Cauta sejur

 • Categorie sejur

 • Tara sejur

 • Regiune sejur

 • Oras sejur

 • Agentie turism

 • Clasificare
  5 5 5 5 5
  4 4 4 4
  3 3 3
  2 2
  1
 • Tip de masa
 • Tip transport
 • Ordonare dupaAveti o agentie de turism? Astazi va puteti face un cont de agentie pe portalul de turism infotravelromania.ro. Apoi adaugati nelimitat oferte de vacante: sejururi, circuite, excursii de 1 zi.
Acum gasiti sute de oferte litoral 2020 Romania, oferte litoral 2020 Grecia, litoral Bulgaria.

Acasa - Romania - Sulina

Sulina

romana english
Imagine oras Sulina
Sulina este un oraș și un port liber în județul Tulcea, Dobrogea, la extremitatea estică a României, în Delta Dunării, în punctul de vărsare al brațului Sulina în Marea Neagră. Are o populație de 3.663 de locuitori. Sulina nu este legată direct de rețeaua de drumuri din România și poate fi atinsă numai pe calea apei, fie pe Dunăre, fie pe Marea Neagră.

Sulina este orasul din România situat la cea mai mica altitudine medie, de numai 4 m deasupra nivelului marii. Orasul se întinde de-a lungul Dunarii, cu cea mai mare parte a habitatului pe malul drept. Spre deosebire de restul Deltei Dunarii, împrejurimile orasului sunt formate din soluri nisipoase si sarate, partial umede, brazdate de canale. În zonele uscate si sarate vegetatia este cea specifica dunelor, ca de exemplu catina rosie (Tamarix ramosissima).

În zonele mlastinoase predomina stuful (genul Phragmites), papura (genul Typha), izma broastei (Mentha aquatica), cucuta de apa (Cicuta virosa), cornaci(Trapa natans) si mai rar nufarul alb (Nymphaea alba). Zona extravilana se remarca prin absenta copacilor de mari dimensiuni, existând un singur pâlc de salcâmi (Robini pseudacacia), plantat la intrarea în oras. Altfel, în oras se pot întâlni salcii (Salix babylonica), plopi, frasini (Fraxinus excelsior), si corcodusi (Prunus cerasifera), pomii fructiferi consacrati fiind mai rari.

Aici se gaseste un cimitir maritim, unic in tara si chiar in Europa. Un alt obiectiv turistic este Farul din Sulina, care dateaza din 1802. Sulina mai are si cativa kilometri de plaja la Marea Neagra, insa aceasta nu atrage un numar mare de turisti. Plaja, in mare parte nu este amenajata, ceea ce ii ofera un aspect virgin. Plaja este cea mai lata portiune de acest fel de pe litoralul Marii Negre si are o granulatie asemanatoare cu cea din Mamaia.

Cum ajungi la Sulina?
Cu masina mică in 4 ore si jumatate Bucuresti -Tulcea.
Cu microbuzul Bucuresti - Tulcea 70 lei/persoana si 50 lei pentru studenti in 4 ore jumatate.
Cu trenul Bucuresti - Tulcea, schimbat trenul la Medgidia. Tarif tren: 76 lei/ persoana pleacă la 06.25 si ajunge la 12.35 in Tulcea. La intoarcere pleaca din Tulcea la 16.25 si ajunge in Bucuresti la 22.30

Gara Tulcea este chiar pe faleza. Intre gara si port mergeti pe jos 200 metri.
In portul Tulcea aveti mai multe firme care fac transport rapid/ barci rapide: Sulina Trans. Diana, Nautica, Travel Delta Star etc. Noi va recomandam Sulina Trans.
O barca rapida are 14 locuri. Tarif: 60 lei dus/persoana Tulcea -Sulina. Calatoria dureaza 1 ora si 20 minute.

Unde ne cazam?
Noi va recomandam sa va cazati pe hotelul plutitor Carpatia, este o senzatie unica sa dormi la un hotel plutitor.Vederea de pe terasa este extraordinara.
Deasemeni in Sulina gasiti cateva pensiuni.

Cum ajungi la plaja?
Pe jos 25 minute, cu microbuzul care vine din ora in ora si costa 3 lei/persoana sau cu taxiul 8 lei/masina.

Ce trebuie sa vezi neaparat in Sulina
In primul rând o plimbare prin oras pe faleza. Vizita la Farul din Oras. Vizita la cimitir unde sunt îngropati pirati căpitani si printese. Plaja care este la 1, 5 km si are un nisip fin fără pietre sau prea multe scoici. Cel mai frumos si mai fin nisip din Romania la Sulina il gasiti. In dreapta are o zona pentru nudisti.
Apoi mai sunt 4 trasee cu barca.

Ghizi in zona:
Tulcea: Ionut Chirica +40741 765 377

Tulcea, Crisan, Murghiol, Sulina: Ionut Calin +40740 134 570

Sulina: Ionut Ciobanu +40743 071 840

Obiective turistice
Farul 1 Sulina
Farul 2 Sulina
Farul nou 3 Sulina

Ghizi din Sulina


Ciobanu Ionut

Harta amplasament

Latitudine: 45.1567
Longitudine: 29.6595

Comentarii despre pagina:

Esti ghid de turism? inscrie-te acum!

 

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta

 

Forumul Hotelierilor I

 

 

inchirieri autocare

 

vacante in Romania

Aveti nevoie sa inchiriati un sistem audio guide? Lasati acum un mesaj pe WhatsApp! 0723 286 309

Raza de actiune este de 200 metri. Aparatele se incarca in geanta (nu au baterii) si tin 24-30 ore. Sunt ideale pentru tururi culturale, vizite biserici si manastiri, fabrici sau spatii cu mult zgomot. Nu mai trebuie sa tipi si experienta este unica. Rezerva acum un sistem audio pentru ghizi turism!