Cauta sejur

 • Categorie sejur

 • Tara sejur

 • Regiune sejur

 • Oras sejur

 • Agentie turism

 • Clasificare
  5 5 5 5 5
  4 4 4 4
  3 3 3
  2 2
  1
 • Tip de masa
 • Tip transport
 • Ordonare dupaAveti o agentie de turism? Astazi va puteti face un cont de agentie pe portalul de turism infotravelromania.ro. Apoi adaugati nelimitat oferte de vacante: sejururi, circuite, excursii de 1 zi.
Acum gasiti sute de oferte Craciun 2020 Romania, oferte Revelion 2021 Romania.

Aeroportul Otopeni - Henri Coanda

romana english
Imagine obiectiv Aeroportul Otopeni - Henri Coanda
Aeroportul Internațional Henri Coandă este cel mai mare aeroport din România. Acesta este situat în afara zonei urbane a Bucureștiului, în orașul Otopeni, județul Ilfov.

În timpul celui de Al Doilea Război Mondial, pe locul aeroportului Otopeni a fost o bază militara pentru Al Treilea Reich al lui Hitler. Locația a fost aleasă pentru ca era între capitala si rafinaria de petrol de la Ploiești, acestea fiind principalele obiective strategice.

Înainte de 1965, doar Aeroportul Băneasa oferea zboruri comerciale. Totuși, în locul vechii baze militare de la Otopeni, a fost construit un nou aeroport cu scopuri comerciale. Pista avea o lungime de 3500 m, fiind mai lungă decât cea a Aeroportului Orly din Paris. În programul de modernizări a fost inclus și un nou terminal de pasageri, atât pentru zboruri interne, cât și pentru zboruri externe.

Modernizările au continuat prin crearea unui foaier pentru celebrități, odată cu vizita în România a președintelui SUA, Richard Nixon, în august 1969.

În anul 1986 a fost inaugurată a doua pistă, cu o lungime de 3500 m și a fost implementat un nou sistem de balizaj. Capacitatea de prelucrare a ajuns la 35–40 de aeronave pe oră.

Intre 1994-1998 a avut loc faza 1 de modernizarea a Aeroportului Otopeni ce cuprindea construirea corpului de clădire pentru plecări și a corpului "finger".

In 1999 numărul pasagerilor care au tranzitat aeroportul a fost de aproximativ 1.6 milioane.

Faza a II-a (1999–2007) a cuprins reconfigurarea corpului de clădire pentru sosiri, modernizarea turnului de control și extinderea parcării de la suprafață. A urmat apoi faza a III-a (2009-2012) ce a avut o valoarea totală de 150 milioane de euro, bani suportați de Aeroportul Otopeni.

Capacitatea totală de procesare urmând a crește la peste 6 milioane de pasageri pe an (In 2012).

In 2018 numărul pasagerilor care au tranzitat aeroportul a fost de aproximativ 14 milioane.


Comentarii despre pagina:

Esti ghid de turism? inscrie-te acum!

 

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta

 

Forumul Hotelierilor I

 

 

inchirieri autocare

 

vacante in Romania

Aveti nevoie sa inchiriati un sistem audio guide? Lasati acum un mesaj pe WhatsApp! 0723 286 309

Raza de actiune este de 200 metri. Aparatele se incarca in geanta (nu au baterii) si tin 24-30 ore. Sunt ideale pentru tururi culturale, vizite biserici si manastiri, fabrici sau spatii cu mult zgomot. Nu mai trebuie sa tipi si experienta este unica. Rezerva acum un sistem audio pentru ghizi turism!