Cauta mestesugar

  • Tara

  • Judet

  • Localitate

  • Mestesuguri

  • Nume

Mestesugar Viorel Marian

Detalii mestesugar Viorel MarianMester popular specializat in realizarea lingurilor de lemn cu simboluri rare, vechi(milenare).
Viorel Marian sau Vioara, asa cum il alinta numai cei apropiati sufletului sau, a vazut lumina zilei in Targul Falticenilor, la 25 iunie 1962, Sanzienele fiindu-i mereu aproape de-a lungul vietii. Pana in 1989 a trait destinul oricarui tanar roman aflat in lagarul socialist. „Înainte de a ciopli, am facut multe alte lucruri. Am scoala profesionala de laminorist-trefilator (confectioner conductori electrici), am fost sondor la foraj seismic (prospectiuni geologice), am lucrat si in mina, am fost operator-chimist, apoi 11 ani am fost tamplar mecanic, iar 3 ani mecanic intretinere masini de prelucrare a lemnului… Apoi, cioplitor in lemn… M-as putea adapta si la alte ocupatii, dar nu cu aceeasi satisfactie sufleteasca”. În 1995, la sfatul bunului prieten Calin Danila, el insusi mester popular, dar si „aventurier” pe inaltimile spiritului, incepe prietenia sa inefabila cu lemnul. Dupa propria-i marturisire, avea, totusi, unele antecedente in familie: „Bunicul dinspre tata era cel mai bun tamplar din satul Dolhesti, judetul Suceava. Bunicul dinspre mama se ocupa cu oieritul si-si lucra singur lingurile si instrumentele pentru stana. Insa am aflat astea la 2-3 ani dupa ce m-am apucat de cioplit”.

Localitate: Falticeni
Judet: Suceava

Mestesuguri: linguri si furculite din lemn
Telefon: 0745 506 905
Email: marianviorel@yahoo.com
Website: http://www.mesteri-populari.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=158:viorel-marian&catid=

Comentarii despre pagina:

Esti ghid de turism? inscrie-te acum!

 

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta

 

Forumul Hotelierilor I

 

 

inchirieri autocare

 

vacante in Romania

Aveti nevoie sa inchiriati un sistem audio guide? Lasati acum un mesaj pe WhatsApp! 0723 286 309

Raza de actiune este de 200 metri. Aparatele se incarca in geanta (nu au baterii) si tin 24-30 ore. Sunt ideale pentru tururi culturale, vizite biserici si manastiri, fabrici sau spatii cu mult zgomot. Nu mai trebuie sa tipi si experienta este unica. Rezerva acum un sistem audio pentru ghizi turism!