Cauta stire turism

  • Categorie


Acasa - Stiri turism - Greva declansata de controlorii de trafic afecteaza turismul

Greva declansata de controlorii de trafic afecteaza turismul

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Agentii de turism
Greva declansata de controlorii de trafic afecteaza turismul
ANAT: Greva generala declansata de controlorii de trafic, marti, 30 mai 2017, afecteaza turismul.

Greva generala a controlorilor de trafic ai Romatsa, anuntata pentru marti, 30 mai, provoaca pierderi agentiilor de turism, care vor fi nevoite sa gaseasca solutii pentru reprogramarea sau compensarea calatoriilor si vacantelor turistilor, clienti de business si leisure, programate pentru Rusalii.

Insusi anuntul grevei generale, saptamana trecuta, a creat probleme agentiilor de turism, clientii fiind reticenti in a mai rezerva calatorii in aceasta perioada.

“Este foarte grav ce se intampla. Sindicatele de la Romatsa se joaca cu nervii nostri si ai clientilor nostri si vor bloca o tara intreaga cu un protest pe care il consideram nejustificat. Cu un salariu mediu de 2.500 de euro pe luna, acesti rasfatati pot declansa si peste sase luni o greva generala, suparati fiind canu li se oferatrei mese calde pe zi, masaj la birou si camasi calcate. Cred ca putem sa-i acuzam de subminarea economiei nationale pe angajatii care castiga foarte multi bani si se comporta asa. Solicitam prim-ministrului Sorin Grindeanu ca Romatsa sa treaca in subordinea Ministerului Apararii Nationale ori a Ministerului de Interne sau sa modifice legislatia, astfel incat salariatii societatilor de importanta nationala sa nu poata declansa greve”, declara dr. Alin Burcea, presedinte ANAT.

Pe 30 mai sunt programate plecarile in mai multe vacante individuale sau de grup, pe zboruri de linie ori charter, precum si calatorii de business spre marile orase ale Europei, in total peste 150 de decolari numai de pe Aeroportul International Henri Coanda. Si tot atatea aterizari, la Bucuresti, ale cetatenilor romani sau straini.

“Credem ca greva generala se putea evita, mai ales intr-o perioada aglomerata, cum este cea de dinainte de Rusalii. Nu conteaza ca greva ar putea fi oprita dupa o ora sau doua, maine, raul este facut. Intreruperea lucrului perturba traficul pentru o zi intreaga”, completeaza dr. Alin Burcea.

ANAT a trecut printr-o situatie similarasi in august 2015, cand controlorii de trafic au oprit lucrul pentru cateva ore, provocand astfel pierderi agentiilor de turism de la care mii de turisti cumparaseravacante pe charter sau bilete de avion. 

Data stire: 29 mai 2017
Categorie: Agentii de turism
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: ANAT

Comentarii despre pagina: