Statiuni turistice Romania
oferte ieftine Turcia, sejur ieftin Grecia, litoral Bulgaria
Acasa | Asociatii turism | Linkuri turism | Stiri | Targuri turism | Reviste turism | Hoteluri Bucuresti | Fotografii |
  Agentie turism |Asigurari medicale | Companii autocar | Companii aeriene | Spatiul Schengen | Pasaport |
  Facultati turism | Cursuri turism | Bibliografie | Birouri turism | Centre de informare | Manifestari/expo | Chestionar
| Contact
Litoral 2016 Grecia| Oferte litoral 2016 Grecia | Oferte litoral 2014 Romania| Cazare litoral Romania
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
 
   
 
CERE OFERTA PERSONALIZATA | CERE VACANTA TA!

Cauta o statiune turistica

iunie 2006
Noi criterii de atestare pentru statiunile turistice

Guvernul Romaniei va emite o hotarare care va introduce noi criterii de atestare pentru statiunile turistice, care vor trebui sa fie indeplinite in termen de un an de la data intrarii in vigoare a actului normativ.
Autoritatile locale vor fi obligate sa suplimenteze capacitatea minima de cazare de la 300 la 500 de locuri in statiunile de interes national si de la 50 la 100 de locuri in statiunile de interes local.
Statiunile de interes national vor trebui sa dispuna de minimum 5 terenuri sportive, fata de 3 cate sunt in prezent iar in statiunile de interes local va trebui sa existe cel putin 2 astfel de terenuri.
Numarul minim al terenurilor de joaca pentru copii va fi suplimentat de la 2 la 5 locuri, in cazul statiunilor de interes national si de la 1 la 2 terenuri de joaca in cele de interes local.
Statiunile trebuie sa fie dotate cu centre de informare si promovare turistica, aflate in legatura on-line cu unitatile de cazare.
Statiunile de interes local vor trebui sa dispuna de sali pentru intretinere, locuri de promenada iluminate, spatii comerciale, asistenta medicala balneara si un parc iar in statiunile montane va trebui amenajat un helioport.
Pe lista statiunilor de interes national au fost incluse Poiana Brasov, Azuga, Baile Govora, Gura Humorului, Pucioasa, Slanic, Vatra Dornei si Campulung Moldovenesc iar pe lista statiunilor de interes local, au fost inscrise, printre altele, localitatile Albac si Arieseni, Bran si Moeciu, Cheia si Valenii de Munte.

Sursa: http://www.5starcomfort.ro
Stire publicata Joi, 22 iunie 2006 - ora 16.20  


august 2004
74 de statiuni

Directia Generala de Autorizare a Autoritatii Nationale pentru Turism din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructilor si Turismului, a intocmit lista statiunilor balneare si climaterice atestate conform H.G. nr. 1122/2002 (privind aprobarea conditiilor si a procedurii de atestare a statiunilor turistice, precum si pentru declararea unor localitati ca statiuni turistice de interes national, respectiv local.
Acestea sunt 42 de statiuni balneare, respectiv 32 de statiuni turistice.

Statiunile turistice balneare care dispun de resurse de substante minerale, stintific dovedite si traditional recunoscute ca eficiente terapeutic
,de instalatii specifice pentru cura si care au o organizare ce permite acordarea asistentei medicale balneare in conditii corespunzatoare, sunt: Amara(jud.Ialomita), Balvanyos(jud.Covasna), Bazna(jud.Sibiu), Baltesti(jud.Neamt), Baile Baita(jud.Cluj), Baile Felix(jud.Bihor), Baile Govora
(jud.Valcea), Baile Herculane(jud.Caras-Severin), Baile Homorod(jud.Harghita), Baile Olanesti(jud.Valcea), Baile Turda(jud.Cluj), Baile Tusnad
(jud.Harghita), Borsec(jud.Harghita), Borsa(jud.Maramures), Buzias(jud.Timis), Calacea(jud.Timis), Calimanesti-Caciulata(jud.Valcea), Covasna
(jud.Covasna), Eforie Nord(jud.Constanta), Eforie Sud(jud.Constanta), Geoagiu-Bai(jud.Hunedoara), Lacu Sarat(jud.Braila), Lipova(jud.Arad), Mangalia(jud.Constanta), Moneasa(jud.Arad), Ocna Sugatag(jud.Maramures), Praid(jud.Harghita), Pucioasa(jud.Dambovita), Sacelu(jud.Gorj), Sangeorz-Bai(jud.Bistrita-Nasaud), Sarata Monteoru(jud.Buzau), Slanic-Moldova(jud.Bacau), Slanic Prahova(jud.Prahova), Sovata(jud.Mures), Soveja(jud.Vrancea), Targu Ocna(jud.Bacau), Tasnad(jud.Cluj), Techirghiol(jud.Constanta), Tinca(jud.Bihor), Vatra Dornei(jud.Suceava), Vata de Jos(jud. Hunedoara).

Statiunile turistice climaterice, situate in zone cu factori climatici benefici si care au conditii pentru asigurarea mentinerii si ameliorarii sanatatii si/sau a capacitatii de munca, precum si a odihnei si reconfortarii, sunt: Albestii de Muscel(jud. Arges), Breaza(jud. Prahova), Campulung Moldovenesc(jud. Suceava), Busteni(jud. Prahova), Cap Aurora(jud. Constanta), Cheia(jud. Prahova), Costinesti(jud. Constanta), Crivaia(jud. Caras-Severin), Durau(jud. Neamt), Fantanele(jud. Cluj), Harghita-Bai(jud. Harghita), Izvorul Muresului(jud. Harghita), Jupiter(jud. Constanta), Lacu Rosu(jud. Harghita), Mamaia (jud. Constanta), Muntele Baisorii(jud. Cluj), Neptun-Olimp(jud. Constanta), Paltinis(jud. Sibiu), Paraul Rece(jud. Brasov), Poiana Brasov(jud. Brasov), Predeal(jud. Brasov), Saturn(jud. Constanta), Secu(jud. Caras-Severin), Semenic(jud. Caras-Severin), Snagov(jud. Ilfov), Stana de Vale(jud. Bihor), Straja(jud. Hunedoara), Timisul de Sus(jud. Brasov), Trei Ape(jud. Caras-Severin), Valenii de Munte(jud. Prahova), Venus(jud. Constanta), Voineasa(jud. Valcea).

  noiembrie 2002
Taxa de sedere in statiuni


Ministerul Turismului a elaborat un proiect ( aprobat in sedinta de guvern din 10 octombrie 2002 ) de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea art.46 din Ordonanta Guvernului nr.36/2002 privind taxele si impozitele locale.
Pentru sederea in statiunile turistice,declarate conform legii, taxa se detrmina pe baza cotei stabilite de consiliile locale intre 0,5 % si 5 %, la tarifele practicate de unitatile hoteliere pentru o noapte de cazare,
indiferent de durata sejurului.

Conform schimbarii aduse legii, taxa de sedere in statiuni se aplica doar pentru o noapte de cazare si nu pentru intregul sejur.
Sursa: Revista "Vacante & calatorii" nr.35 / noiembrie 2002 , pagina 13.


octombrie 2002
In sedinta din 11 octombrie 2002 Guvernul a adoptat Hotararea pentru aprobarea conditiilor si procedurii de atestare a statiunilor turistice.Actul normativ stabileste criteriile care trebuiesc indeplinite de orice localitate care aspira la statutul de statiune turistica si stabileste toate procedurile pentru obtinerea acestui statut.

Statiunile turistice de interes national vor avea prioritate in programele de promovare turistica ale Ministerului Turismului.Deasemeni vor avea prioritate in dezvoltarea infrastructurii generale si turistice, precum si in proiectele de cofinantare si autorizare de catre Ministerul Turismului a regimului de constructii.

Adoptarea acestui act normativ faciliteaza stabilirea prioritatilor in alocarea resurselor de dezvoltare turistica si incurajeaza eforturile autoritatilor centrale si locale pentru dezvoltarea si modernizarea statiunilor turistice.

Prin aceasta hotarare au fost atestate : 29 de localitati cu statut de interes national si 36 de localitati cu statut de interes local.

Statiuni turistice de interes national [ 29 ]
Amara( judetul Ialomita), Busteni(judetul Prahova), Buzias(judetul Timis), Baile Felix(judetul Bihor), Baile Herculane(judetul Caras-Severin), Baile Olanesti(judetul Valcea), Baile Tusnad(judetul Harghita), Cap Aurora
(judetul Constanta), Calimanesi-Caciulata(judetul Valcea), Costinesti(judetul Constanta), Covasna(judetul Covasna),Eforie Nord(judetul Constanta), Eforie Sud(judetul Constanta),Geoagiu Bai(judetul Hunedoara), Jupiter
(judetul Constanta), Mamaia(judetul Constanta), Mangalia(judetul Constanta), Moneasa(judetul Arad), Neptun-Olimp(judetul Contanta), Predeal(judetul Brasov), Saturn(judetul Contanta), Sinaia(judetul Prahova), Singeorz-Bai(judetul Bistrita-Nasaud), Slanic Moldova(judetul Bcau), Sovata( judetul Mures), Tîrgu Ocna(judetul Bacau), Techirghiol(judetul Constanta), Venus(judetul Constanta), Voineasa(judetul Vîlcea).

Statiuni turistice de interes local [ 36 ]
Albesti de Muscel(judetul Arges), Balvanyos(judetul Covasna), Bazna(judetul Sibiu), Baltesti(judetul Neamt), Baile Homorod(judetul Harghita), Baile Turda(judetul Cluj), Baile Baita(judetul Cluj), Borsec(judetul Harghita), Borsa(judetul Maramures), Breaza(judetul Prahova), Calacea(judetul Timis), Campulung Moldovenesc(judetul Suceava), Crivaia(judetul Caras Severin), Durau(judetul Neamt), Harghita Bai(judetul Harghita), Izvorul Muresului
(judetul Harghita), Lacul Rosu(judetul Harghita), Lacul Sarat(judetul Braila), Lipova(judetul Arad), Ocna Sugatag(judetul Maramures), Paltinis(judetul Sibiu), Pîrîul Rece(judetul Brasov), Praid(judetul Harghita), Sacelu(judetul Gorj), Sãrata Monteoru(judetul Buzau), Secu(judetul Caras Severin), Snagov(judetul Ilfov), Stîna de Vale(judetul Bihor), Straja(judetul Hunedoara), Soveja(judetul Vrancea), Timisu de Sus(judetul Brasov), Tinca(judetul Bihor), Trei Ape(judetul Caras Severin), 1 Mai(judetul Bihor), Vata de Jos(judetul Hunedoara).
  back to top
Site-uri in reteaua InfoTravelRomania:
oferte litoral Romania litoral Grecia litoral Bulgaria litoral Turcia oferte cazare Ungaria InfoTraveRomania Blog
vacante Italia litoral Spania vacante Austria litoral Malta, oferte vacante Malta InfoTraveRomania .com
Oferte all inclusive de pe litoral Bulgaria 2020 pentru o vacanta la mare. Oferte litoral Bulgaria 2020; Vacanta Bulgaria; Sejur Bulgaria Nisipurile de Aur; Constantin si Elena; Sunny Beach; Obzor; Albena; Elenite; Pomorie; Nessebar | oferte vacante Grecia
Contact portal turism InfoTravelRomania: 0723 286 309 | office [@] infotravelromania.ro |