Sistem audio ghizi de inchiriat

Cauta stire turism

  • Categorie


InfoTravelRomania platforma turism

AGI - Asociatia Ghizilor InfoTravelRomania

Acasa - Stiri turism - Inaugurare aeroport Brasov 11 iunie 2023

Inaugurare aeroport Brasov 11 iunie 2023

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Companii aeriene
Inaugurare aeroport Brasov 11 iunie 2023
Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav și-a deschis larg porțile, sâmbătă 10 iunie 2023, iar mii, poate chiar 20.000 de persoane, pe tot parcursul celor 11 ore, cât a durat prima zi a evenimentului, au fost prezente la Ghimbav pentru a admira obiectivul atât de așteptat de brașoveni. Fiecare vizitator a primit un tichet de îmbarcare simbolic.

Astăzi este a doua zi a Porților Deschise, iar cei prezenți au parte de tururi ghidate, show aviatic, concerte, foc de artificii și jocuri de lasere. „Ne bucurăm să vedem că există un asemenea interes, lumea pare să se simtă bine și ne bucurăm și noi că vin și văd cu ochii lor rezultatul muncii noastre și pot să se convingă că tot ceea ce s-a spus până acuma este realitate“, a afirmat directorul Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav, Alexandru Anghel.

La rândul său, Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov îi invită și astăzi la Ghimbav pe toți cei interesați să vadă cu ochii lor un vis împlinit. „Dragi brașoveni, este un vis împlinit, un vis al nostru, al tuturor, iar ceea ce vă recomand este să veniți! Este un timp favorabil, noi ne-am pregătit, iar dumneavoastră sunteți cei care puteți să vă satisfaceți curiozitatea pentru a vedea la fața locului dacă tot ceea ce vorbeam în decursul timpului a prins contur sau nu. Consider că merităm acest aeroport atâta vreme cât din punct de vedere economic judeţul Braşov contribuie cu 3,5%, suntem pe locul 5 la nivelul PIB-ului pe anul trecut. Suntem o destinaţie turistică importantă”, a subliniat Adrian Veștea.

Ștefan Bănică fusese invitat din 2016 să „deschidă” Aeroportul

Revelionul 2024 a venit deja pentru brașoveni. Au fost vizitatori de toate vârstele, familii întregi cu copii și bunici, grupuri de prieteni care au făcut turul terminalului, apoi au admirat aparatele de zbor ce tocmai încheiaseră show-ul și chiar au urcat într-unul. Zeci de mii de fotografii, de videoclipuri, live-uri pe rețele de socializare. Atmosfera a fost una de sărbătoare, unii aveau lacrimi în ochi de emoție încă de la intrarea în aerogară, mărturisind că nu le vine să creadă că se deschide aeroportul pe care îl așteaptă de cel puțin 30 de ani. Nici mica ploaie de seară nu a stricat entuziasmul.

Oamenii au dansat pe muzica pusă de DJ, apoi au și cântat cu Raluka & Balkanic Project și cu Ștefan Bănică jr. & 50’s. Ștefan Bănică a amintit faptul că acum 7 ani, când a cântat la inaugurarea Centrului Istoric din Râșnov, unde primar era atunci Adrian Veștea, acesta l-a invitat să concerteze la deschiderea Aeroportului și, la fel ca mulți, a crezut că este un proiect foarte îndepărtat în timp.

Prima zi s-a încheiat cu un foc de artificii (video 78), iar impresia unanimă a celor prezenți a fost că a venit deja Revelionul anului 2024.
Remarcabil a fost faptul că, în ciuda unui așa mare flux de vizitatori, nu a existat nici un incident. Mai mult, deși există și o zonă consistentă ca de „berar” la intrare, curățenia în perimetrul Aeroportului, deși în parcare, unde e scena, nu este nici un coș de gunoi, a fost impecabilă.

De remarcat și efortul RATBV de a asigura transportul către și de la aeroport, apoi spre cartiere, în program prelungit (detalii aici). Dacă în prima parte a zilei au fost blocaje în trafic, generate de cei care s-au dus cu mașinile la Aeroport, seara, autobuzele de pe linia 28E au plecat grupat, câte două-trei, având și o mașină de Jandarmerie în față, care le-a deschis drumul câțiva kilometri.

Astăzi, programul de vizitare a aeroportului începe tot de la ora 12:00. Spectacolul aviatic este oferit de Forțele Aeriene ale MApN, Inspectoratul General de Aviație al M.A.I, Aeroclubul României, Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov. În această seară vor concerta Olivia Addams, Zdob & Zdub și Haddaway. Atmosfera va fi întreținută de DJ și MC: DJ Popovici, George Zafiu și DJ Tennebreck. Evenimentul urmează a fi închis duminică seară, la ora 21:45, cu un show de lasere.

Curse de linie pe șase destinații din 15 iunie

Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav va fi inaugurat oficial pe 15 iunie. Este primul aeroport din estul Europei al cărui trafic aerian va fi dirijat de la distanţă, de la Arad, printr-un turn virtual.

Joi, la ora 8.10, va ateriza primul avion pe pista singurului aeroport construit de la 0, în România, în ultimii 50 de ani. Un zbor charter, cu avion Tarom, care va aduce la Brașov oficialități și personalități ale României.

În aceeași zi va ateriza și un avion care vine de la Nurnberg, prima cursă comercială de linie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Brașov a declarat că în prezent sunt doi operatori care vor opera curse: Dan Air, din 15 iunie, pe relația cu Barcelona, Bruxelles, München, Londra (Luton), Nurnberg, Stuttgart; Londra (Gatwick) și Dortmund sunt orașele spre care vom zbura cu compania Wizz Air, din august, respectiv septembrie, iar în Creta și Antalya vom ajunge cu zboruri de tip charter, tot de săptămâna viitoare.

Data stire: 12 iunie 2023
Categorie: Companii aeriene
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Https://mytex.ro

Comentarii despre pagina: