Cauta stire turism

  • Categorie


Acasa - Stiri turism - Patronatele din Turism solicita modificarea structurii anului scolar 2020-2021

Patronatele din Turism solicita modificarea structurii anului scolar 2020-2021

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Hoteluri
Patronatele din Turism solicita modificarea structurii anului scolar 2020-2021
Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) cere guvernului prelungirea cu o săptămână a vacanței de vară a elevilor, pentru anul școlar 2020-2021, după ce în acest an, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a decis data de 9 septembrie pentru începerea cursurilor.

După ce, ani de zile, patronatele din Turism au cerut prelungirea sezonului estival, cerând chiar ca școala să înceapă în data de 1 octombrie, acum, când ministrul Educației a decis începerea mai devreme a cursurilor școlare, par să se mulțumească măcar cu revenirea la data clasică de 15 septembrie.

“În fiecare an, începând cu luna august, deținătorii de structuri de cazare din România pregătesc următorul sezon turistic. Un element important care determină cererea de servicii turistice este structura anului școlar deoarece majoritatea celor care își petrec concediile în țară au copii, dintre care cel puțin un copil este cuprins într-o formă de învățământ”, explică FPTR.

Patronatele din turism reamintesc că, în luna februarie a acestui an, Ministerul Educației a emis un ordin, privind structura anului școlar 2019-2020, care stabilește începerea școlii în dată de 9 septembrie 2019, cu o săptămâna mai devreme decât în anul 2018. “La acea dată, FPTR a contestat acest ordin, dar demersul nostru a fost neglijat de Ministerul Turismului și nu a fost susținut de alte organizații din turism. Ordinul în discuție a rămas în vigoare, poziția ministrului Educației fiind făcută publică în cadrul unei întâlniri la Suceava”, spun hotelierii.

FPTR informează, astăzi, că în dată de 30 iulie 2019 a depus la Ministerul Turismului o adresă prin care solicită intervenția ministrului Turismului, Bogdan Trif, la Ministrul Educației Naționale, eventual în cadrul Comitetului Interministerial, pentru a susține dată de 14 septembrie, că dată optimă de începere a anului școlar 2020, dată care ar fi agreată și de patronatele din turism.

“În avantajul deținătorilor de structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare și de alimentație publică, clasificate, data optimă de începere a anului școlar 2020 ar fi luni, 14 septembrie. În speranța că pentru anul următor puteți convinge conducerea Ministerului Educaței să stabilească începerea anului școlar la data de 14 septembrie, vă mulțumim pentru acest demers”, i se adresează, lui Bogdan Trif, patronatele din turism.

Galerie poze
Data stire: 2 august 2019
Categorie: Hoteluri
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Evz.ro

Comentarii despre pagina:

Esti ghid de turism? inscrie-te acum!

 

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta

 

Forumul Hotelierilor I

 

 

inchirieri autocare

 

vacante in Romania

Aveti nevoie sa inchiriati un sistem audio guide? Lasati acum un mesaj pe WhatsApp! 0723 286 309

Raza de actiune este de 200 metri. Aparatele se incarca in geanta (nu au baterii) si tin 24-30 ore. Sunt ideale pentru tururi culturale, vizite biserici si manastiri, fabrici sau spatii cu mult zgomot. Nu mai trebuie sa tipi si experienta este unica. Rezerva acum un sistem audio pentru ghizi turism!