Cauta stire turism

  • Categorie


Acasa - Stiri turism - Lista restrictiilor ridicate in Europa Coronavirus 04 mai 2020

Lista restrictiilor ridicate in Europa Coronavirus 04 mai 2020

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: International
Lista restrictiilor ridicate in Europa Coronavirus  04 mai 2020
Mai mult tari europene elimina astazi o parte din restrictiile impuse! (Centralizare mai jos)
>> unele restricții eliminate la ei azi - nu erau valabile și la noi.
>> alte eliminări de restricții de la ei pot fi așteptate și in România după 15 mai (sau mai sigur după ce vedem minim o săptămâna de “pantă descendentă)

• Iată o centralizare a măsurilor de Relaxare și Ridicare a restricțiilor in Europa:

- Italia: De azi, italienii vor putea să își viziteze familiile și să se întâlnească în număr limitat. Parcurile se vor redeschide, menținând totodată distanțarea socială. Sectorul industrial, sectorul construcțiilor și comerțul cu ridicata pentru aceste sectoare vor fi deschise. Barurile și restaurantele vor avea dreptul de a vinde la domiciliu. Redeschiderea lor completă va avea loc pe 1 iunie, la fel ca cea a saloanelor de înfrumusețare sau a frizeriilor. Pe 18 mai, toate întreprinderile de retail vor putea redeschide, precum și muzeele, cinematografele sau bibliotecile. Școlile vor rămâne închise până în septembrie. Călătoria va continua să fie limitată în municipalitatea de reședință și legată numai de cerințele de muncă și de sănătate.

- Spania: Carantinarea extrem de strictă a țării a fost relaxată pe 26 aprilie atunci câmd s-a permis copiilor, insoțiți de un adult, de a ieși la plimbare de o oră și, începând de sâmbătă, cu autorizarea pentru cei peste 14 ani să facă sport individual sau plimbări în condiții stricte. De azi, unele întreprinderi mici, precum frizeriile, pot primi clienți individual la programare. Barurile și restaurantele vor avea dreptul de a vinde la domiciliu. Purtarea măştilor de protecţie va fi obligatorie în transportul public din ţară începând de luni, ca o primă măsură după relaxarea mai multor restricţii.

În Insulele Baleare și Canare, majoritatea magazinelor, muzeelor ​​și teraselor, barurilor și restaurantelor li se va permite redeschiderea, dar cu capacitatea limitată, la fel ca și hotelurile care fac dovada unor condiții adecvate. În restul țării, aceste măsuri se vor aplica de pe 11 mai. Cinematografele și teatrele se vor redeschide în mod normal două săptămâni mai târziu. Școlile vor fi închise până în septembrie. Până la sfârșitul izolării, spaniolii nu se vor putea deplasa în afara provinciei lor.

- Germania: Majoritatea magazinelor cu mai puțin de 800 de metri pătrați s-au redeschis pe 20 aprilie. De azi, școlile se vor redeschide treptat în unele landuri (Saarland, Saxonia-Anhalt, Bremen). Saloanele de înfrumusețare se vor redeschide. Lăcașurile de cult, muzeele, memoriile, grădinile zoologice, zonele de joacă pot face acest lucru sau au făcut deja acest lucru. Locurile culturale, barurile, restaurantele - cu excepția livrărilor -, locurile de joacă, terenurile de sport, rămân închise. Adunările mari vor rămâne interzise până cel puțin 31 august.

- Austria: S-au redeschis anumitor afaceri mai mici. Marile magazine alimentare, saloanele de înfrumusețare și terenurile de sport în aer liber (tenis, golf) s-au redeschis în acest weekend. Restricțiile de călătorie sunt ridicate, adunările publice permit până la 10 persoane, cu respectarea distanțării sociale, fapt care nu a putut împiedica proteste în capitala împotriva carantinării. Azi, elevii din ultimul an care vor da examenul de bacalaureat vor reveni la școală într-un mediu decontaminat și cu restricții, înainte de a se deschide treptat școala pentru ceilalți elevi. Este de așteptat ca restaurantele să se redeschidă la jumătatea lunii mai. Mască este necesară în transport și magazine.

- Belgia: Companiile care nu au contact cu publicul larg se pregătesc să-și reprimească angajații de azi, iar masca va deveni obligatorie în mijloacele de transport. Majoritatea întreprinderilor se vor redeschide începând cu 11 mai, cu condiția să respecte distanțarea socială.
Unele clase se vor redeschide pe 18 mai, cu maximum 10 elevi pe clasă. Redeschiderea progresivă a restaurantelor se va face începând cu 8 iunie.

- Portugalia: Librăriile și centrele de vânzare auto se vor redeschide azi. Comerțul local, de până la 200 m2, cu vedere la stradă, se va putea redeschide, cu mască obligatorie. Saloanele de coafură și de înfrumusețare se pot redeschide programând individual clienții cu pauze de decontaminare între servicii. Unele servicii publice, precum centrele fiscale, se vor redeschide prin programare, cu o mască obligatorie. În transportul public, masca este obligatorie. Sporturile individuale în aer liber sunt permise. Liceele, muzeele, galeriile de artă, restaurantele și cafenele se vor redeschide pe 18 mai, iar teatrele și cinematografele la 1 iunie, cu reguli de distanțare socială.

- Slovenia: Azi se redeschid terasele și restaurantele, saloanelor de înfrumusețare, muzeelor, librăriilor. Se reia pregătirea sportiva profesionala. Mască este obligatorie în locuri publice închise, transport și magazine.

- Ungaria: Cu excepția Budapestei, va avea loc redeschiderea cafenelelor și a teraselor restaurantelor, plajelor și băilor publice. Se reia pregătirea sportiva profesionala. Mască este necesară în transport și magazine.

- Polonia: Azi de deschid hotelurile, centrele comerciale, parte a instituțiilor culturale, inclusiv biblioteci și unele muzee. De miercuri, creșele și grădinițele se pot redeschide, însă autoritățile locale de care depind au anunțat că majoritatea dintre acestea vor rămâne închise.

- Croația: Unele magazine, muzee, biblioteci, precum și transportul public s-au redeschis săptămâna trecută. Adunările religioase sunt permise de sâmbătă. Azi, serviciile care implică un contact strâns cu clientul, precum saloane de înfrumusețare, pot redeschide. Pe 11 mai, va fi rândul teraselor, barurilor și restaurantelor. Se vor admite întruniri până la 10 persoane, iar grădinițele și școlile se vor redeschide voluntar.

- Serbia: Azi se redeschid cafenelele și restaurantele cu pastrarea distanțarii socială. Tot de azi se reia transportul în comun, trenurile interurbane și autobuzele pe distanțe lungi, cu purtarea obligatorie a unei măști. Centrele comerciale se vor redeschide pe 8 mai, grădinițele pe 11 mai.

- Grecia: Aproape 10% din întreprinderile închise se vor putea redeschide azi: librării, saloane de infrumusețare, magazine de electronice și articole sportive, centre de horticultura si bricolaj. Pe 11 mai, toate celelalte magazine vor putea redeschide, cu excepția centrelor comerciale, care sunt închise până la 1 iunie.

- Islanda: Universitățile, muzeele și saloanele de infrumusetare se redeschid azi.

- Bulgaria: Premierul Boiko Borisov a anunţat duminică ridicarea interdicţiei privind deplasările în afara comunităţilor locale, odată cu începerea relaxării restricţiilor instituite pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Bulgaria a inregistrat 72 de decese si 1611 cazuri de la începutul epidemiei.


• Urmează - in curând:

- Guvernul japonez a decis să permită redeschiderea parcurilor, muzeelor, bibliotecilor şi a altor facilităţi publice din zonele cu un număr mare de persoane infestate cu coronavirus şi să relaxeze restricţiile privind distanţarea socială.

- Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că va pleda pentru redeschiderea parcurilor şi a cimitirelor după data de 15 mai. Primarul Capitalei nu este de acord cu redeschiderea creşelor, a grădiniţelor sau a instituţiilor de tip after school.

- Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care deţine şi portofoliul Ministerului Sporturilor, s-a declarat în favoarea reluării campionatului de fotbal, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.

- Preşedintele Ligii Spaniole de Fotbal, Javier Tebas, a declarat că îşi propune reluarea în iunie a campionatului care a fost întrerupt din cauza panemiei de coronavirus.

Data stire: 4 mai 2020
Categorie: International
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: InfoTravelRomania

Comentarii despre pagina:

Esti ghid de turism? inscrie-te acum!

 

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta

 

Forumul Hotelierilor I

 

 

inchirieri autocare

 

vacante in Romania

Aveti nevoie sa inchiriati un sistem audio guide? Lasati acum un mesaj pe WhatsApp! 0723 286 309

Raza de actiune este de 200 metri. Aparatele se incarca in geanta (nu au baterii) si tin 24-30 ore. Sunt ideale pentru tururi culturale, vizite biserici si manastiri, fabrici sau spatii cu mult zgomot. Nu mai trebuie sa tipi si experienta este unica. Rezerva acum un sistem audio pentru ghizi turism!