Cauta stire turism

  • Categorie


Acasa - Stiri turism - Domeniul HoReCa va fi scutit de plata impozitului specific până la finele anului

Domeniul HoReCa va fi scutit de plata impozitului specific până la finele anului

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Hoteluri
Domeniul HoReCa va fi scutit de plata impozitului specific până la finele anului
Scutirea de la plata impozitului specific va fi prelungită până la finele anului 2020, iar autoritățile locale vor avea posibilitatea până la 1 decembrie să dispună scutirea impozitului pe clădiri și a taxei de ocupare a domeniului public pentru anul în curs.

De ce este improtant: Guvernul a stabilit anterior scutirea de la plata impozitului specific, pentru industria HoReCa, în anul fiscal 2020, pentru o perioadă de 90 zile, complementar perioadei în care aceasta a fost afectată de restricții. Ministerul Finanțelor Publice va promova în Guvern o ordonanță de urgență prin care scutirea de la plata impozitului specific, prevăzută pentru starea de ugență, va fi prelungită până la 31 decembrie, a anunțat ministrul de resort, Florin Cîțu.

Conform proiectului de ordonanță de urgență, încă în lucru și care ar urma să fie aprobată de Executiv săptămâna viitoare, va fi prelungită până la 1 decembrie și posibilitatea ca autoritățile locale să adopte hotărâri de reducere taxei și impozitului pe clădări cu 50% din impozitul pe 2020. Totodată, contribuabili vizați vor putea solicita cereri de aprobare a reducerii până la 15 decembrie. În schimb, un proiect de lege avansat în Parlament propune ca firmele și angajații din industria HoReCa ar urma să aibă o scutire de impozite pentru anii fiscali 2020, 2021 și 2022.


De asmenea, PSD, în frunte cu liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a întregistrat la Parlament un proiect legislativ prin care propune mai multe măsuri pentru stimularea activității și reducerea efectelor crizei Covid-19 în sectorul de turism, prin eșalonarea impozitului pe salarii, scutirea temporară de TVA, finanțarea de la buget a voucherelor de vacanță în cazul tuturor angajaților, respectiv amânarea returnării de agenții a sumelor încasate ca avans la pachete turistice. Social-democrații propun și un program de acordare a unui ajutor nerambursabil și de garantare de către stat a creditelor pentru investiții în domeniu.

Data stire: 6 octombrie 2020
Categorie: Hoteluri
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Profit.ro

Comentarii despre pagina:

Esti ghid de turism? inscrie-te acum!

 

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta

 

Forumul Hotelierilor I

 

 

inchirieri autocare

 

vacante in Romania

Aveti nevoie sa inchiriati un sistem audio guide? Lasati acum un mesaj pe WhatsApp! 0723 286 309

Raza de actiune este de 200 metri. Aparatele se incarca in geanta (nu au baterii) si tin 24-30 ore. Sunt ideale pentru tururi culturale, vizite biserici si manastiri, fabrici sau spatii cu mult zgomot. Nu mai trebuie sa tipi si experienta este unica. Rezerva acum un sistem audio pentru ghizi turism!