Cauta interviu turism

  • Categorie

  • Anul si luna
  • Persoana
  • Compania

Interviu cu Vasi Burlacu conducator auto Hello Holidays

Data publicare: 10 august 2017
Categorie interviu: Companii transport

InfoTravelRomania: Stim despre tine ca ai 15 ani experienta ca sofer de autocar. Spune-ne cateva cuvinte despre tine.

Vasi Burlacu - Conducator auto: Sunt in aceasta bransa de 15 ani, asta dupa cinci ani de transport pe masini de mare tonaj. Un bun prieten mi-a oferit ocazia sa incerc si in transportul de persoane, la inceput am efectuat curse de linie (5 ani), dupa care am trecut la curse turistice si chartere, Europa Travel(2010-2015) si Hello Holidays, in prezent.

Sunt un pic diferit, ciudat pentru altii, imi place ceea ce fac, traiesc pentru asta si imi doresc sa fie totul aproape perfect in meseria mea.

Foto: in stanga ghidul de turism Claudiu Mihailescu si in dreapta conducatorul auto Vasi Burlacu.

Imagine 1

InfoTravelRomania: Exista o diferenta intre turisti romani si cei straini?

Vasi Burlacu - Conducator auto: Da, mereu va fi diferenta intre tutistii romani si cei straini, este vorba de educatie si mentalitate, respect si mult bun simt, asta inseamna in procente: 30% romani si peste 90% straini.

Diferenta este enorma, in general turistul roman are mentalitatea gresita cum ca la 100 lei platiti, poate face ce vrea in autocar si totul este la picioarele lui, iar tu "soferul" esti omul platit de "el", aici confuzia cu rata de la tara, diferenta este ca noi suntem "conducatori auto" avem o buna pregatire (exista si mici exceptii), iar pentru a conduce asfel de masini ai nevoie de aptitudini, indemanare si nervi de otel!

Curatenia in autocare si distrugerea bunurilor din interior, nu poate fi luata in calcul si nu glumesc! Cat timp nu exista in contractul cu clientul, respectiv compania pentru care efectuezi cursa, obligatia de a plati lucrurile distruse, vei auzi un simplu"scuze" si apoi tu esti cel raspunzator de reparatie, eventual de mustrari ale patronului!

Despre vocabular, depinde de la grup la grup si nu vreau sa comentez, eu am o vorba "Cand esti prost de mic, cand ajungi mare doar te joci" acum ma refer doar la turistii romani, cu cei straini nu sunt probleme!

InfoTravelRomania: Cum ii educam pe cei care se poarta asa? Sa nu mai lase mizerie in autocar si sa nu mai vandalizeze autocarul.

Vasi Burlacu - Conducator auto: Nu exista metode de educatie, nu poti schimba educatia nimanui, dar il poti face sa plateasca, noi stim de frica pentru ca asa ne-a educat comunismul, iar generatia tanara este pierduta cu mult inainte sa se nasca, poate suna urat dar sunt un mare dezastru pentru transport si fara jena enumerez: se scuipa intre ei, se urca si se sprijina pe scaune incaltati, lasa guma de mestecat peste tot, resturi de fructe si mancare, sar peste scaune si culmea sub "atenta supraveghere" a profesorilor, respectiv a parintilor, ca de, sunt mici si ce sa le faca, iar in cazul in care ii avertizezi se simt lezati!

Imagine 2

InfoTravelRomania: Care sunt planurile / dorintele tale pentru viitor?

Vasi Burlacu - Conducator auto: Momentan nu mai am planuri, viitorul este incert, motiv pentru care sunt in momentul la care ma gandesc daca merita sa lucrezi in acest domeniu sau nu!

Calitatea lasa de dorit in turism, multa publicitate la televizor, promovare peste promovare a turismului romanesc si realitatea este alta, aici enumerez: comportamentul angajatilor in serviciul hotelier, calitatea serviciilor, slaba pregatire a managerilor, parcuri auto cu masini care nu au ce cauta pe "drum" si in turism, iar problema majora este oferta de servicii a unor firme sub pretul corect, nu poti sa oferi calitate la 1 euro sau 99 lei, omul trebuie convins ca toate au un pret si trebuie sa plateasca pentru calitate, apoi putem discuta si de transport civilizat si modern!

InfoTravelRomania: Care este opinia dvs. despre portalul de turism InfoTravelRomania.ro?

Vasi Burlacu - Conducator auto: Eu la capitolul diplomatie sunt zero, motiv pentru care am discutat si in alte ocazii, nu poti face" primavara cu un ghiocel".

Este bine ca exista, poate nu toata lumea indrageste portalul, poate trebuie o promovare agresiva si multi alti oameni care vor sa schimbe ceva in turism, altfel suntem ca la sfintele moaste, trecem cu hainele pe deasupra, le sfintim si peste o luna le spalam. Doamne ajuta sa fie bine!

Imagine 3

Citeste alte interviuri

Citeste alte interviuri din categoria Agentii de turism Asociatii turism Birouri turism Companii aeriene Companii transport Diverse Ghizi de turism Hoteluri Incoming Romania Pensiuni


Comentarii despre pagina: