Portal turism ce prezinta  piata turistica din Romania
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania RSS InfoTravelRomania.ro Linkedin InfoTravelRomania.ro Pinterest InfoTravelRomania.ro
 
   
cere vacanta ta!
Ghizi turism | Interviu | Evenimente turism | Stiri turism | Targuri Romania | Targuri int | Infotripuri | Lista mestesugari | Agentii turism | Sejururi | Circuite | Hoteluri |
   
 
Sunteti aici: Acasa - Informatii turism - Personalitati turism - Traian Badulescu -

Traian Badulescu

Traian Badulescu - ANAT MediaDespre Traian Badulescu
Profil: Născut la .. 1976, Bucureşti
Ultima şcoală absolvită:
Scoala Superioara de Jurnalistica (SSJ),Bucuresti
www.traianbadulescu.ro

Director general Markete.ro, consultant turism

Profesie: Ziarist
Traian Badulescu (n. 1976) este jurnalist de turism cu o experienta de peste 15 ani si specialist in comunicare si PR. In 1998 absolva Scoala Superioara de Jurnalistica (SSJ), ca sef de promotie, iar in 2010, un master in management si marketing in turism la Academia de Studii Economice (ASE).

Intre 1997 si 2002 este sef de departament la primul saptamanal de turism din Romania – “Ziua Turistica”.

Intre 2003 si 2011 a coordonat revista “ANAT Media”, iar intre 2005 si 2010 a fost consilier de presa si purtator de cuvant al Patronatului ANAT.

Propria firma – Travel Advisor Media – ofera servicii de editura, consultanta in turism si creatie publicitara si editeaza revista “Travel Advisor”.

In octombrie 2007, Traian Badulescu a fost ales in functia de presedinte al Clubului Presei de Turism – ulterior FIJET Romania, ONG nou infiintat ce are ca scop consolidarea si dezvoltarea statutului de jurnalist de turism, avand aceasta functie pana in februarie 2009.

Din decembrie 2011 este Presedinte al Asociatiei Presei de Turism din Romania.
Pentru mai multe detalii accesati si: www.traianbadulescu.ro


Traian Badulescu

Traian Bădulescu este jurnalist de turism cu o experienţă de 15 ani, specialist în comunicare şi relaţii publice, precum şi scriitor de turism dar şi de literatură science fiction (unde este şi promotor al genului). În prezent este director general al firmei de publishing, PR şi evenimente “Travel Advisor Media” (www.advisortravel.ro).

În 1998 a absolvit Şcoala Superioară de Jurnalistică (SSJ), ca şef de promoţie. Între 1996 şi 1998 a coordonat primul ghid cvadrilingv al Bucureştiului (editat de Crystal Publishing), iar între 1997 şi 2002 a fost şef de departament la primul săptămânal de turism din România, “Ziua turistică”. În 1997 şi 1998, a fost unul dintre organizatorii Convenţiei bucureştene de science fiction, intitulată “Picnic la marginea galaxiei”.

În 2001, a fost director de relaţii publice şi programe al Convenţiei Europene de science fiction, Eurocon, care s-a desfăşurat în acel an în România, pe insula Atlantykron.

În acelaşi an a fost ales preşedinte al Federaţiei Naţionale de Tineret pentru Science Fiction, intrând în echipa de organizare a Academiei de Vară “Atlantykron” şi apoi preluând funcţia de redactor şef al revistei Anticipaţia până în 2003.

În 2003 a înfiinţat revista “ANAT Media”, a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) – publicaţie pe care a coordonat-o până în 2011, iar din anul 2005 a activat în calitate de consilier de presă şi purtător de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (www.anat.ro), până în 2010.

De-a lungul timpului, Traian Bădulescu a susţinut diferite conferinţe şi expuneri axate pe jurnalism, marketing şi relaţii publice, respectiv turism. Astfel, se pot menţiona Conferinţele de science fiction de la Iaşi şi Timişoara, Conferinţa de astronomie de la Bârlad, conferinţe de la Academia de Studii Economice, la Academia de vară Atlantykron, la diverse evenimente de turism şi seminarii motivaţionale şi de business.

Din 2007 editează revista lunară tour.ist şi site-ul online de turism şi afaceri touristmedia.ro. Între octombrie 2007 şi februarie 2009, Traian Bădulescu a deţinut poziţia de preşedinte al Clubului Presei de Turism (FIJET România) (www.presstour.ro), o organizaţie ce are ca scop consolidarea şi dezvoltarea statutului de jurnalist de turism, devenind apoi vicepreşedinte (2010 – 2011), responsabil cu partea de relaţii publice şi comunicare.

În 2011, a contribuit la fondarea unei noi organizaţii a jurnaliştilor de turism – Asociaţia Presei de Turism (www.asociatiapreseideturism.ro) al cărei preşedinte este în prezent. Printre publicaţiile unde a fost manager de proiect se numără “Business Travel Romania” (2005-2006) şi “7 Travel” (2008) (www.7travel-magazine.eu).

Este ofiţer în rezervă al Armatei Române – specializarea artilerie terestră – absolvind, în 2003, Şcoala de Ofiţeri de Artilerie Terestră şi Rachete “Ioan Vodă” (Sibiu). În 2010 a absolvit Masteratul cu specializarea Management şi Marketing în Turism din cadrul Facultăţii de Comerţ a Academiei de Studii Economice (ASE).

Din februarie 2010 este membru al Clubului SKAL – o asociaţie internaţională a profesioniştilor din turism care încurajează şi creează o reţea de profesionişti din toată lumea. Este consultant al Atout France (Agenţia de Dezvoltare Turistică a Franţei) pentru România din 2008, colaborator pe partea de relaţii publice al Organizaţiei Naţionale de Turism a Greciei la Bucureşti, iar din 2011 coordonează un nou proiect editorial pentru profesioniştii din turism: revista “Travel Advisor”.

De asemenea, în 2009 şi în 2011 a fost consilier al emisiunii de turism “Cu lumea-n cap”, difuzată pe postul Prima TV.

La finele anului 2011 a realizat, în coproducţie cu The Money Channel, o emisiune live de turism, tip talk show – “Trăieşte-ţi viaţa” – pe care a prezentat-o alături de Andreea Negru, redactorul şef al The Money Channel. Din decembrie 2011, este publisher al site-ului de ştiri de turism www.travelomania.ro.

De-a lungul timpului, a obţinut o serie de premii şi distincţii precum Premiul „Jurnalului SF” pentru povestirea „Dolce Vita” (Sărata Monteoru, 1993), Premii pentru proză – Academia Atlantykron (Capidava, 1994 şi 2000), Premii pentru proză – Zilele „In memoriam Dan Merişca” (Iaşi, 1996, 2006), Premiul cotidianului „Curentul” pentru absolvirea Şcolii Superioare de Jurnalism ca şef de promoţie (1998), Premiul „Noul val” al Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România (2001), Premiul „Anda Raicu” al Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România pentru realizarea revistei „ANAT Media” (2007), Premiul Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare Turistică Litoral pentru promovarea rivierei româneşti (2008).

Optimist din fire, deviza lui Traian Bădulescu este “Nu renunţa niciodată” (unul din modelele lui îl constituie Donald Trump – autorul cărţii cu acelaşi nume) iar motto-ul său personal este “Fă în viaţă numai ce îţi place si vei avea succes. Viaţa este ca un joc, dar unul responsabil”.

 

Eurotrip
 
Eurotrip
 
autocar litoral Grecia 2019
 
Eurotrip
 
vacante cu Jumbo Travel
Esti ghid de turism? inscrie-te acum!
litoral Bulgaria 2018

vacante in Romania

oferte litoral Romania vacante Grecia, vacante in Grecia oferte litoral Bulgaria oferte all inclusive Antalya oferte vacante Ungaria InfoTraveRomania Blog
vacante Italia, sejur Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice
Oferte all inclusive Litoral Bulgaria 2020 pentru o vacanta la mare. Oferte litoral Bulgaria 2020; Sejur Bulgaria Nisipurile de Aur; Constantin si Elena;
City break © 2020 All Right Reserved. "InfoTravelRomania" is a registered trademark
Contact | Despre noi | InfoTravelRomania incurajeaza invatamantul romanesc: EvaluareInteractiva.ro