Obiective turistice Viena
oferte ieftine Turcia, sejur ieftin Grecia, litoral Bulgaria
Acasa | Asociatii turism | Linkuri turism | Stiri | Targuri turism | Reviste turism | Hoteluri Bucuresti | Fotografii |
  Agentie turism |Asigurari medicale | Companii autocar | Companii aeriene | Spatiul Schengen | Pasaport |
  Facultati turism | Cursuri turism | Bibliografie | Birouri turism | Centre de informare | Manifestari/expo | Chestionar
| Contact
Litoral 2016 Grecia| Oferte litoral 2016 Grecia | Oferte litoral 2014 Romania| Cazare litoral Romania
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
 
  de vazut: www.infotravelaustria.com
 

 

OBIECTIVE TURISTICE VIENA


Galeriile Belvedere
Printul Eugene de Savoy (1663 - 1736), cea mai sclipitoare minte in materie de strategie militara din epoca, l-a insarcinat pe Johann Lukas von Galeriile Belvedere VienaHildebrandt sa conceapa si sa construisca palatul si gradina Belvedere ca locuinta de vara in afara zidurilor orasului.
Palatul, una dintre cele mai remarcabile constructii baroce din lume, consta in doua palate (Belvedere Superior si Belvedere Inferior). Majoritatea incaperilor au fost adaptate pentru a gazdui Galeria Austriaca.
In Belvedere Superior, Galeria Austriaca a secolelor 19 si 20 expune o minunata colectie de arta austrica si internationala. Punctul forte este "Viena la 1900 si arta clasicismului modern" avand cea mai mare colectie de picturi semnate Klimt (inclusiv vinovatele lucrari Sarutul si Judith) precum si lucrari de Egon Schiele.

Galeria expune de asemenea si lucrari importante ale impresionistilor francezi. Cele mai importante picturi ale apocii vieneze Biedermeier (cu lucrari de Waldmüller, Amerling, and Fendi) si panze importante ale pictorilor Romako, Makart, Boeckl, Wotruba, Hausner, Lehmden, Hundertwasser si multi altii.

Belvedere Inferior - Muzeu de arta mediaevala si baroca
Muzeul baroc expune cele mai mari coletii de lucrari semnate Maulbertsch, Messerschmidt si Donner. Printre ele se afla si statuile originale ale fantanii Donner din Neuer Markt.

Muzeul de Arta Medievala Austriaca, aflat in Orangerie, expune sculpura in lemn romanesc si gotica, printre ele se gasesc lucrari de Pacher si Frueauf.Muzica de fanfara (regimentala) Hoch und Deutschmeister
Muzica de fanfara regimentala - VienaCa pe vremea imperiului, Hoch und Deutschmeister imbracati in traditionalele uniforme albastre isi vor croi drum de la Graben catre Curte Interioara a palatului Hofburg in fiecare Sambata din Aprilie si pana in Octombrie incantand auditoriul cu muzica de Franz Lehár, Robert Stolz and Johann Strauss.

In fiecare Sambata la 11 dimineata Hoch und Deutschmeister vor interpreta in zona Graben and Kohlmarkt in centrul istoric iar apoi vor marsalui pe muzica pana la poarta Sf. Mihail in Curtea Interioara a palatului Hofburg.

Apoi urmeaza un recital de 40 de minute cu lucrari de Strausses, Franz Lehár, Carl Michael Ziehrer si Robert Stolz dupa care, in jurul pranzului se intorc la Graben. Istoria ansamblului de 35 de muzicieni (cu varste intre 19 si 82 de ani) incepe in anul 1741. Pentru cunoscatori este interesant de stiut ca instrumentele folosite (cu valori intre 3000 si 4000 de Euro) sunt confectionate manual si sunt acordate cu un semiton mai sus decat ar fi normal, adica pot fi auziti de departe.

Palatul Imperial - Hofburg
Palatul imperial Hofburg - Viena Timp de mai bine de sapte secole, marele imperiu Habsburg a fost condus din incinta Palatului Imperial.
Astazi, capela imperiala in stil gotic, in care concerteaza corul tinerilor vienezi (Vienna Boys' Choir) in timpul slujbei de Duminica, este o ramasita a Palatului Imperial din Evul Mediu.
Chiar in centrul orasului vechi poti admira splendoarea si grandoarea vietii de zi cu zi a familiei monarhiei de Habsburg, atunci cand vizitezi apartamentele si camerele private.
Numeroasele muzee si colectii reprezinta pasiunea familiei imperiale pentru arta.

Palatul Imperial, care pana in 1918 era locuit de catre familia imperiala, a fost construit in secolul XIII si extins, devenind o minunata rezidenta in concordanta cu evolutia familiei de Habsburg din punct de vedere al puterii si influentei.

Astazi, palatul gazduieste biroul Presedintelui Austriei, un centru al congreselor si numeroase colectii de arta.


Scoala Spaniola de Calarie
Scoala spaniola de calarie din VienaScoala spaniola de calarie din Viena si faimosul sau balet Lipitan pot fi admirate "pe viu" in ambianta baroca a Palatului Imperial, de la piruete la capriolete.

Este unica institutie din lume in care s-au pastrat deprinderile clasice ecvestre (scoala de lux) si sunt inca practicate in stilul original.
Anii de antrenament au transformat jokeul si calul intr-un tot inseparabil.
Publicul traieste o experienta de neuitat privind precizia miscarilor cailor lipitani in perfecta armonie cu muzica.

In timpul galei de calarie, vizitatorii admira prezentarea unica a cailor lipitani in cadrul celui mai frumos salon de calarie din lume, decorat impresionant de catre arhitectul baroc Joseph Emanuel Fisher intre anii 1729 si 1735.
A fost construit initial pentru a oferi lectii de calarie tinerilor aristocrati.

Lectiile matinale de calarie introduc intr-o maniera placuta programul de antrenament al Armasarilor Albi. Tururile cu ghid includ si vizite la grajdurile cailor.

Mai multe detalii despre armasarii dansatori, datele si orele demonstratiilor se pot gasi la Muzeul Lipitan.Bilete se pot obtine de la adresa www.srs.at.

La cafeneaua Sacher a scolii va puteti delecta cu faimosul tort Sacher.

Mausoleul Imperial
Mauseleul imperial - ViennaMausoleul Imperial funerar este situat sub Biserica Capuchin, construita in 1622-1632.
Fatada a fost restaurata in 1935-1936 conform ilustratiilor vechi.
Cu o singura exceptie, doar membri dinastiei conducatoare de Habsburg au fost inmormantati aici incepand din 1633.
Cripta dubla a Mariei Theresa si a sotului ei Imparatul Francisc I, sculptata de catre B.F. Moll, denota un sprit artistic deosebit, in contrast cu simplitatea cavoului fiului lor Joseph II.
In 1916 Imparatul Francisc Joseph a fost ultimul imparat inmormantat aici.In 1989 a avut loc o slujba funerara solemna pentru Imparateasa Zita, vaduva Imparatului Charles I, care a domnit intre 1916-1918.
Pana astazi calugarii Capuchin sunt gardienii si cei care ingrijesc criptele.
Conform traditiei, din 1654 pana in 1878, inimile Habsburgilor au fost inmormantate in Biserica calugarilor Augustinieni.


Roata Uriasa

Roata uriasa din VienaDaca doriti sa vizitati emblema Vienei pe urmele nemuritorului film "The Third Man" sau doar sa va delectati cu privelistea asupra orasului de la 200 de picioare inaltime, un lucru este sigur, numai daca va urcati in Roata uriasa sunteti cu adevarat in Viena.
Este unul dintre cele mai vizitate puncte de atractie ale Vienei, deschis tot timpul anului.

A fost construita in 1896-1897 de catre inginerul englez Walter Basset si era unica in lume in acea vreme.
Rotile uriase erau foarte populare la sfarsitul secolului XIX si Basset a construit unele similare in Chicago, London, Blackpool, and Paris.
Astazi, Reisenrad ofera o lume a aventurii: la intrare , "Panorama" spune povestea acestei roti monumentale si a Vienei cu instalatii cu aer nostalgic trecand pe langa tine in in imense roti de automobil.

In magazinul Reisenrad puteti cumpara portelanuri si cristaluri vieneze, machete ale Rotii uriase si textile de calitate. O cafenea-restaurant va imbie cu delicatese culinare intr-o atmosfera confortabila inconjurati de specialitati vieneze.

The Ring
The ring - VienaHoinariti pe splendidul bulevard al Vienei si admirati-l ca pe o fereastra catre vechea monarhie de Habsburg.
In 1857 zidul orasului si bastioanele sale au fost distruse si in anii ce au urmat a fost creat bulevardul circular Ring care inconjoara orasul.
El este traversat de cladiri guvernamentale si rezidentiale, piete spatioase si parcuri, monumente si cafenele elegante.
Faceti o excursie in jurul orasului vechi cu autobuzele nr. 1 si 2 (Ring-Linien) si admirati cladirea postei Otto Wagner, Muzeul artelor aplicate, Parcul orasului, Opera de stat din Viena, Palatul Imperial, Muzeul artelor si istoriei naturale, Parlamentul, Teatrul Burg, Universitatea si
cladirea Bursei.


Palatul Schönbrunn
Schonbrunn, rezidenta de vara a familiei imperiale, este considerat cel mai frumos palat baroc din Europa.
Imparatul Franz Joseph, care s-a casatorit cu incantatoarea imparateasa Sisi, s-a nascut aici in 1830.
Monarhul si-a petrecut ultimii ani din viata in acest palat, cara a devenit proprietatea Republicii Austria dupa 2 ani de la moartea sa.
Astazi palatul este parte a patrimoniului cultural Unesco datorita importantei lui istorice, arhitecturii si mobilierului unicat.

Pe urmele Habsburgilor
Pe urmele hasburgilorEste ca o plimbare printr-un aparatment minunat: de secole, Habsburgii au mentinut rezidenta lor principala in inima Vienei.Acest centru al puterii a servit nu numai ca domiciliul al familiei imperiale, ci a gazduit si Trezoreria, grajdurile cailor lipitani, apartamentele imperiale si mausoleul funerar imperial.
Punctul de start al plimbarii noastre este Catedrala Sfantul Stefan in centrul orasului vechi.Fundatia a fost turnata in secolul XII, dar forma finala a fost realizata in perioada gotica.
Din piata catedralei ajungem pe strada Karntner si apoi pe Marco-d'Aviano Gasse care se termina in Piata Noua (Neuer Markt).


Catedrala Sfantul Stefan
Cel mai reprezentativ edificiu gotic al Austriei, gazduieste comori ale artelor, care pot fi vazute doar in cadru unui tur organizat:cavoul din marmura rosie al Imparatului Frederick III, sculptat intre 1467-1513 de catre Niclas Gehaert van Leyden; amvonul, o lucrare a lui Anton Pilgram (1514-1515) - care a asezat sub el propriul portret in relief, ca semnatura; o parte in Altarul Neustadt al Vienei, mormantul printului de Savoy din 1754. Urcati cele 343 de terpte ale turnului catedralei si delectati-va cu o priveliste minunata!

 


 

Fotografii Viena
THE BEST PICTURE OF VIENA


Fotografii avion Viena .. more
13 - 16 mai 2007 by InfoTravelRomania
avion SKY EUROPE avion SKY EUROPE avion SKY EUROPE aeroportul Viena

Fotografii biserica Votivkirche Viena..olor="#006699">more
13 - 16 mai 2007 by InfoTravelRomania
biserica Votivkirche Viena biserica Votivkirche Viena biserica Votivkirche Viena biserica Votivkirche Viena

Fotografii biserica Petrerskirche Viena..olor="#006699">more
13 - 16 mai 2007 by InfoTravelRomania
biserica Petrerskirche Viena biserica Petrerskirche Viena biserica Petrerskirche Viena biserica Petrerskirche Viena

Fotografii catedrala Sfantul Stefan / Stephansdom - Viena
Trasura cu cai..olor="#006699">more
13 - 16 mai 2007 by InfoTravelRomania

Catedrala Sfantul Stefan..olor="#006699">more

Fotografii Maria Hilfer Strase Viena..more
13 - 16 mai 2007 by InfoTravelRomania
Maria Hilfer Strase Viena Maria Hilfer Strase Viena Maria Hilfer Strase Viena Maria Hilfer Strase Viena Maria Hilfer Strase Viena

Fotografii metrou & tramvai Viena..olor="#006699">more
13 - 16 mai 2007 by InfoTravelRomania
tramvai Viena tramvai Viena tramvai Viena metrou Viena, poze cu metroul din Viena - Austria

Fotografii Prater Viena.olor="#006699">.more
13 - 16 mai 2007 by InfoTravelRomania
parcul de distractii Prater Viena parcul de distractii Prater Viena parcul de distractii Prater Viena parcul de distractii Prater Viena

Fotografii shopping Viena.more
13 - 16 mai 2007 by InfoTravelRomania
dulciuri vieneze shopping Viena cani Mozart Viena shopping Viena, shopping Viena: dulciuri, flori, imbracaminte, inaltaminte Viena, parfumuri, ceasuri Viena

Fotografii orasul Viena.more
13 - 16 mai 2007 by InfoTravelRomania

orasul Viena, fotografii orasul Viena orasul Viena, fotografii orasul Viena autobus Viena, orasul Viena, fotografii orasul Viena autobus local Vienna, orasul Viena, fotografii orasul Viena

Fotografii Palatul Schombrunn Viena.more
13 - 16 mai 2007 by InfoTravelRomania
Palatul Schombrunn Viena Palatul Schombrunn Viena - Austria Palatul Schombrunn Viena - Austria Palatul Schombrunn Viena - Austria

  back to top
Site-uri in reteaua InfoTravelRomania:
oferte litoral Romania litoral Grecia litoral Bulgaria litoral Turcia oferte cazare Ungaria InfoTraveRomania Blog
vacante Italia litoral Spania vacante Austria litoral Malta, oferte vacante Malta InfoTraveRomania .com
Oferte all inclusive de pe litoral Bulgaria 2019 pentru o vacanta la mare. Oferte litoral Bulgaria 2019; Vacanta Bulgaria; Sejur Bulgaria Nisipurile de Aur; Constantin si Elena; Sunny Beach; Obzor; Albena; Elenite; Pomorie; Nessebar | oferte vacante Grecia
Contact portal turism InfoTravelRomania: 0723 286 309 | office [@] infotravelromania.ro |