Cauta stire turism

  • Categorie


InfoTravelRomania platforma turism
Acasa - Stiri turism - Trei orase din Romania, propuse pentru a deveni statiuni turistice
romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Romania
Trei orase din Romania, propuse pentru a deveni statiuni turistice
București, 06 iulie 2021- Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a publicat pe site-ul instituțional, la secțiunea Transparență Decizională, proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea atestării unor localități ca staţiuni turistice de interes național, respectiv local, și pentru modificarea anexei nr.5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

Prin intermediul proiectului de act normativ, se propune promovarea orașului Horezu (județul Vâlcea), de la stațiune turistică de interes local, așa cum este atestat în prezent, la stațiune turistică de interes național.

Inițiativa vizează și alte două orașe, respectiv Brezoi (județul Vâlcea) și Uricani (județul Hunedoara), care ar putea beneficia de statutul de stațiuni turistice de interes local.

Menționăm că propunerile au fost validate ca urmare a unor vizite în teren, efectuate de specialiștii din cadrul MEAT, la solicitarea autorităţilor administraţiei publice locale, fiind îndeplinite criteriile minime obligatorii pentru atestarea celor trei orașe ca stațiuni turistice, după caz, de interes național și interes local.
În acest moment, România are 52 de stațiuni turistice de interes național și alte 95 de interes local.

Proiectul poate fi consultat aici: https://bit.ly/3wqsoic.

Data stire: 6 iulie 2021
Categorie: Romania
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Ministerul Turismului

Comentarii despre pagina:

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta