Cauta stire turism

  • Categorie


Acasa - Stiri turism - Prahova la finalul sezonului estival 2018

Prahova la finalul sezonului estival 2018

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Romania
Prahova la finalul sezonului estival 2018
La finalul sezonului ce tocmai s-a încheiat observăm o tendinţă ascendenta în ceea ce priveşte gradul de ocupare al judeţului Prahova comparativ cu anul 2017. Astfel, deşi numărul de sosiri în judeţ a crescut foarte uşor cu până la 5% faţă de anul trecut, numărul înnoptărilor a crescut cu peste 10% faţă de sezonul estival din 2017.

Cea mai mare creştere o înregistrăm în rândul turiştilor străini care deşi au sosit în judeţ în măsură uşor mai mică decât anul trecut, au ales să petreacă aici sejururi medii cu 35% mai lungi comparativ cu anul anterior. De asemenea media înnoptărilor acestor turişti a fost cu 20% mai mare decât în sezonul de vară 2017.

Noutatea cea mai mare a sezonului 2018 care a dinamizat activitatea foarte mult a fost şi rămâne în continuare un factor decisiv este acordarea voucherelor de vacanţă. Acestea au permis unui număr mai mare de turişti să petreacă vacanţe în România de o durată mai lungă.

Gradul de ocupare în judeţ în sezonul ce tocmai s-a încheiat a fost de 100% pe weekend-uri, în timpul săptămânii înregistrându-se un grad de ocupare mediu în Sinaia de peste 85%; Azuga şi Buşteni peste 75% iar în zona premontana – Campina şi Breaza) de peste 70%. Un turist a plătit în medie pentru un sejur în zona montană în Sinaia, Azuga sau Buşteni 1000 de lei/camera pentru 3 nopţi de cazare, iar în zona Breaza şi Campina aproximativ 500 lei/camera pentru un sejur de 3 nopţi.

“Am avut un sezon foarte bun mai ales datorită voucherelor de vacanţă care au adus un surplus de turişti romani în Prahova şi care au energizat sectorul turistic într-o foarte mare măsură. Am observat un flux bun de turişti chiar şi în luna iulie care a fost neobişnuit de ploioasă. Cred că acordarea voucherelor de vacanţă va contribui la o creştere semnificativă şi în sezonul de iarnă” a declarant Adrian Voican, Preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.

Data stire: 20 septembrie 2018
Categorie: Romania
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: APDT Prahova

Comentarii despre pagina:

vacante in Romania