Cauta interviu turism

  • Categorie

  • Anul si luna
  • Persoana
  • Compania

Acasa - Interviuri - Interviu cu Monica Erenel ghid de turism la Istanbul

Interviu cu Monica Erenel ghid de turism la Istanbul

Data publicare: 17 aprilie 2019
Categorie interviu: Ghizi de turism

InfoTravelRomania: Cum ați ajuns în Turcia și cum ați început această activitate de ghid?

Monica Erenel - Ghid de turism: Nu am ales eu Turcia, ci întâmplarea a făcut ca soțul meu să fie turc. După căsătorie m-am stabilit aici, unde locuiesc de 20 de ani.

Activitatea de ghid am început-o după terminarea cursului de formare a ghizilor de turism organizat de către Ministerul Turismului din Turcia. A trebuit să aștept mai mulți ani deoarece aceste cursuri se organizează foarte rar, cam o dată la 5-6 ani, iar absolvirea lui este o adevărată provocare. În plus, că străin trebuie să fii dobândit cetățenia turcă şi să cunoşti limba oficială foarte bine.

Imagine 1

InfoTravelRomania: Care sunt orașele și traseele cele mai solicitate?

Monica Erenel - Ghid de turism: Cele mai solicitate oraşe sunt Istanbul, Kapadokya, Antalya şi în general oraşele aflate la riviera Marii Egee şi Mediterana.

InfoTravelRomania: Ce servicii oferiți? Cum sunt tarifele de ghidaj?

Monica Erenel - Ghid de turism: Ofer servicii de ghidaj autorizat la toate obiectivele turistice din Turcia, precum şi servicii de organizare, cum ar fi închirieri autobuze, rezervări restaurante, croazieră pe Bosphorus.

Mai multe detalii despre activitatea mea puteti gasi vizitand
pagina mea de Facebook.

Profilul meu de ghid si telefonul il gasiti aici.

Imagine 2

InfoTravelRomania: Cum se califică un ghid în Turcia?

Monica Erenel - Ghid de turism: Am specificat mai sus; trebuie să urmeze acest curs care durează 6 luni, în care ai lecții intensive. Participarea la curs se face pe baza rezultatului de la examenul de admitere la curs.

După absolvire se pleacă în mare tur al Anatoliei unde pui în practică ce ai studiat. Turul durează 40 de zile şi este unul de forță atât fizică cât şi psihologică. După acest tur îți iei licență, te înscrii în Camera Ghizilor şi primeşti autorizația de liberă practică.

Bineînțeles, că te poți califica în meseria de ghid de turism şi după ce termini facultatea de turism, specializarea ghid de turism.

InfoTravelRomania: Cati ghizi sunt în Turcia? Cati din ei sunt activi?

Monica Erenel - Ghid de turism: Cred că în jur de 15.000, dar nu știu cati sunt activi.

Imagine 3

InfoTravelRomania: Câte asociații de ghizi sunt? Câți membri are?

Monica Erenel - Ghid de turism: Există o singură mare asociate TUREB, Asociația Ghizilor de Turism din Turcia din care fac parte toate camerele ghizilor, unde sunt inscrişi toți ghizii autorizați.

Citeste alte interviuri

Citeste alte interviuri din categoria Agentii de turism Asociatii turism Birouri turism Companii aeriene Companii transport Diverse Ghizi de turism Hoteluri Incoming Romania Pensiuni


Comentarii despre pagina:

Esti ghid de turism? inscrie-te acum!

 

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta

 

Forumul Hotelierilor I

 

 

inchirieri autocare

 

vacante in Romania

Aveti nevoie sa inchiriati un sistem audio guide? Lasati acum un mesaj pe WhatsApp! 0723 286 309

Raza de actiune este de 200 metri. Aparatele se incarca in geanta (nu au baterii) si tin 24-30 ore. Sunt ideale pentru tururi culturale, vizite biserici si manastiri, fabrici sau spatii cu mult zgomot. Nu mai trebuie sa tipi si experienta este unica. Rezerva acum un sistem audio pentru ghizi turism!