Sistem audio ghizi de inchiriat

Cauta ghid turism

  • Nume
  • Specializare

  • Tara domiciliu
    Pentru cautare dupa oras, selectati intai tara!
  • Judet
  • Limbi straine
  • Nivel limba straina

  • Tara cunoscuta

  • Oras cunoscut

  • Regiune cunoscuta

  • Tarif pe zi (euro)
    Minim Maxim
  • Ghid intern (incoming)
  • Ghid extern (outgoing)
  • Sofer
  • Are barca
  • Are masina mica
  • Are minivan (8+1)
  • Are microbuz
  • Sex

AGI - Asociatia Ghizilor InfoTravelRomania

Acasa - Romania - Statiuni balneare Romania

Lista statiunilor balneare din Romania

 

Iată care sunt cele mai frumoase și mai cunoscute statiuni balneare:
1. Statiunea Baile Herculane (judetul Caras Severin),
2. Statiunea Baile Felix (judetul Bihor),



Statiunea Baile Herculane, judetul Caras Severin

Băile Herculane, cea mai veche stațiune balneară din România și una dintre cele mai vechi din lume, încă de pe vremea Împăratului Traian, care a dat numele de Therme Herculi, după numele Zeului Hercules.

Prima denumire a staţiunii a fost: AD AQUAS HERCULI SACRAS AD MEDIAM (Apele Sfinte ale lui Hercules de la Ad Mediam).

Zona turistică BĂILE HERCULANE este „emblema” turismului din Banat şi zona cea mai cunoscută atât prin staţiunea balneoclimaterică Băile Herculane cu renume european, cât şi prin Parcul Naţional „Domogled – Valea Cernei”.
Băile Herculane este cea mai veche staţiune din România şi din sud-estul Europei, fiind atestată documentar în anul 153 d.Hr. Actul de atestare a staţiunii îl reprezintă o inscripţie gravată pe un altar de calcar alb şi care se află acum la Muzeul Staţiunii. În cei peste 1860 de ani ai săi, staţiunea a avut momente de vârf şi de decădere. De aproape două milenii, staţiunea Băile Herculane de pe râul Cerna duce lumii faima izvoarelor sale termale şi a eroului Hercules.

Deşi se află la altitudinea de 168 m, în Băile Herculane se respiră aer ionizat ca la 1500-2000 de metri, comparabil cu cel din Alpii elveţieni din staţiunea Davos sau cu aerul de la cascada Niagara. Acest aer ionizat negativ (între 2000 şi 6400 de ioni negativi pe cm2) este generat de cele 20 de izvoare termominerale, de cascadele Cernei, dar mai ales de pădurea de fag, de pin negru şi vegetaţia de ferigă din zonă.

Parcul Naţional „Domogled – Valea Cernei” este o grădină botanică în natură. Muntele Domogled ce se ridică aproape vertical deasupra staţiunii oferă o imagine spectaculoasă pe care din loc în loc se văd insulele de Pin Negru de Banat.

Statiunea Baile Herculane, judetul Caras Severin

 

Statiunea Baile Herculane, judetul Caras Severin

 

Statiunea Baile Herculane, judetul Caras Severin

Am alcătuit un top 11 obiective turistice din Băile Herculane:
1. Băile Imperiale Romane - cele mai vechi băi din Herculane, păstrează forma băilor romane și se află în incinta hotelului Roman. Se pot vizita în grupuri organizate.
2. Muzeul Băile Apollo - recent renovat, amplasat în apropierea Catedralei Catolice din Centrul Vechi, unul dintre locurile istorice de referință din Herculane.
3. Cascada Vânturătoarea - având o cădere liberă de 40 de metri, cea mai mare din țară. Există un traseu marcat (nr. 3) cu un grad de dificultate peste mediu. Însă odată ajuns la cascadă, priveliștea îți taie răsuflarea. Timp de multe poze pe instagram 😎
4. Plimbare prin Centrul istoric - vei putea admira 😃sau te vei întrista 😞 văzând Băile Imperiale Austriece, Statuia lui Hercule, Pavilioanele istorice, Cazinoul și arborele sequioa , vechi de peste un secol, Statuia Dianei, podul din piatră construit în 1865, Izvorul Neptun 2, etc.
5. Muzeul Etnografic - unde vei descoperii porturi populare și tradiții locale
6. Biserica Romano-Catolică Adormirea Maicii Domnului - unde Împărăteasa Sisi a participat la numeroase liturghii.
7. Grota Haiducilor sau Peștera hoților - localizată în apropierea Centrului Vechi. Este formată din 3 galerii, dar pentru a o vedea pe toată este necesară o lanternă. Însă nu vom găsi nici o comoară ascunsă sau ...cine știe?
8. Muzeul de istorie Nicolae Cena - se găsește în incinta Cazinoului din Herculane.
9. SPA natural în râul Cerna - în Herculane se găsesc 19 izvoare cu ape termale, cu o temperatură între 40 si 60 de grade. Se poate face baie direct în râu, existând diferite sectoare amenajate în acest sens. Sunt ampalaste în aer liber, în bazine din ciment care captează apa din izvoare.
10. Crucea Albă - cel mai fain punct de belvedere din Herculane, unde efortul escaladării, pe un traseu tematic, este răsplătit de o panoramă uimitoare a Centrului Vechi.
11. Gara din Baile Herculane
Mulțumim prietenilor de la #BacoluxHotels

 

Baile Felix, judetul Bihor

Cu un bioclimat unic, Baile Felix este una dintre cele mai populare statiuni balneo de la noi tara (multe bazine cu apa termala). In plus, daca alegi sa iti petreci concediul aici, poti vizita Lacul cu Nuferi, o rezervatie naturala unica in Europa, dar si Parcul Natural Apuseni (cu atracțiile sale: Peștera Urșilor, Cetățile Ponorului, Ghețarul Focul Viu sau Cheile Galbenei).


Băile Felix au un bioclimat unic, cu o umiditate perfect echilibrată, care induce corpului uman o stare de relaxare și revigorare. Echilibrul fiziologic dintre compoziţia chimică şi termalitate le face extrem de eficiente în tratarea diferitelor afecțiuni precum: hernie de disc cervicală sau lombară, afecţiuni ale sistemului nervos central sau periferic, pareze, paralizii, nevrite, polinevrite sau boli ale sistemului circulator (arteritele), gastrită hiperacidă, diabet zaharat, gută și altele.

Baile Felix, judetul Bihor

Stațiunea dispune de trei tipuri de ape – minerale, termale și geotermale". Cine știe diferența între ele?

Geotermala are temperatura mai ridicata decât termala. Geotermala este folosita ca sursa de încălzire (Călimănești, B. Felix),
Termala este calda, are diferite minerale și este folosita la tratament, este folosita pentru cura externa.
Minerala nu este caldă, dar este folosita la tratament/ de baut.


 

 

 

 

Info turistic
Clasificare dupa tipul de apa din bazin:
Piscina cu apa dulce/ obisnuita ( incalzita sau nu) – ideala pentru relaxare sau pentru inot
Piscina cu apa sarata – de obicei temperatura apei este menţinută la 37°C si este recomandăta pentru numeroase efecte terapeutice, dintre care amintim reumatismul, artrita şi bolile cardio-vasculare.
Piscina cu apa termala - apa din acest bazin fiind incalzita geotermic in interiorul pamantului, este bogata in saruri, minerale, dioxid de carbon.
Piscina cu apa de mare - este o apă sărată (conține aproximativ 35 g de sare/ litru de apă), bogată și în minerale, precum: magneziu, iod, calciu, sulfat. Apa de mare are multiple proprietăți terapeutice, cum ar fi: antiseptic și cicatrizant asupra plăgilor. Ameliorează afecțiuni tegumentare precum: acnee, psoriazis, lupus, ulcerații. Imbunatateste funcția aparatului respirator.
Piscina cu apa sulfuroasa – apa din acest bazin combate durerea, inflamațiile și rigiditatea musculară, ajutând la recuperarea mobilității articulare.
Inainte sa folositi piscinele cu scop terapeutic, este recomandat sa consultati un medic specialist deoarece pot avea si efecte adverse.

 



Comentarii despre pagina: