Cauta stire turism

  • Categorie


Acasa - Stiri turism - Peste 5 milioane de euro pentru modernizarea Delfinariului din Constanta

Peste 5 milioane de euro pentru modernizarea Delfinariului din Constanta

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Romania
Peste 5 milioane de euro pentru modernizarea Delfinariului din Constanta
5,5 milioane de euro pentru modernizarea Delfinariului din Constanța

Ministrul Turismului și Președintele Consiliului Județean Constanța au semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru una dintre cele mai importante investiții pentru încurajarea turismului de pe litoral, extinderea și modernizarea Delfinariului din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

„Avem un program de guvernare în care investițiile sunt prioritare și mă bucur că reușim să implementăm proiectele pe care ni le-am propus. Turismul este un domeniu pentru care investițiile sunt necesare.

Alături de promovare și măsuri de încurajare și susținere pentru mediul privat care activează în acest domeniu, investițiile fac parte din obiectivele Ministerului Turismului. Acum două săptămâni, am fost la Borșa, în Maramureș, unde am semnat contractul de finanțare de 22 milioane de euro pentru o pârtie de schi, iar astăzi sunt la Constanța pentru a semna o altă finanțare importantă pentru turismul de pe litoral dar și pentru comunitatea județului Constanța, respectiv modernizarea și extinderea Delfinariului.

Ministerul vine cu 70% din sumă, restul va fi contribuția Consiliului Județean care este inițiatorul acestui proiect și care a întocmit documentația pentru finanțare. Aproximativ 5,5 de milioane de euro vor fi investite pentru ca turiștii dar și mamiferele marine să se bucure de un delfinariu la standarde europene. Doar în ultimi trei ani numărul turiștilor, care au călcat pragul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, a crescut cu 80%. De exemplu, în 2018, 626.000 de turiști au vizitat acest obiectiv. Așadar, potențialul acestui punct de atracție turistică este enorm”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.

“În județul Constanța investițiile nu se vor opri aici. Astăzi, am semnat contractul de finanțare pentru modernizarea și extinderea delfinariului, dar proiectele vor continua și cât de curând posibil vom depune la Ministerului Turismului documentația și pentru construcția unui acvariu cu o suprafață de 3600 mp ce se va găsi tot la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii și care va reprezenta un punct de atracție foarte important pentru constănțeni și pentru turiștii care vor veni la mare”, a declarat Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Ministrul Turismului urmează ca în perioada următoare să semneze alte două contracte de finanțare pentru investiții în turism la Sibiu și la Călărași.

Data stire: 7 august 2019
Categorie: Romania
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Ministerul Turismului

Comentarii despre pagina:

Esti ghid de turism? inscrie-te acum!

 

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta

 

Forumul Hotelierilor I

 

 

inchirieri autocare

 

vacante in Romania

Aveti nevoie sa inchiriati un sistem audio guide? Lasati acum un mesaj pe WhatsApp! 0723 286 309

Raza de actiune este de 200 metri. Aparatele se incarca in geanta (nu au baterii) si tin 24-30 ore. Sunt ideale pentru tururi culturale, vizite biserici si manastiri, fabrici sau spatii cu mult zgomot. Nu mai trebuie sa tipi si experienta este unica. Rezerva acum un sistem audio pentru ghizi turism!