Cauta stire turism

  • Categorie


Acasa - Stiri turism - Salvati turismul romanesc!

Salvati turismul romanesc!

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Agentii de turism
Salvati turismul romanesc!
Corina Martin (FAPT): Solicitam scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru angajatii din industrie pe o perioada de 3 luni.

Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) solicită autorităţilor scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru angajaţi pe o perioadă de cel puţin trei luni, prelungirea duratei de valabilitate a voucherelor emise în 2019 şi lansarea imediată a voucherelor aferente anului 2020, în contextul perioadei dificile în care se află industria turistică din România din cauza pandemiei de coronavirus.

"Nu mai este o noutate faptul ca industriile noastre sunt, acum, puternic afectate de pandemia cu coronavirus, care limitează sever şi anulează deplasările în orice scop. Cine se mai gândeşte acum la vacanţe, călătorii, evenimente? Este şi motivul pentru care federaţiile şi patronatele noastre au solicitat măsuri ferme, imediate, de suport pentru operatorii privaţi din industriile noastre, măsuri între care scutirea plăţii taxelor pe salarii pentru angajaţii noştri pentru o perioadă de trei luni, poate şi mai mare, deoarece ne dorim să ne putem păstra forţa de muncă, selectată, susţinută şi pregătită de noi cu atât de mari eforturi, precum şi amânarea plăţii taxelor specifice: impozitul pe clădiri, plata imediată a restanţelor statului către antreprenori pentru servicii deja prestate de aceştia, rambursarea imediată a TVA, prelungirea duratei de valabilitate a voucherelor emise în 2019 şi lansarea voucherelor aferente 2020, o campanie solidă de promovare a vacanţelor în România, pentru perioada în care se vor relua deplasările", a declarat Corina Martin, preşedinte FAPT, într-un mesaj transmis AGERPRES.

De asemenea, preşedintele FAPT recomandă turiştilor români aflaţi deja în excursii şi deplasări angajate anterior să îşi contacteze agentul de turism, deoarece cei mai mulţi din această industrie lucrează de acasă, în mod responsabil, "deci monitorizăm şi asistăm online parcursul şi întoarcerea pasagerilor şi turiştilor noştri, în siguranţă, acasă".

"Tuturor celor ce urmau să plece în vacanţe şi călătorii în perioadele ce urmează le recomandăm să nu anuleze acum planurile lor de vacanţe, călătorii şi evenimente, ci să le decaleze sau amâne, împreună cu agenţii de turism cu care lucrează, pentru că există viaţă şi după coronavirus şi, acolo unde există viaţă, există şi vacanţe şi evenimente. Operatorii de turism români pregătesc oferte speciale şi lucrează, în solidaritate cu companiile de transport aerian şi rutier şi industria HoReCa, la cele mai bune soluţii şi formule pentru vacanţele de după coronavirus. Ne dorim să susţinem mai mult, împreună, operatorii de turism români şi destinaţiile de vacanţă româneşti. Suntem solidari cu toţi colegii noştri din turism, HoReCa şi transporturi şi cu toţi românii noştri, oriunde s-ar afla, în aceste grele săptămâni. În 2020, după ce învingem o pandemie, călătorim, măcar cât o vacanţă, în România", a afirmat preşedintele FAPT.

Data stire: 18 martie 2020
Categorie: Agentii de turism
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Agerpres

Comentarii despre pagina:

Esti ghid de turism? inscrie-te acum!

 

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta

 

Forumul Hotelierilor I

 

 

inchirieri autocare

 

vacante in Romania

Aveti nevoie sa inchiriati un sistem audio guide? Lasati acum un mesaj pe WhatsApp! 0723 286 309

Raza de actiune este de 200 metri. Aparatele se incarca in geanta (nu au baterii) si tin 24-30 ore. Sunt ideale pentru tururi culturale, vizite biserici si manastiri, fabrici sau spatii cu mult zgomot. Nu mai trebuie sa tipi si experienta este unica. Rezerva acum un sistem audio pentru ghizi turism!