Sistem audio ghizi de inchiriat

Cauta stire turism

  • Categorie


InfoTravelRomania platforma turism

AGI - Asociatia Ghizilor InfoTravelRomania

Acasa - Stiri turism - Christian Tour cumpara pachetul majoritar al Animawings

Christian Tour cumpara pachetul majoritar al Animawings

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Agentii de turism
Christian Tour cumpara pachetul majoritar al Animawings
Christian Tour cumpără pachetul majoritar de acţiuni al Animawings, de la Aegean Airlines.

Valoarea tranzacţiei este de ordinul milioanelor de euro. Animawings va aduce aeronave Airbus A220-300 în premieră în ţara noastră.

Christian Tour cumpără pachetul majoritar de acţiuni al Animawings de la grupul grec Aegean Airlines, în urma acestei tranzacţii turoperatorul roman deţinând în totalitate compania aeriană, conform unui comunicat de presă transmis Redacţiei.

Christian Tour a primit undă verde din partea Consiliului Concurenţei pentru achiziţia pachetului de 51% în compania Animawings Aviation S.A. Astfel, compania aeriană devine 100% românească, fiind deţinută în totalitate de Memento Holding BV şi Christian Tour Holding S.A..

Cristian Pandel, fondatorul Christian Tour Holding SA, a declarat: "Am pornit această companie în 2019 pentru a realiza un vis - acela de a avea o companie aeriană complet românească. În 2020, având o relaţie de colaborare de peste 15 ani cu Aegean, aceştia s-au alăturat proiectului Animawings pentru a integra în cadrul companiei know how-ul, expertiza şi experienţa lor, ei fiind cel mai bun operator aerian regional din Europa".

Dacă la început Animawings era doar un proiect, acum, la cumpărare, este o companie care operează în România de aproape cinci ani, cu sute de mii de pasageri care au călătorit în destinaţiile de vacanţă preferate şi au fost foarte mulţumiţi de serviciile de calitate oferite la bordul aeronavelor, a mai spus Cristian Pandel: "AnimaWings, astăzi, este o companie cu infrastructură, cu o echipă sufletistă de profesionişti, cu angajaţi devotaţi, sisteme, proceduri şi protocoale de siguranţă la un standard excepţional. Evident că acest lucru a presupus şi presupune în continuare şi runde foarte mari de investiţii, de care suntem conştienţi, însă suntem foarte motivaţi să continuăm istoria Animawings în variantă 100% românească. Ne-am bucura ca şi comunitatea de business din România să vadă cât de important este să demonstrezi performanţele unei companii româneşti care atinge standarde internaţionale de excelenţă".

Valoarea tranzacţiei prin care Christian Tour Holding S.A. a cumpărat pachetul majoritar de la Aegean Airlines este de ordinul milioanelor de euro. Negocierile şi avizele finale, inclusiv aprobarea de la Consiliul Concurenţei, au durat peste opt luni de zile, a completat omul de afaceri.

Marius Pandel, acţionar AnimaWings, a adăugat: "Obiectivul nostru, acum, este ca Animawings să devină în perioada imediată compania aeriană preferată a românilor şi să ţinem cât mai sus standardele aviaţiei româneşti, având o filosofie de business centrată pe pasageri, pe clienţi. Investiţiile vor continua, pentru că avem planuri mari: 12 aeronave noi în flotă, în următorii tre ani, Airbus A220 şi Airbus 320-200 NEO. Aeronava Airbus 220-300 este vedeta momentului în piaţă, cu nişte caracteristici şi performanţe unice. În România nu mai există această aeronavă de ultimă generaţie, ceea ce reprezintă o premieră pentru partenerii noştri de la Airbus, însă la nivel mondial este în flota unor companii mari, precum Air France, AirBaltic, SWISS, Delta Airlines, ITA Airways, Egipt Air sau Air Canada. Airbus 220-300 este o aeronavă foarte fiabilă, care se pretează trendului actual, fiind potrivită atât segmentului de business, cât şi pasagerilor care zboară în destinaţii de vacanţă, alături de familie sau cei dragi. Configuraţia unică, dincolo de design-ul convenţional, cu scaune generoase, echipate cu o gamă variată de opţiuni de divertisment la bord - vom avea wifi on board, culoare spaţioase şi ferestrele luminoase ce conferă o ambianţă radiantă la bord - întruchipează pe deplin angajamentul Animawings faţă de excelenţa în aviaţie. Vom pune accentul pe calitatea serviciilor la bordul aeronavelor şi în aeroport şi pe oferirea unei experienţe complete pasagerilor Animawings".

Modelul A220 are 140/149 de locuri, 12 scaune de business rabatabile, cu un spaţiu între scaune net superior altor modele din piaţă şi cinci locuri pe fiecare rând. Avionul produce cu 50% mai puţin zgomot, cu 30% mai puţină poluare şi consumă cu 25% mai puţin combustibil decât o aeronavă din vechile generaţii. În prezent, Animawings operează tipul de aeronavă Airbus A320-200. Începând din vara lui 2024, vor ajunge şi primele două aeronave Airbus 220-300, achiziţionate în leasing operaţional, conform comunicatului Christian Tour.

Aeronavele Airbus A320NEO vor fi alocate pentru destinaţiile unde este nevoie de capacitate sporită. Animawings operează zboruri de pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, dar şi din nouă alte oraşe din ţară.

Programul de operare pentru zborurile din 2024 urmează să fie publicat pe site-ul www.animawings.com pe 24 martie, având în vedere că, până atunci, se definitivează lista destinaţiilor noi cee urmează să fie operate atât naţional, cât şi internaţional. Animawings va opera, în acest an, zboruri către destinaţiile de vacanţă acoperite de Christian Tour şi tour operatorii din România, cât şi zboruri regulate către marile oraşe europene.

Marius Pandel a conchis: "Ne dorim ca Animawings să fie un proiect românesc bazat pe calitate, o companie apreciată pentru felul special în care se simt pasagerii încă de dinainte să păşească la bordul aeronavelor noastre şi până coboară la destinaţie, cu zâmbetul pe buze. Cu aeronavele pe care le vom opera, nu vom fi un low cost ca model de business, ci o companie care oferă experienţe de zbor, de călătorie, poziţionate corect în range-ul de preţ versus calitate oferită, cu rute diverse către destinaţii de business şi leisure".

Data stire: 16 februarie 2024
Categorie: Agentii de turism
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Bursa.ro

Comentarii despre pagina: