Cauta stire turism

  • Categorie


InfoTravelRomania platforma turism
Acasa - Stiri turism - Cascada Bigar s-a prabusit astazi 07 iunie 2021
romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Romania
Cascada Bigar s-a prabusit astazi 07 iunie 2021
Cascada Bigăr din Banatul Montan, una dintre cele mai căutate atracții turistice din România, s-a prăbușit în această după amiază, puțin după ora 18.

Motivul este intervenția omului în circuitul apei, a explicat, pentru Deutsche Welle, ghidul de turism Mircea Jumanca și activist pentru protecția mediului. „Travertinul, roca din care este formată acea cascadă, este un calcar care se depune constant odată cu trecerea apei dulci. Dar apa din izbucul care alimenta cascada a fost deviată pentru o păstrăvărie, astfel că roca nu a mai avut parte de necesarul ei natural”, a precizat Jumanca. Acesta ne-a spus că a observat fisuri în corpul cascadei în ultimii doi ani.

Cascada Bigăr din Valea Minișului, județul Caraș Severin, a ajuns de câțiva ani unul dintre locurile cele mai vizitate de turiștii români și nu numai, după ce un site de turism a introdus-o într-un top al celor mai spectaculoase cascade din lume. Mai mulți investitori locali au reușit să atragă fonduri europene pentru diverse proiecte turistice care și-au pierdut, în aceste circumstanțe, obiectul principal de interes.

Flavius Enache
Sursa foto: Sima Ana-Anda

Citeste mai mult:
https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/cascada-bigar-din-parcul-national-cheile-nerei-beusnita-s-a-prabusit-1555137

Data stire: 7 iunie 2021
Categorie: Romania
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: InfoTravelRomania

Comentarii despre pagina:

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta
Statiunea Amara

Hotel Elexus 4* Predeal