Cauta stire turism

  • Categorie


Acasa - Stiri turism - Cum a fost la Forumul Intalnirile franco-romane pentru turism

Cum a fost la Forumul Intalnirile franco-romane pentru turism

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Evenimente
Cum a fost la Forumul Intalnirile franco-romane pentru turism
Pe 27-28 mai 2019 s-a desfasurat la Sibiu Forumul “Rencontres franco-roumaines du tourisme” / “Întâlnirile franco-române pentru turism”

Organizatori: Institutul Francez din România & FIHR
Tema acestei ediții a fost «dezvoltarea turismului de destinație și formarea profesională in turism».

Calin Ile - Presedinte FIHR a sustinut prezentarea “Nevoia de forta de munca a operatorilor economici din turism”
Otilia Demian - Secretar General FIHR a prezentat evenimentul national “Ziua Portilor Deschise in Industria Ospitalitatii” organizat de FIHR in perioada 12-13 aprilie, la care au participat 71 hoteluri din 29 orase, 43 unitati de invatamant si 2050 elevi & studenti din intreaga tara.

Forumul este parte a calendarului acțiunilor Saison France-Roumanie 2019 / Sezonul România – Franța 2019.

Prin această acțiune se dorește a se favoriza schimburile de idei privind organizarea învățământului profesional din Franța și România, de a identifica nevoile de formare profesională și de învățare a limbilor străine, respectiv de a dezbate asupra modalităților de adaptare a ofertei de formare a unităților de învățământ pentru a răspunde nevoilor actorilor economici și educativi.

Forumul a oferit cadrul de reuniune a reprezentanților autorităților locale, a mediul economic care activează în domeniul hotelier, turism și alimentație, respectiv a reprezentanților sistemului de învăţământ MEN-CNDIPT (nivel naţional și regional), ISJ, CCD, licee de turism și universități.

Evenimentul a permis schimbul de informații și prezentarea de noi tendințe și proiecte inovatoare în domeniul formării profesionale din România și Franța, astfel încât să conducă la realizarea de schimburi de expertiză, precum și la dezvoltarea de proiecte de mobilitate și parteneriate educative între unitățile de învățământ din Franța și din România, între colectivități locale din cele două țări.

Judeţul Sibiu, gazda acestui eveniment, este o zonă turistică importantă a României, iar turismului de destinație se poate poziționa ca sector de dezvoltare economică regională.

Această acțiune este cea de-a 10-a din seria întâlnirilor propuse în perioada 2016-2019 în proiectul bilateral “Rencontres franco-roumaines du tourisme - l’apprentissage des langues et la formation dans les métiers du tourisme : un secteur en plein mutation” / “Întâlnirile franco-române pentru turism - învățarea limbilor străine și formarea profesională în meseriile turismului : un sector în plina schimbare ”.

@Michel Monsauret
Corina Stanila
@Alin Chipaila
Ardelean Simona
Cristian Macedonschi

#fihr #formareprofesionala #invatamantdual #educatie #turism #hotelindustry #hotel

Data stire: 31 mai 2019
Categorie: Evenimente
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: FIHR

Comentarii despre pagina:

Esti ghid de turism? inscrie-te acum!

 

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta

 

Forumul Ghizilor de Turism 2020

 

Forumul de Incoming Romania 2019

vacante in Romania

Aveti nevoie sa inchiriati un sistem audio guide? Lasati acum un mesaj pe WhatsApp! 0723 286 309

Raza de actiune este de 200 metri. Aparatele se incarca in geanta (nu au baterii) si tin 24-30 ore. Sunt ideale pentru tururi culturale, vizite biserici si manastiri, fabrici sau spatii cu mult zgomot. Nu mai trebuie sa tipi si experienta este unica. Rezerva acum un sistem audio pentru ghizi turism!