Cauta stire turism

  • Categorie


Acasa - Stiri turism - Se renoveaza Pavilionul 6 din Baile Herculane

Se renoveaza Pavilionul 6 din Baile Herculane

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Romania
Se renoveaza Pavilionul 6 din Baile Herculane
Statul Român s-a răzgândit! Îi pasă de patrimoniul fabulos din Băile Herculane!

După ce toate bijuteriile arhitectonice și toată infrastructura hotelieră, cu tot cu surse și rețele de apă termală, i-au fost oferite pe nimic milionarului de carton Iosif Armaș, după ce a adus totul la stadiul de ruină, Statul Român alocă primii bani pentru salvarea uneia dintre cele mai frumoase clădiri din stațiune, care umbrește de vreo două decenii statuia legendarului Hercules.

Statul, prin ministerele Culturii, Turismului sau Apărării, și-a bătut joc de Băile Herculane. După ce i-a dat tot lui Armaș și n-a avut nicio grijă, nicio reacție după ce imobilele de patrimoniu au ajuns gajate pe la bănci și clanuri țigănești, n-a fost în stare să întrețină nici măcar ceea ce i-a rămas în proprietate. Despre Pavilionul 6, o clădire impunătoare din Piața Hercules, miniștrii au mințit cu nerușinare ani la rând. Numai Fifor a reabilitat-o în declarații de câteva ori! Acum, în sfârșit, Guvernul a alocat și bani pentru asta, urmărind ca aici să se recuperezemilitarii români după misiuni.

Hotărârea de Guvern face referire la reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții Lucrări de consolidare și reabilitare la Sanatoriul Medical Militar „Regele Ferdinand I-Hotel” din cazarma 3465 Băile Herculane.

Investiția este estimată la 36,4 milioane de lei, șantierul fiind demarat din primăvara acestui an. Lucrările se întind pe parcursul următorilor trei ani, iar banii vor fi alocați prin finanțare multianuală, începând din 2020. Guvernul a aprobat alocarea a aproape 8 milioane de euro pentru Pavilionul 6.

Proiectul prevede consolidarea și restaurarea fațadelor, cu texturile și culorile inițiale. Clădirea construită în 1824 a fost modificată 1906, are subsol, parter, mezanin, trei etaje și un lift hidraulic. Până în anul 1960 imobilul a găzduit un sanatoriu militar și a aparținut Ministerului Apărării. În anul 1990 clădirea a ajuns la Societatea Comercială Hercules S.A., care nu a mai folosit-o.

Imobilul este proprietatea privată a Ministerului Apărării Naționale, în baza unei Sentințe Civile a Tribunalului Caraș-Severin și este în patrimoniul Ministerului Apărării Naționale din anul 2004.

Data stire: 4 ianuarie 2020
Categorie: Romania
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Expressdebanat.ro

Comentarii despre pagina:

Esti ghid de turism? inscrie-te acum!

 

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta

 

Forumul Hotelierilor I

 

Targul de Turism al Romaniei

 

 

inchirieri autocare

 

Targul de Turism al Olteniei

 

 

Horeca Expo Oltenia

vacante in Romania

Aveti nevoie sa inchiriati un sistem audio guide? Lasati acum un mesaj pe WhatsApp! 0723 286 309

Raza de actiune este de 200 metri. Aparatele se incarca in geanta (nu au baterii) si tin 24-30 ore. Sunt ideale pentru tururi culturale, vizite biserici si manastiri, fabrici sau spatii cu mult zgomot. Nu mai trebuie sa tipi si experienta este unica. Rezerva acum un sistem audio pentru ghizi turism!