Cauta stire turism

  • Categorie


Acasa - Stiri turism - Tot mai multi romani isi cumpara vacantele de acasa

Tot mai multi romani isi cumpara vacantele de acasa

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Targuri turism
Tot mai multi romani isi cumpara vacantele de acasa
TUI TravelCenter: Tot mai mulți români beneficiază de reducerile de pe durata perioada târgurilor de turism cumpărând vacanțele de acasă.

Vânzările online pe perioada târgului s-au triplat față de ediția precedentă.

Un număr din ce în ce mai mare de turiști români preferă să cumpere de acasă vacanțele vândute cu discounturi mari de către agenții în perioada târgurilor de turism, profitând de faptul că aceste oferte sunt valabile și pentru cei care le achiziționează online. TUI TravelCenter, cea mai mare rețea de agenții de turism din România, a vândut în cadrul Târgului de Turism al României, care a avut loc la București în perioada 21-24 februarie, cu 20% mai multe vacanțe decât la ediția de anul trecut, însă vânzările online de sejururi de pe perioada târgului au crescut de trei ori.

În cadrul târgului, TUI TravelCenter a înregistrat vânzări de 1,2 milioane de euro, iar în agenții si pe siteul www.tui-travelcenter.ro, în aceeași perioadă de 4 zile, a vândut de 1,5 milioane de euro.

Din suma totală, 17% au reprezentat vânzările online. "Am constatat creștere puternică a numărului de rezervări online în perioada târgului. Din ce în ce mai mulți români preferă să cumpere de acasă vacanțele, beneficiind de discounturile foarte mari din perioada târgului. Cu doar câțiva ani în urmă, procentul celor care cumpărau online era mult mai mic", a declarat Cosmin Marinof, directorul de vânzări al TUI TravelCenter.

Anul 2019 a debutat bine pentru turism, chiar dacă prețurile vacanțelor externe au crescut ușor. În ofertele TUI TravelCenter au existat multe curse charter spre Grecia și Turcia care, practic, au fost vândute înaintea târgului. "În perioada noiembrie-februarie sunt cele mai mari discounturi făcute de agenții, iar în cele patru zile care mai sunt din această lună cei care cumpăra vacanțe mai pot beneficia de reduceri de până la 53% pe unele destinații. Chiar dacă prețurile cresc ușor în acest an, la nivel anual, acest lucru se va simți în perioada de după 1 martie, pentru că, deocamdată, discouturile de Early Booking anulează, practic, majorările de prețuri", a arătat Cosmin Marinof.

Cele mai căutate destinații la târgul de turism au fost Turcia, Grecia, România, Bulgaria, dar și destinațiile exotice, dintre care s-a remarcat Bali. În acest an s-a resimțit un plus adus de voucherele de vacanță, ceea ce face ca destinațiile interne să se caute din ce în ce mai bine, mai ales că în ultimii ani oamenii încep să aibă mai mult de o vacanță pe an, una în țară și alta în străinătate Valoarea medie a pachetelor vândute la târg a fost de 500 de euro.

"Turiștii se orientează tot mai mult către agenții care ofera încredere, țin cont de brand și nu mai aleargă chiar la toate ofertele cu 10 euro mai ieftine. Ca atare, prețul contează, însă nu este cel mai important (ceea ce era normal să se întâmple). Mai există, însă, și turiști care pun pe primul plan cei 20 de euro discount la o vacanță de 1.000 de euro, în detrimentul calității pachetului de vacanță (nu îi interesează unde rezervă, cine le garantează vacanța, cu ce aeronave zboară, ce companii și multe altele)", a explicat directorul de vânzări al TUI TravelCenter.

Data stire: 23 februarie 2019
Categorie: Targuri turism
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Tui Travel Center

Comentarii despre pagina:

Esti ghid de turism? inscrie-te acum!

 

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta

 

Forumul Hotelierilor I

 

 

inchirieri autocare

 

vacante in Romania

Aveti nevoie sa inchiriati un sistem audio guide? Lasati acum un mesaj pe WhatsApp! 0723 286 309

Raza de actiune este de 200 metri. Aparatele se incarca in geanta (nu au baterii) si tin 24-30 ore. Sunt ideale pentru tururi culturale, vizite biserici si manastiri, fabrici sau spatii cu mult zgomot. Nu mai trebuie sa tipi si experienta este unica. Rezerva acum un sistem audio pentru ghizi turism!