Cauta stire turism

  • Categorie


Acasa - Stiri turism - Pregatim Forumul de Incoming V

Pregatim Forumul de Incoming V

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Forumul de Incoming
Pregatim Forumul de Incoming V
Numele meu este Petre Dordea, sunt fondatorul portalului de turism infotravelromania.ro (lansat in 2002) si organizatorul Forumului de Incoming din Romania.

1. CE INSEAMNA INCOMING?
Sa incepem cu inceputul, adica cu definitia! Ce inseamna defapt termentul de INCOMING? Incoming inseamna export de servicii, aducem turisti straini in Romania si toata lumea o sa traiasca mai bine.

Pentru a incuraja aceasta activitate ar trebui sa existe o prima de incoming de cel putin 3 Euro/ turist cu minim 2 nopti cazare adus de agentia de turism. Ma rog, domnul ministru ar vrea sa acordam aceasta prima de incoming si hotelierilor. Eu nu sunt de acord!. Nu caruta duce calul, ci calul trage caruta! :)

Agentiile de turism sunt motorul acestei industrii, care aduc turisti straini in Romania.

In acest moment, din cele 2300 agentii de turism licentiate in Romania doar 50 fac INCOMING, acum 3 ani erau doar 30. Avem o Comisie de Incoming in cadrul ANAT si chiar o Asociatie de Incoming cu 25 de membri.


2. CATI TURISTI STRAINI AVEM?
Oficial de la INS – Institutul National de Statistica avem in jur 2,5 mil de turisti straini/ an, neoficial avem cel putin 4 mil de turisti straini/an. Nu acuzam INS-ul cu nimic, pentru ca INS-ul lucreaza cu ce primeste! :) Numarul turistilor straini creste in fiecare an cam cu 10%.

Majoritatea turistilor straini nu vin prin agentiile de turism, vin singuri. Motivatia lor este 70 % business si doar 30% leisure. Cei mai multi dintre ei ajung in Bucuresti (1 mil/ an), Brasov si Sibiu.


3. CAND SI DE UNDE VIN ACESTI TURISTI STRAINI?
Majoritatea turistilor straini vin in Romania intre 1 mai si 31 octombrie. Exista un top 6 tari care vin in Romania si se respecta de cel putin 10 ani de zile. Singura modificare in top 6 este Israel care de pe locul 30 a intrat in primele 3 tari incepand cu anul 2015. Acest lucru se datoreaza TO din Israel Meshek Wings Tour Ltd / Meidan Butnaru care face outgoing si trimite din Israel cate 6 avioane pe saptamana (3 in Bucuresti si 3 pe litoralul romanesc).

Topul celor 10 tari arata asa: Germania, Italia, Israel, Franta, SUA, Ungaria, UK, Spania, Polonia, Austria. Vezi aici mai multe detalii


In realitate, nu exista nici acum un singur TO din cei 50 care fac INCOMING (in 2014 erau 30) care sa faca/ aduca 1 charter avion sau autocar in Romania. Adica sa aduca in fiecare saptamana cate un autocar de turisti straini.

Exista grupuri aduse de catre TO de incoming, impreuna cu parteneri externi dar SPORADIC.

Este adevarat ca de multe ori TO straini vin direct in Romania cu turistii lor, cu autocarele lor si chiar cu ghizii lor. Legal sunt obligati sa aiba un ghid local, dar neavand cine sa ii controleze isi fac de cap! Romania, tara tuturor posibilitatilor! :)

O alta idee este ca NU PUTEM SA FACEM INCOMING FARA GHIZI!. Au fost voci in piata care au spus ca nu avem ghizi! Nu este adevarat! In Romania avem multi ghizi, dar ii gasim mai greu. De aceea InfoTravelRomania.ro a dezvoltat o baza de date cu ghizi unde ii puteti vedea pe toti cei care se inscriu (210 in acest moment).

In Romania avem 4.300 de ghizi licentiati si inca 200 nelicentiati, din care 500 sunt foarte activi in meseria lor. Din cei 500 ghizi activi gasiti 100 cu telefon lor direct pe site-ul nostru.


O singura data pe an facem „ Forumul Ghizilor de Turism”, in ultimul week-end al lunii ianuarie, la Hotel Belvedere 3* Predeal. Ce facem aici? Vorbim cu si despre ghizi.


4. CE LE OFERIM ACESTOR TURISTI STRAINI?
De obicei le oferim programe locale: tururi de oras, excursii de 1 zi sau 2 in tara. Cele mai vizitate zone sunt: tur Bucuresti, tur Dracula, Bucovina, litoralul romanesc, tur Brasov si imprejurimi, tur Sibiu si imprejurimi, salina Turda, Maramures etc.

Cele mai vizitate obiective turistice din Bucuresti sunt: Casa Poporului, centrul vechi si Muzeul Satului; cele mai vizitate obiective turistice in tara: Casa Poporului, Muzeul Satului din Bucuresti, Castelul Peles, Castelul Bran, Salina Turda, Piata Sfatului din Brasov, Turnul Sfatului din Sibiu etc.

5. CE PROBLEME AVEM?
Cele mai mari probleme in dezvoltarea incomingului din Romania sunt:
- promovarea Romaniei in strainatate (buget mic, site de promovare cu vizibilitate mica, aplicatie cu 20.000 de descarcari ..adica foarte putin).
- infrastructura (drumuri inguste si aglomerate)
- lipsa parcarilor pentru autocare si a wc-urilor
- viza pentru anumite tari
- lipsa unor centre de informare turistice viabile (deschise sambata si duminica)
- lipsa unui centru de conferinte de capacitate mare

6. CE SOLUTII AVEM?
- Prima si cea mai importanta solutie din punctul meu de vedere este introducerea unei PRIME PENTRU INCOMING, acordata doar agentiilor de turism care aduc turisti straini in Romania si care fac dovada ca au inoptat minim 2 nopti in Romania. Aceasta prima de incoming sa fie de 3 Euro pentru fiecare turist. In Macedonia prima este de 30 Euro/ turist.
- A doua solutie este relaxarea vizelor
- Mai multe zboruri directe intre Romania si diverse tari.
- Infotripuri cu jurnalisti/ bloggeri de turism facute de Ministerul Turismului sau OMD-uri
- Infotripuri cu TO din strainatate.
- Work-shopuri / intalniri la ambasada cu TO din strainatate (cum a fost cea din Portugalia).
- Deschiderea unor birouri de turism in tarile tinta.
- TVA zero pentru INCOMING , pentru ca incomingul e un export!
- Filmulete pe Youtube cu Romania
- Incurajarea fortei de munca din tarile riverane, pentru cresterea calitatii serviciilor.
- O promovare coerenta a destinatiei Romania
- Sa existe organizatii de management a destinatiilor functionale si eficiente (ex: Asociatia Litoral, Asociatia de promovare Oradea, Asociatia de Promvare Tulcea).
- Deschiderea a cel putin 2 birouri de turism in Bucuresti; cel de la Universitate sa fie deschis NON STOP.
- Cateva parcari pentru autocare in Bucuresti, care sa fie bine semnalizate.
- Realizarea unor panouri Welcome to Transylvania! amplasate la Sinaia, Brasov, Sibiu, Sighisoara etc unde turistul sa isi faca o poza!

Va invitam asadar la editia a V-a a Forumului de Incoming, care va avea loc in Bucuresti pe 09 decembrie 2017. In curand va fi gata formularul de inscriere si pagina de prezentare a evenimentului. Scopul acestui forum este sa INCURAJAM agentiile de turism sa faca INCOMING.

Ps: avem si primul sponsor al evenimentului - agentia de turism TRAVEL MAKER.

Data stire: 30 septembrie 2017
Categorie: Forumul de Incoming
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: InfoTravelRomania

Comentarii despre pagina:

Esti ghid de turism? inscrie-te acum!

 

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta

 

Forumul Hotelierilor I

 

 

inchirieri autocare

 

vacante in Romania

Aveti nevoie sa inchiriati un sistem audio guide? Lasati acum un mesaj pe WhatsApp! 0723 286 309

Raza de actiune este de 200 metri. Aparatele se incarca in geanta (nu au baterii) si tin 24-30 ore. Sunt ideale pentru tururi culturale, vizite biserici si manastiri, fabrici sau spatii cu mult zgomot. Nu mai trebuie sa tipi si experienta este unica. Rezerva acum un sistem audio pentru ghizi turism!