Cauta interviu turism

  • Categorie

  • Anul si luna
  • Persoana
  • Compania

Acasa - Interviuri - Interviu cu Luiza Dimitriou Marketing manager agentia de turism Tramp Travel

Interviu cu Luiza Dimitriou Marketing manager agentia de turism Tramp Travel

Data publicare: 25 mai 2015
Categorie interviu: Agentii de turism

InfoTravelRomania: Cateva cuvinte despre agentia de turism Tramp Travel

Luiza Dimitriou - Tramp Travel: Tramp Travel este o agentie de turism tour-operatoare, cu o experienta de 11 ani pe piata turistica din Romania. Sediul nostru central este in Sibiu, iar incepand cu noiembrie 2011 am deschis si o sucursala in Bucuresti. Sub sloganul “Vacante Low Cost de Calitate”, ne angajam sa oferim turistilor nostri vacante memorabile la preturi accesibile.

Agentia Tramp Travel a devenit cunoscuta in special ca tour-operator de vacante low-cost pe destinatia Grecia (pachete de tip sejur / charter cu autocarul in Grecia), insa oferta noastra este mult mai diversificata, de la city-break-uri la Istanbul, Belgrad sau Budapesta la circuite culturale sau excursii de tip pelerinaj in toata Europa. Agentia detine locatii proprii de cazare in Grecia (150 de camere proprii pe Riviera Olimpica a Greciei), precum si autocare proprii.

Imagine 1

InfoTravelRomania: Care sunt principalele oferte de vara ale agentiei Tramp Travel?

Luiza Dimitriou - Tramp Travel: In sezonul de vara 2015, agentia Tramp Travel opereaza 3 curse charter cu autocarul pe urmatoarele destinatii din Grecia insulara si continentala:

Insula Corfu (plecari in fiecare marti),
Insula Evia (plecari in fiecare vineri) si
Riviera Olimpica (plecari in fiecare marti si vineri).

Pe langa destinatiile mentionate anterior, va propunem si sejururi cu transport individual la Parga sau insula Kefalonia, sau city break-uri cu autocarul (plecari in fiecare luna) la Istanbul, Belgrad sau Budapesta.

InfoTravelRomania: Cand vorbim despre Grecia, care sunt preferintele turistilor romani?

Luiza Dimitriou - Tramp Travel: Targetul nostru de clientela il reprezinta persoanele cu venituri medii, provenind din mediul preponderent urban, cu varsta cuprinsa intre 18- 60 ani (tineri, grupuri de prieteni, familii cu copii, pensionari).

Clientela noastra apreciaza un raport corect pret versus serviciile oferite, iar preferintele turistilor difera in functie de categoria de varsta: familiile cu copii si pensionarii prefera Riviera Olimpica pentru distanta accesibila, preturile competitive, plajele late cu nisip fin (in special Paralia Katerini’s), posibilitatile multiple de excursii optionale care se organizeaza din zona ; tinerii prefera insula Corfu pentru plajele decorate cu blue flag si posibilitatile multiple de distractie, iar cei care doresc o vacanta linistita, cu relaxare totala intr-un peisaj de vis, aleg insula Evia.

Imagine 2

InfoTravelRomania: De ce este mai bine ca turistul sa apeleze la o agentie de turism?

Luiza Dimitriou - Tramp Travel: Agentia de turism ar trebui sa reprezinte garantia unei vacante reusite. Consultantul in turism nu este un simplu vanzator, ci specialistul care ne propune cele mai potrivite optiuni de vacanta, in concordanta cu nevoile si dorintele turistului. In urma unui studiu de piata realizat de agentia Tramp Travel pe un esantion de 1,000 de respondenti, 97 % dintre acestia au raspuns ca ar apela la serviciile unei agentii de turism, ceea ce reprezinta un procent incurajator pentru industria noastra.

Evident, exista si un procent de turisti care prefera sa isi rezerve vacanta (cazare si transport) direct pe site-urile de cazare gen booking.com sau pe site-urile liniilor aeriene, insa acestia nu constientizeaza riscurile la care se expun astfel in situatii de genul overbooking la hotel, anulare sau amanare a zborului etc, situatii pe care o agentie de turism le manageriaza cu promptitudine si succes in favoarea turistului. Mai mult decat atat, exista prejudecata ca poti cumpara mai ieftin de pe internet o vacanta, evitand astfel comisionul pe care il percepe agentia de turism.

In realitate, situatia sta exact invers: prin instrumentele si sistemele de rezervari la care au acces agentiile de turism, oferta acestora este de cele mai multe ori mult mai competitiva decat tarifele afisate de diverse site-uri de cazare.

InfoTravelRomania: A trecut criza? Sau ne place sa defilam cu aceasta scuza pentru a cere tarife mai mici?

Luiza Dimitriou - Tramp Travel: In Romania exista aprox. 5.5 milioane de salariati si 5.3 milioane de pensionari, salariul mediu in 2014 fiind de 1,698 RON (aprox 382 eur) si pensia medie lunara de 847 RON (aprox 190 eur). Aproximativ 17% din salariati castiga salariul minim pe economie (724 RON net – aprox 160 eur/ luna) si doar 3% din salariati castiga peste 2,000 eur/ luna.

In aceste conditii, este normal ca tariful pachetului turistic sa influenteze radical decizia de cumparare a consumatorului. Aproximativ 10% din bugetul anual al unei familii este alocat vacantei. Criza nu este o scuza, este din pacate realitatea pe care o traiesc multi dintre romani.

Imagine 3

InfoTravelRomania: Cand incepeti sa faceti incoming?

Luiza Dimitriou - Tramp Travel: Focus-ul agentiei noastre a fost pana in prezent pe outgoing, insa ocazional am avut si diverse actiuni de incoming in Romania. Ne dorim sa abordam acest segment si primul pas a fost implicarea agentiei Tramp Travel ca sponsor intr-un proiect de promovare a zonei Sibiu (#RomaniaAutentica). Luam in calcul pentru anul viitor crearea unui departament de incoming, pentru a valorifica si potentialul turistic al Romaniei.

InfoTravelRomania: Unde pot gasi turistii mai multe informatii despre Dvs?

Luiza Dimitriou - Tramp Travel: Turistii care doresc sa afle mai multe detalii despre ofertele agentiei Tramp Travel pot accesa site-ul agentiei (www.tramptravel.ro) , pagina noatra de Facebook (https://www.facebook.com/tramptravelromania , https://www.facebook.com/tramptravelbucuresti ), sau ne pot vizita la sediile agentiei din Sibiu (Bd Victoriei 17, tel 0269 206 630-1-2, e-mail office@tramptravel.ro) sau Bucuresti (Sos Stefan cel Mare 31, tel 021 210 00 30, e-mail bucuresti@tramptravel.ro).

Mai multe detalii

Citeste alte interviuri

Citeste alte interviuri din categoria Agentii de turism Asociatii turism Birouri turism Companii aeriene Companii transport Diverse Ghizi de turism Hoteluri Incoming Romania Ministerul Turismului Pensiuni


Comentarii despre pagina:

Esti ghid de turism? inscrie-te acum!

 

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta

 

Forumul Hotelierilor I

 

 

inchirieri autocare

 

vacante in Romania

Aveti nevoie sa inchiriati un sistem audio guide? Lasati acum un mesaj pe WhatsApp! 0723 286 309

Raza de actiune este de 200 metri. Aparatele se incarca in geanta (nu au baterii) si tin 24-30 ore. Sunt ideale pentru tururi culturale, vizite biserici si manastiri, fabrici sau spatii cu mult zgomot. Nu mai trebuie sa tipi si experienta este unica. Rezerva acum un sistem audio pentru ghizi turism!