Portal turism ce prezinta  piata turistica din Romania
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania RSS InfoTravelRomania.ro Linkedin InfoTravelRomania.ro Pinterest InfoTravelRomania.ro
 
   
cere vacanta ta!
Ghizi de turism | Interviu | Evenimente turism | Stiri turism | Targuri Romania | Targuri int | Infotripuri | Lista mestesugari | Agentii turism | Sejururi | Circuite | Hoteluri |
   
 
Sunteti aici: Acasa - Romania - Mamaia, judetul Constanta

Mamaia, judetul Constanta

Despre Mamaia
Ce trebuie sa vezi in Mamaia
Cum ajungem in Mamaia

Harta Mamaia
Vremea Mamaia
Cazare hoteluri Mamaia

Statiunea Mamaia

Mamaia este "perla litoralului romanesc", cea mai cautata destinatie turistica din Romania, în sezonul estival.
poze statiunea Mamaia
Foto: Ovidiu Oprea
Numele parca i-a fost predestinat, Mamaia fiind cea mai veche statiune a litoralului romanesc. A fost amenajata in 1906, la 5 km nord de orasul Constanta, pe o fasie de nisip scaldata la rasarit de valurile marii, iar la apus de apa dulce a lacului Siutghiol. Aparitia Cazinoului, vilelor si resedintei de vara a regelui Ferdinand dupa 1916 a dus la o dezvoltare rapida a statiunii, Mamaia „intinerind” si ajungand la perla care este in zilele noastre. Acum este una dintre cele mai atractive statiuni din sud-estul Europei, concurand cu succes chiar cu celebrele plaje de la Cannes si Saint Tropez.
poze statiunea Mamaia
Foto: Ovidiu Oprea

Plaja Tataia a fost in perioada interbelica una dintre cele mai populare plaje din Constanta. Aceasta, alaturi de plajele Duduia si Modern, era frecventata de constantenii si turistii care nu-si permiteau deplasarea pana in Mamaia.

Noul film de promovare al statiunii Mamaia by Asociatia Litoral

Așa arată clipul de promovare Mamaia, în formatul de 4 minute:
http://vimeo.com/94938211

Imn al statiunii Mamaia by Primaria Constanta
Cea mai mare statiune de pe litoralul romanesc, Mamaia este propice in primul rand turismului familial, cu locuri special amenajate pentru copii. Plaja sa, lunga de 7 km si lata de 100-200 de m, este remarcabila pentru nisipul extrem de fin.

Mai mult, iubitorii de lumina si caldura vor aprecia faptul ca, in plin sezon, statiunea este scaldata de soare 10-12 ore pe zi. Datorita asezarii sale excelente, brizele care bat cand dinspre mare cand dinspre lac domolesc arsita verii. Plaja coboara lin in apa marii, fiind astfel extrem de sigura pentru copii sau pentru cei care nu stiu sa inoate. De-a lungul acestei plaje se insira elegante si cochete hoteluri, ce pot primi simultan peste 20 000 de turisti in sezonul estival. Pe langa aceste 61 de hoteluri (1-4 stele) situate majoritatea in apropiere de plaja, turistii se pot bucura de concediu si in cele 14 vile sau cele 3 campinguri.

Un loc pitoresc il reprezinta Satul de Vacanta, original prin faptul ca reuneste traditiile romanesti din toate cele 40 de judete ale tarii. Cele 31 de restaurante, oferind atat mancaruri traditionale cat si preparate din peste, sunt un adevarat rasfat pentru orice turist. Unul dintre cele mai faimoase restaurante din Mamaia este Hanul Piratilor, construit in forma de vapor pe lacul Siutghiol. Turistii insa isi pot petrece seara si in alte moduri. Fie urmaresc un spectacol de cabaret in Melody Bar, Orient, Miorita, Cherhana (cu specialitati din peste), fie danseaza toata noaptea in discotecile de ultima ora. Tentatiile sunt numeroase.

Pentru cei ajunsi in Mamaia, ofertele de divertisment depasesc orice asteptari. Terenurile de sport, piscinele, gradinile, parcurile de agrement („Luna Parc”), cinematografele satisfac orice capriciu. În fiecare vara, teatrul de vara din Mamaia gazduieste Festivalul muzicii usoare romanesti, unde cele mai bune voci isi disputa mult ravnitul trofeu. În restul timpului puteti asculta postul Radio Vacanta, difuzat pe intregul litoral, post care emite in limbile de circulatie internationala. În ceea ce priveste sporturile nautice, sunt la ele acasa: pe lacul Siutghiol se pot practica schi nautic, scuba diving, yachting, surfing. inapoi la titlu
pasarela Mamaia noaptea

Foto: Ovidiu Oprea

Ce trebuie neaparat sa vezi in Mamaia? Telegondola, Aqua Magic, Faleza

1. Telegondola Mamaia
Realizat in premiera in Romania, proiectul Telegondola Mamaia reprezinta o instalatie complexa de transport pe cablu, destinata turistilor care doresc sa admire panorama statiunii Mamaia. Capacitatea de transport este de 600-1500 de persoane pe ora.

Telegondola este o alta atractie a litoralului pentru turistii de toate varstele, acestia putand admira imprejurimile si statiunea Mamaia. Va puteti imbarca din doua statii, prima in zona Perla Mamaia, iar cea de-a doua in zona Cazino Mamaia.In acest fel, turistii vor avea ocazia sa pluteasca efectiv pe deasupra statiunii Mamaia, timp de aproximativ sapte minute, la o inaltime maxima de 50 de metri. Capacitatea unei gondole este de opt locuri, aceasta fiind inchisa, cu ventilatie naturala si protectie solara fiind puternic vitrata pentru a asigura o vizibilitate foarte buna.

Echipamentele folosite sunt de ultima generatie in conformitate cu standardele internationale, gradul de siguranta fiind maxim. Lungimea totala a traseului este de 2000 de metri.

FOTOGRAFII TELEGONDOLA MAMAIA
TARIFE 2014: 15 RON/ persoana/dus; 15 RON/ persoana/intors, gratuit copii cu varsta sub 7 ani. inapoi la titlu Program de functionare luna mai 2014: sambata si duminica intre 10.00 si 21.00
telecabina Mamaia foto telegondola Mamaia foto telegondola Mamaia

foto telegondola Mamaia foto telegondola Mamaia foto telegondola Mamaia
foto telegondola Mamaia
foto telegondola Mamaia aqua magic parc din Mamaia
aqua magic parc din Mamaia
aqua magic parc din Mamaia Fotografii Mamaia Constanta, Romania


2. Aqua Magic - parc de distractii inapoi la titlu

http://www.aqua-magic.ro/
Tarife 2014 standard

Tarife 2014 family


Foto Aqua Magic din Mamaia
aqua magic parc din Mamaia aqua magic parc din Mamaia aqua magic parc din Mamaia
Fotografii Mamaia Constanta, Romania Fotografii Mamaia Constanta, Romania Fotografii Mamaia Constanta, Romania
Fotografii Mamaia Constanta, Romania
Fotografii Mamaia Constanta, Romania
apasa aici ca sa vezi mai multe poze



click pe poza pentru o vizualizare mai buna

La 1 iulie 2003 ora 10.00 s-a deschis "AQUA MAGIC PARC" - MAMAIA
Situat la intrare in Mamaia, este primul parc de distractii acvatic din Romania,pe o suprafata de 2 hectare.Tarif de intrare : 300.000 lei/ persoana.Reduceri: pentru copii sub 1,20 cm 150.000 lei, iar pentru copii sub 3 ani intrarea este gratuita.Odata intrat se poate urca in orice ..inclus in pret este : intrarea la dusuri si un sezlong - 03 iulie 2003 inapoi la titlu


3. Faleza
Faleza din Mamaia se imparte in doua zone principale foarte frumos amenajate  Perla si Cazino, la o distanta una de cealalta de aproximativ 20 minute de mers pe jos.

In zona Perla sunt amenajate gradini si fantani arteziene foarte frumoase cu bancute de odihna. Aici este situat Teatrul de Vara si foarte multe magazine cu diverse marfuri (alimentare, confectii, jucarii, farmacii, presa, suveniruri, incaltaminte etc). De asemenea, zona este inconjurata de restaurante si terase.

In zona Cazino, situata in centrul statiunii este amenajata o spectaculoasa fantana arteziana printre jeturile careia turistii se pot plimba. Fantana este luminata foarte frumos seara. De jur imprejur sunt plantati palmieri si amplasate bancute. Aici vara sunt organizate de catre Primarie spectacole in aer liber cu dansatori, actori si cantareti. In aceasta zona sunt deschise foarte multe restaurante, de la cele traditionale, la cele chinezesti sau pizzerii si numeroase magazine si centre de inchiriat biciclete. Pe toata Faleza din Mamaia sunt in principal zonele de promenada din statiune, aceasta fiind inchisa traficului cu masini.

Plaja din Mamaia este unica prin nisipul fin, fiind lata de 100-200 metri, asigurând o intrare foarte lina în mare si de asemenea prin lungimea ei de peste 8 km. Perioada favorabila helioterapiei este mai lunga de 12 ore pe zi. Salinitate scazuta 15.5 grame pe litru, fund nisipos complet lipsit de pietre, cu panta foarte mica, mareea fiind total absenta. 

Plaja din Mamaia este amenajata corespunzator si poate primi turisti începând cu mijlocul lunii mai si pâna târziu în septembrie, când temperaturile medii de obicei depasesc 25 de grade Celsius, apa fiind calda pâna spre sfârsitul toamnei. Plaja, coboarand lin in apa marii, este astfel extrem de sigura pentru copii sau pentru cei care nu stiu sa inoate.

Datorita asezarii sale excelente, brizele care bat cand dinspre mare cand dinspre lac domolesc arsita verii. De-a lungul acestei plaje se insira elegante si cochete hoteluri, ce pot primi simultan peste 20 000 de turisti in sezonul estival.inapoi la titlu


Lacul Siutghiol ( Ghiolul Mare in folclorul local, sau  lacul Mamaia in limbaj turistic) are o lungime de 7,5 km si o latime de 2,5 km. Pe cele 1.900 hectare ale sale se practica sporturi de apa precum schi nautic sau yachting. Lacul Siutghiol are o insula calcaroasa, Ovidiu, cu o suprafata de 2 ha, pe care este amplasat un restaurant.

Lacul Siutghiol este separat de mare printr-un cordon litoral, pe seama caruia a luat nastere plaja Mamaia. In zona tarmului Marii Negre fundul este alcatuit numai din nisipuri de plaja, care au grosimi ce variaza intre trei si patru metri. Nisipurile repauzeaza peste depozitele argiloase care, in general, se extind pe restul fundului lacului. Fostul tarm al marii, in zona caruia s-a instalat lacul, este constituit din depozite de varsta jurasica, cretacica si sarmatiana, reprezentate mai ales prin calcare.

In partea de vest a lacului, catre localitatile Palazu Mare si Caragea, apare o mica insula formata din depozite de varsta cretacica. In partea de sud a Siutghiolului se afla lacul Tabacaria. Ambele lacuri contin apa dulce, care deverseaza in mare in vecinatatea institutului de cercetari oceanografice, nivelul sau piezometric fiind cu 2.50 m deasupra celui al Marii Negre. Atat pe marginea vestica, precum si pe fundul lacului, este cunoscuta prezenta a numeroase izvoare de apa dulce care alimenteaza lacul.inapoi la titlu


Viata de noapte in Mamaia
Cand soarele apune in Mamaia, statiunea incepe sa vibreze. Petrecerile de noapte, cluburile si discotecile sunt cateva din lucrurile care transforma statiunea intr-una dintre cele mai vizitate de pe malul Marii Negre. Cluburile din Mamaia sunt pe gustul oricarui iubitor de distractii. Ritmurile alerte, ringurile de dans spatioase, piscinele, concertele live si muzica buna sunt ingredientele pentru o viata de noapte pe care nu o vei uita si pentru care cu siguranta te vei reintoarce.

Mamaia este deasemenea locul ideal si pentru cei care prefera o atmosfera mai linistita. In ceea ce priveste terasele si restaurantele de la malul marii, oferta este atat de diversificata incat turistii pot alege sa se relaxeze intr-un loc nou in fiecare seara a sejurului lor.

Satul de Vacanta este locul care nu trebuie ratat cand mergeti in concediu. Plin de veselie si jocuri, acesta ofera instalatii de distractie atat pentru cei mici (trenulete, masinute), cat si pentru tineri si adulti.inapoi la titlu

Sporturi pe apa in Mamaia
Esti plin de energie? Esti în cautare de senzatii tari? Vrei sa încerci ceva diferit în vara aceasta? Iti propunem sa intri în lumea sporturilor nautice de pe litoral, fie in apele inspumate ale Marii Negre, fie pe suprafata calma a lacului Siutghiol. Kitesurfing - Unul dintre cele mai progresive sporturi la ora actuala. Kitesurfing-ul este un sport foarte nou, dezvoltat puternic in anii 90 si initiat, in principal, de windsurferi care-si doreau o mai mare libertate de miscare, mai multa viteza, posibilitatea de a aluneca pe apa si de a zbura, in acelasi timp. In Romania, pe litoralul nostru, kitesurfing-ul a luat amploare in ultimii trei ani.


Jet Ski - Aceasta varianta de distractie este, de fapt, o combinatieîntre o barca obisnuita si o motocicleta. Daca te-ai dat o data cu asa ceva, nu te mai lasi. Senzatia pe care ti-o da jet ski-ul este unica, mai ales atunci când parcurgi distante mai mari de apa. Pasionatii spun ca senzatia de libertate este de neegalat.

Windsurfing - A luat nastere in anii  60 si este prezent in Romania de prin anii 90. Este o combinatie de navigatie cu vela (de la care a luat vela) si surfing (de la care a imprumutat placa). Un sport extrem de apa care se practica folosind o placa (board) de 2-5 m lungime, propulsata de o singura vela atasata de placa cu o legatura rotativa si flexibila (Power-joint. Desi pare o mica ambarcatiune cu vela, windsurfing-ul ofera experiente deosebite fata de orice alt tip de ambarcatiune ce foloseste vela. Windsurf-ul a stabilit recordul absolut de viteza la ambarcatiunile cu vele.

Schi Nautic - Dupa cum ii spune si numele, schiul nautic este schiul practicat pe apa si tractat de o barca. Echipamentul este diferit de cel alpin si tehnicile sunt putin diferite, dar baza este cam aceeasi: echilibru, curaj si multa distractie. Inca de la inceputuri, in anii`20, acest sport a inceput sa adune din ce in ce mai multi practicanti.


In Constanta si Mamaia circula autobuze supraetajate

Vestitele autobuze supraetajate care circula pe traseul  Constanta City Tour pleaca la fiecare jumatate de ora in timpul week-endului, si la fiecare sfert de ora in timpul saptamanii. Pretul unui bilet de calatorie este, in zilele de sambata si duminica, de 2,5 lei, acesta putand fi achizitionat la urcarea in autobuz. Acestea circula pe traseul: Gara - Centru - Orasul Vechi (piata Ovidius) - statiunea Mamaia si retur, pe un traseu de aproximativ 30 kilometri. Un circuit complet, tur - retur, se desfasoara in doua ore. Pretul unui bilet variaza, in timpul saptamanii, intre 5 si 12 lei, functie de perioada de valabilitate a tichetului
.
Un bilet de calatorie valabil 3 ore costa 5 lei, 12 ore - 8 lei, 24 ore - 12 lei.

Plecarile in cursa au loc, in ultimele doua zile ale saptamanii, la orele fixe si la  si jumatate , in perioada 9.30 - 19.00.
Statii: Gara, Centru, Farul Genovez, Piata Ovidiu, Teatru, Delfinariu, Aquamagic, Cazino Mamaia, Butoaie (cap de linie). inapoi la titlu

autocare CITY TOUR MAMAIA autocar CITY TOUR MAMAIA autocare CITY TOUR MAMAIA

autocare CITY TOUR MAMAIA
apasa aici ca sa vezi mai multe poze

Incepind cu 28 aprilie 2007, RATC inaugureaza traseul turistic  Constanta City Tour , care va fi deservit de noile autobuze supraetajate marca Volvo.  Vom intra gradual pe piata, deocamdata, cu patru masini. Astfel, se poate spune ca inauguram mai devreme sezonul turistic. Este vorba, de fapt, despre o testare a pietei, pentru a vedea care segment este cel mai receptiv. Desigur ca aceasta strategie a fost gindita pentru sezon, iar adresabilitatea este indreptata, mai ales, catre turisti , ne-a declarat Dumitru Coiciu, directorul general al RATC. Masinile vor pleca din ora in ora, de la Gara si, respectiv, zona Butoaie, din Mamaia. Traseul intreg are 120 de minute, noutatea constind in faptul ca, in functie de tariful pentru care se opteaza, calatorul poate beneficia de acest gen de transport oricind doreste.
Astfel, exista trei tarife: 5 lei pentru 3 ore, 8 lei pentru 6 ore si 12 lei pentru toata ziua (autobuzele functioneaza in fiecare zi, intre 09.00 - 20.00).  Calatorul care opteaza pentru oricare dintre aceste planuri tarifare poate folosi biletele dupa bunul sau plac, putind urca si cobori din autobuz ori de cite ori doreste, in intervalul orar pentru care a platit , ne incredinteaza Dumitru Coiciu.

Astfel, in fiecare autobuz se va afla cite o taxatoare care va vinde biletele, iar in plin sezon, cind autobuzele se vor suplimenta, ajungind la 10, pentru fiecare dintre aceste mijloace de transport vor exista cite doua taxatoare. Taxatoarea care va sta la etaj este, de fapt, un ghid insotitor si va asigura securitatea persoanelor care aleg sa calatoreasca cu acest mijloc de transport. Autobuzele au o capacitate de cite 77 de locuri si o inaltime de aproape patru metri. Întrebat despre acest aspect, directorul RATC a tinut sa mentioneze faptul ca  toate firele si bannerele au fost ridicate la peste 5 metri, asa ca nu exista niciun pericol pentru publicul calator .

Mai mult, pe aceste mijloace de transport, niciuna dintre gratuitatile acceptate pentru transportul in comun, nu este valabila! Traseul este construit in asa fel incit sa serveasca in totalitate intereselor turistilor si, de aceea, el atinge principalele obiective turistice ale orasului Constanta si statiunii Mamaia, cu punctele principale de imbarcare: Gara CFR, Centru (harta arheologica a judetului), Farul Genovez, Piata Ovidiu, Delfinariu, Aqua Magic, Cazino Mamaia, zona Butoaie.

Sursa: Alina CRISTEA (alina.cristea@telegrafonline.ro)
19 aprilie 2007 ora 15:28 inapoi la titlu

Cum ajungem in Mamaia?

Statiunea Mamaia in 1970

 

Eurotrip
 
Eurotrip
 
Esti ghid de turism? inscrie-te acum!
litoral Bulgaria 2023

vacante in Romania

oferte litoral Romania vacante Grecia, vacante in Grecia oferte litoral Bulgaria oferte all inclusive Antalya oferte vacante Ungaria InfoTraveRomania Blog
vacante Italia, sejur Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice
Oferte all inclusive Litoral Bulgaria 2024 pentru o vacanta la mare. Oferte litoral Bulgaria 2024; Sejur Bulgaria Nisipurile de Aur; Constantin si Elena;
City break © 2024 All Right Reserved. "InfoTravelRomania" is a registered trademark
Contact | Despre noi | InfoTravelRomania incurajeaza invatamantul romanesc: EvaluareInteractiva.ro