Cauta sejur

 • Categorie sejur

 • Tara sejur

 • Regiune sejur

 • Oras sejur

 • Agentie turism

 • Clasificare
  5 5 5 5 5
  4 4 4 4
  3 3 3
  2 2
  1
 • Tip de masa
 • Tip transport
 • Ordonare dupa


Acasa - Romania - Praid

Praid

romana english
Imagine oras Praid
Despre Praid
Si daca nu ati ajuns inca dincolo de Brasov, in Transilvania, acum este momentul sa va bucurati de minunata zona a Praidului, de tinutul sarii, bogat in atractii turistice si traditii specifice secuilor.

Ce trebuie sa vizitam in Praid
Principala atractie in Praid este Salina Praid, izvor de sanatate pentru cei cu probleme respiratorii dar si loc inedit de vizitat. E fantastic spun eu ca la 120 de metri sub pamant, in plin zacamant de sare, sa ai posibilitatea de a servi o cafea sau un ceai, de a te ruga intr-o minibiserica amenajata aici, de a afla mai multe despre salina si minerit din minimuzeul amenajat aici. E ca un adevarat orasel amenajat intr-o imensa pestera cu jocuri si jucarii pentru copii de toate varstele.

Din 2012 aici functioneaza si un parc de aventura, menit sa le testeze curajul si indemanarea celor mici.

Nu poti sa treci prin Praid si sa nu vizitezi Canionul de sare unde natura a sculptat in dealurile de sare forme interesante si atractive. Poti ajunge pe jos sau cu sania trasa de cai in aceasta perioada.

Vei avea posibilitatea de a admira frumoasle costume populare specifice zonei precum si obiectele mestesugaresti din ceramica si lemn daca faci o excursie cum masina sau autobuzul la Corund, la nici 10 km de Praid.

Poti vizita Sovata unde plimbandu-te in jurul Lacului Ursu si a celorlalte lacuri sarate de aici sau strabatand aleile presarate cu frumoase vile traditionale care desi renovate si-au pastrat vechea structura, oferind oraselului un aer deosebit. Daca vrei sa schiezi , in Sovata ai la dispozitie o partie pentru avansati cu o lungime de 1200m si diferenta de nivel de 300 de m, cu telescaun si toate amenajarile unei partii moderne. Desigur, pe partia mica poti merge daca esti incepator sau daca vrei la sanius.

Si daca vrei senzatii tari, poti traversa pe tiroliana Lacul Tivoli, chiar acum, in plina iarna.

Pana in 25 de kilometri, catre Gheorghieni, aveti posibilitatea de a ajunge la alte trei partii de schi cu diferite grade de dificulatate.

Ce mananc in Praid
Localnicii vor sti sa iti desfete simturile cu mancaruri traditionale secuiesti: Luckas Kapusta (ciorba de varza), Gulyas, Supa de Gulyas, Sarmale cu ciolan afumat, Ciorbe ardelenesti, Ciolan afumat cu cartofi la cuptor.

Nu vei incepe desigur fara o dusca zdravana de palinca de prune sau de pere , ca bucatele sa se aseze mai bine…Si ‘ musai” sa inchei festinul cu un desert specific cum ar fi Galuste Somloy ( blat cu vanilie, si nuca, si crema de vanilie, si sos de ciocolata, frisca..hmmm).


Comentarii despre pagina:

vacante in Romania