Cauta interviu turism

  • Categorie

  • Anul si luna
  • Persoana
  • Compania

Acasa - Interviuri - Interviu cu domnul Silviu Neculai de la Ebike Transylvania

Interviu cu domnul Silviu Neculai de la Ebike Transylvania

Data publicare: 9 aprilie 2019
Categorie interviu: Ghizi de turism

InfoTravelRomania: Cum ati inceput aceste tururi pe bicicleta electrica?

Silviu Neculai - Ebike Transylvania: Ideea s-a conturat inca de acum 5 ani când am renunțat la jobul de la corporație pentru mai mult timp de aventură și explorat pe munte. Am cautat mereu miscarea in natura si sa fac ceea ce imi place, iar pasiunile mele muntele si bicicleta au devenit si profesie.

Turele au fost la inceput in Brasov si acum 3 ani a aparut o oportunitate printr-un proiect in Mercheasa (sat in comuna Homorod din judetul Brasov), unde am deschis un centru de excursii cu bicicleta electrica. Zona m-a atras prin multitudinea de obiective istorice si arii naturale protejate cat si prin cultura vie transilvaneana.

Imagine 1

InfoTravelRomania: Ce tururi faceti? Ce alte activitati? Ce tarife au?

Silviu Neculai - Ebike Transylvania: Tururile propuse sunt excursii cu bicicleta asistata electric in satele transilvanene din jurul localitatii Mercheasa de unde operam 6 ture diferite. Pedalam prin Racos, Homorod, Viscri, Rupea, Dopca si multe alte locuri putin cunoscute dar superbe. Traseele propuse sunt accesibile tuturor persoanelor ce stiu sa mearga pe bicicleta si dureaza intre jumatate de zi si o zi, cu pauze de masa la stana pentru un bulz sau la un picnic cu bucate traditionale. Vizitam obiective diverse, de la pasuni cu stejari seculari, vulcani stinsi, biserici fortificate, cetati impunatoare, pana la artisti locali.

Tariful pe tura este de 60euro/persoana si include bicicleta mountain-bike electrica, ghid local si ghid de mountain-bike autorizat, echipament de protectie (casca, manusi, cotiere, genunchiere) si un pranz traditional.

Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul: ebiketransylvania.com

Alte activitati pe care le propun sunt cele legate de turismul montan si turismul de aventura. Organizez tururi de hiking prin muntii din jurul Brasovului, cat si ture de mountain-bike ghidate. De asemenea impreuna cu un colaborator ofer tururi culturale in centrul vechi al Brasovului cat si in Schei. Ca si cost turele ghidate pe munte pornesc de la 100 euro/zi iar turele de oras de la 20 euro/persoana..

InfoTravelRomania: Doar judetul Brasov sau si alte judete? Romani, straini sau nu conteaza?

Silviu Neculai - Ebike Transylvania: Experienta mea include si ghidaj la nivel national in regiunile istorice Transilvania, Maramures, Bucovina. Ofer servicii in mare parte turistiilor straini, si desi prefer folosirea limbii engleze conversez si in limbile franceza si spaniola.

Imagine 2

InfoTravelRomania: Unde va promovati?

Silviu Neculai - Ebike Transylvania: Promovarea se face pe platformele de social media Facebook si Instagram. Avem diverse colaborari cu operatori locali pentru expunerea de afise si pliante, ce sunt prezente in centrele de informare turistica, in restaurante si in hoteluri. De asemenea am participat si la primul nostru targ de turism anul acesta, la Transylvania Tourism Fair 2019.

InfoTravelRomania: Ce planuri aveti pentru viitor?

Silviu Neculai - Ebike Transylvania: Tintesc catre cresterea numarului de ture si de turisti ce gusta din experienta ebiketransylvania prin imbunatatirea constanta a calitatii serviciilor. Astfel doresc sa induc crearea de oportunitati economice pentru localnicii din satul Mercheasa cat si din comuna Homorod, prin dezvoltarea ecoturismului, marcarea de trasee, promovarea ariilor protejate si a mostenirii culturale.

De asemenea vreau sa continui pe scena organizarii de evenimente sportive precum concursul de trail running Gorun Trail, prezent 3 ani la rand in Mercheasa. Diversificarea concursului pentru a cuprinde si miscarea pe doua roti este un viitor pas ce trebuie facut.

Imagine 3

Mai multe detalii

Citeste alte interviuri

Citeste alte interviuri din categoria Agentii de turism Asociatii turism Birouri turism Companii aeriene Companii transport Diverse Ghizi de turism Hoteluri Incoming Romania Pensiuni


Comentarii despre pagina:

Esti ghid de turism? inscrie-te acum!

 

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta

 

Forumul Hotelierilor I

 

 

inchirieri autocare

 

vacante in Romania

Aveti nevoie sa inchiriati un sistem audio guide? Lasati acum un mesaj pe WhatsApp! 0723 286 309

Raza de actiune este de 200 metri. Aparatele se incarca in geanta (nu au baterii) si tin 24-30 ore. Sunt ideale pentru tururi culturale, vizite biserici si manastiri, fabrici sau spatii cu mult zgomot. Nu mai trebuie sa tipi si experienta este unica. Rezerva acum un sistem audio pentru ghizi turism!