Cauta sejur

 • Categorie sejur

 • Tara sejur

 • Regiune sejur

 • Oras sejur

 • Agentie turism

 • Clasificare
  5 5 5 5 5
  4 4 4 4
  3 3 3
  2 2
  1
 • Tip de masa
 • Tip transport
 • Ordonare dupaAveti o agentie de turism? Astazi va puteti face un cont de agentie pe portalul de turism infotravelromania.ro. Apoi adaugati nelimitat oferte de vacante: sejururi, circuite, excursii de 1 zi.
Acum gasiti sute de oferte Craciun 2020 Romania, oferte Revelion 2021 Romania.

Parcul Cismigiu

romana english
Imagine obiectiv Parcul Cismigiu
Aflat in centrul Capitalei,marginit de bulevardele Mihail Kogalniceanu(la S) si Schitu Magureanu(la V) si de strazile Stirbei Voda (la N) si Brezoianu (la E),este cel mai vechi si mai frumos parc din Bucuresti,extins pe 17 ha,pe locul in care se afla(inceputul sec.19)o dumbrava cu un lac format din izvoarele naturale aflate la baza terasei dinspre strada Stirbei Voda.

Acest lac,inconjurat de trestii si papuris,bogat in peste la acea vreme,apare mentionat documentar,in timpul lui Matei Basarab,cu numele de "Balta lui Dura negrutatorul" si avea o extindere mult mai mare.La 10 octombrie 1779,Alexandru Ipsilanti,domnul Tarii Romanesti,a poruncit sa se construiasca doua cismele in Bucuresti pentru a avea apa potabila,una dintre ele fiind facuta pe locul gradinii de azi,inspre strada Stirbei Voda.

In apropierea acestei cismele si-a construit casa Dumitru suiulgi-basa,numit de catre oameni"marele cismigiu"(deoarece era seful lucrarilor de supraveghere a curgerii apelor si mai mare peste cismele),de la care provine si numele parcului inaugurat in mod oficial in 1854.

In 1847 sub indrumarea peisagistului vienez Carl F.W.Meyer au inceput lucrarile de amenajare, iar in anul 1854 a avut loc inaugurarea oficiala. Gradina impresioneaza si astazi prin aranjamentele florale, colectia deosebita de material dendrologic, aici gasindu-se unele exemplare declarate arbori ocrotiti.
Cismigiul nu este niciodata pustiu, vara fiind cautat pentru racoare, vegetatie si lacul sau intesat cu barci si care iarna devine un patinoar natural.


Comentarii despre pagina:

Esti ghid de turism? inscrie-te acum!

 

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta

 

Forumul Hotelierilor I

 

 

inchirieri autocare

 

vacante in Romania

Aveti nevoie sa inchiriati un sistem audio guide? Lasati acum un mesaj pe WhatsApp! 0723 286 309

Raza de actiune este de 200 metri. Aparatele se incarca in geanta (nu au baterii) si tin 24-30 ore. Sunt ideale pentru tururi culturale, vizite biserici si manastiri, fabrici sau spatii cu mult zgomot. Nu mai trebuie sa tipi si experienta este unica. Rezerva acum un sistem audio pentru ghizi turism!