Motto: Unde informatia conteaza !..
oferte ieftine Turcia, sejur ieftin Grecia, litoral Bulgaria
Acasa | Asociatii turism | Linkuri turism | Stiri | Targuri turism | Reviste turism | Hoteluri Bucuresti | Fotografii |
  Agentie turism |Asigurari medicale | Companii autocar | Companii aeriene | Spatiul Schengen | Pasaport |
  Facultati turism | Cursuri turism | Bibliografie | Birouri turism | Centre de informare | Manifestari/expo | Chestionar
| Contact
Litoral 2016 Grecia| Oferte litoral 2016 Grecia | Oferte litoral 2014 Romania| Cazare litoral Romania
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
 
   
 


Roolor="#ffffff">manian Convention Bureau - R.C.B.
Asociatia Nationala a Organizatorilor de Conferinte si Expozitii din Romania
Romanian Convention Bureau - R.C.B.
Adresa:Calea Victoriei nr.118,etaj 4,camera 407,sector 1,Bucuresti,Romania
Tel. (4021) 314.41.00; (4021) 314.41.02 Tel./Fax (4021) 314.41.01 | rcb@ines.ro | www.conventionbureau.ro
Presedinte: Paul George Marasoiu | Director Executiv: Gabriela Hagiu
ROMANIAN CONVENTION BUREAU SE PREZINTA

Misiunea organizationala a RCB
In lume, industria organizarii de reuniuni, conferinte si expozitii constituie un fenomen prin excelenta dinamic, care determina adesea constituirea de structuri operative sau asociative eficiente intre profesionistii domeniului; asociatiile de tip Convention Bureau de pretutindeni sunt cel mai bun exemplu. Din decembrie 1997, industria romaneasca a organizarii de reuniuni nu mai este o exceptie de la aceasta regula.

Romanian Convention Bureau este denumirea consacrata ce desemneaza Asociatia Nationala a Organizatorilor Profesionisti de Conferinte si Expozitii, organizatie care actioneaza deopotriva in beneficiul membrilor sai si al clientilor acestora locali si internationali. Romanian Convention Bureau este o entitate non-guvernamentala si non-profit. Din 1999, RCB este si membru al celei mai importante organizatii din acest domeniu “The International Meeting Association” – ICCA.

Misiunea RCB se bazeaza pe nevoia unificarii eforturilor de a genera o atitudine responsabila, bazata pe expertiza profesionala, la nivelul companiilor din Romania implicate in organizarea profesionista de evenimente. Asociatia urmareste sa determine, sa imbunatateasca si sa globalizeze acceptarea si interesul general fata de Romania ca destinatie pentru evenimente internationale, precum si sa sustina credibilitatea acestei imagini prin oferta locala de servicii specifice, furnizate la cea mai inalta calitate.

Pentru realizarea acestui scop, RCB si-a definit cateva obiective, menite sa implementeze pe piata locala standardele profesionale acceptate la nivel international in organizarea de evenimente. Prin cristalizarea unei oferte optimizate a membrilor sai si promovarea acesteia in toate mediile externe ce ar putea fi interesate sa dezvolte in Romania reuniuni, expozitii si turism de afaceri, RCB confera Romaniei sansa de a deveni un partener viabil si de incredere pe piata internationala a turismului pentru evenimente.

Servicii de specialitate furnizate de RCB
Atat pentru membrii sai, cat si pentru orice alte entitati interesate, Romanian Convention Bureau ofera diverse tipuri de asistenta si consultanta specifica industriei ospitalitatii:

Identifica / creeaza si promoveaza oportunitati de afaceri in domeniu
Ofera consultanta si sprijin in organizarea de evenimente, atat organizatorilor profesionisti de conferinte si expozitii din tara si strainatate, cat si beneficiarilor finali.
Furnizeaza informatii si extrase din bazele de date proprii
Realizeaza studii de cercetare a pietei si statistici in domeniu
Dezvolta campanii de marketing si promovare la nivel national
Reprezinta Romania si membrii RCB la targuri nationale si internationale din domeniu
Publica periodic buletine informative, catalogul anual RCB, web site-ul propriu
Publica Agenda anuala a evenimentelor organizate in Romania
Implementeaza si monitorizeaza aplicarea si respectarea standardelor profesionale internationale privind centrele de conferinte si expozitii, serviciile dedicate etc.
Furnizeaza asistenta pentru pregatire profesionala in domeniul organizarii de evenimente

Membrii RCB
Romanian Convention Bureau reuneste 60 de institutii publice si companii private, a caror activitate este legata de industria turismului pentru evenimente: congrese, conferinte, seminarii, expozitii specializate, targuri nationale si internationale, festivaluri, management al destinatiei, turism de afaceri si motivational (incentive).

Principalele categorii de membrii ai RCB sunt: organizatori profesionisti de conferinte si expozitii, agentii tur-operatoare si de management al destinatiei, centre de conferinte si expozitii, hoteluri cu facilitati pentru reuniuni, furnizori de servicii si echipamente tehnice, agentii de interpreti, traducatori, publicitate, relatii publice, IT & multimedia, transportatori aerieni si rent-a-car, institutii bancare si de asigurari, institutii culturale si locatii neconventionale.

Performantele industriei romanesti de reuniuni
Membrii RCB gestioneaza in mod direct sau furnizeaza servicii specializate pentru o medie anuala de cca 800 de evenimente, din care peste 100 sunt targuri si expozitii si peste 600 sunt congrese, conferinte, seminarii, lansari de produse si sesiuni de training, aceste evenimente reunind cca 1.200.000 – 1.500.000 participanti pe an.

Beneficiarii acestor evenimente si partenerii RCB sunt diverse institutii publice si guvernamentale, asociatii si companii din Romania si din strainatate.

Activitatile principale, impreuna cu serviciile adiacente procesului de organizare a evenimentelor genereaza o cifra de afaceri de peste o mie miliarde lei pe an. Exportand servicii dedicate pentru expozitii si conferinte internationale gazduite in Romania, cu costuri minime, RCB adauga o contributie substantiala la venitul national in valuta, aducand totodata si un profit de imagine pozitiva pentru Romania.

Urmarind sa confirme statutul Romaniei ca destinatie europeana interesanta si strategica pentru evenimente si turism de afaceri, RCB deruleaza numeroase proiecte, menite sa optimizeze sistemul de functionare si performantele industriei ospitalitatii, la nivel legislativ, managerial si executiv.

Din experienta colaborarii lor cu membrii RCB, majoritatea beneficiarilor si vizitatorilor nostri declara ca Romania devine treptat o destinatie acceptata si apreciata, din ce in ce mai competitiva in concurenta cu alte destinatii clasice pentru evenimente.

Aceste aprecieri se refera desigur la punctele forte ale Romaniei:

O destinatie noua, nealterata, ideal plasata in spatiul european si usor accesibila prin legaturi aeriene cu majoritatea capitalelor
Stabilitatea politica si civila
Infrastructura in proces de extindere si modernizare
Principalele lanturi hoteliere si companii multinationale deja prezente in Romania
Proces avansat de implementare a standardelor internationale in industria ospitalitatii
Diversificarea si dezvoltarea centrelor profesioniste pentru organizarea de evenimente
Specializarea profesionala a unor companii romanesti (PCO, PEO - organizatori profesionisti de conferinte / expozitii, DMC - companii de management al destinatiei) si cresterea capacitatii acestora de a prelua integral procesul de organizare al unui eveniment de mare anvergura.

Punandu-si in valoare avantajele in ciuda neajunsurilor, Romania si-a confirmat potentialul ca destinatie de interes mondial, dupa cum arata si prezenta succesiva a membrilor RCB la cel mai mare targ de specialitate din lume - EIBTM Geneva (1999, 2000, 2001, 2002). Prezenta noastra a captat atentia organizatorilor straini de evenimente, care si-au exprimat intentia de a cunoaste si a utiliza aceasta destinatie originala. O parte dintre aceste intentii declarate au devenit deja realitate, Romania gazduind in 2002 o serie de evenimente mondiale de importanta majora, precum: Conferinta si Adunarea Generala Anuala a BERD (cca 2200 participanti), Congresul Mondial al Uniunii Internationale a Transportatorilor Rutieri - IRU (cca 1500 participanti).
Si lista este inca deschisa...

Perspective de dezvoltare a RCB
Pe termen mediu si scurt, obiectivele RCB vizeaza orientarea si stimularea procesului de dezvoltare al unui sistem national integrat de produse si servicii turistice dedicate pe piata evenimentelor, care va permite membrilor RCB sa isi consolideze pozitia atat pe piata nationala, cat si pe cea internationala. Principalele planuri de actiune ale RCB sunt:

Implementarea Modulului RCB E-ventPro pentru profesionalizarea si promovarea organizatorilor de conferinte si expozitii prin mijloace electronice – program dezvoltat in parteneriat cu USAID si Center for International Private Enterprise Romania
Consolidarea organizatiei prin atragerea ca noi membri a altor companii importante care isi desfasoara activitatea in acest domeniu si inteleg rolul RCB ca promotor al industriei organizarii de evenimente din Romania
Extinderea activitatii de consultanta si promovare
Redactarea, popularizarea si aplicarea masurilor, normelor si standardelor profesionale in domeniu, generand si initiative legislative in acest sens
Optimizarea educatiei profesionale in industria ospitalitatii, prin pregatirea personalului in centre autorizate.

ROMANIAN CONVENTION BUREAU
este aici ca sa va asiste !

  back to top
Site-uri in reteaua InfoTravelRomania:
oferte litoral Romania litoral Grecia litoral Bulgaria litoral Turcia oferte cazare Ungaria InfoTraveRomania Blog
vacante Italia litoral Spania vacante Austria litoral Malta, oferte vacante Malta InfoTraveRomania .com
Oferte all inclusive de pe litoral Bulgaria 2021 pentru o vacanta la mare. Oferte litoral Bulgaria 2021; Vacanta Bulgaria; Sejur Bulgaria Nisipurile de Aur; Constantin si Elena; Sunny Beach; Obzor; Albena; Elenite; Pomorie; Nessebar | oferte vacante Grecia
Contact portal turism InfoTravelRomania: 0723 286 309 | office [@] infotravelromania.ro |