Insula Zakynthos Grecia
Cauta o agentie de turism, adauga o agentie de turism
  Home|Asociatii turism|Linkuri turism|Stiri|Targuri turism|Reviste turism|Hoteluri Bucuresti|Fotografii |
  Agentie turism |Asigurari medicale | Companii autocar | Companii aeriene | Spatiul Schengen | Pasaport |
  Facultati turism | Cursuri turism | Bibliografie | Birouri turism | Centre de informare | Manifestari/expo | Chestionar
Litoral 2016 Grecia| Oferte litoral 2016 Grecia | Oferte litoral 2014 Romania| Cazare litoral Romania
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
 
  de vazut si www.infotravelgreece.com
 

pagina sponsorizata de agentia de turism CHRISTIAN TOURINSULA ZAKYNTHOS - GRECIA | oferte cazare insula Zakynthos cu agentia de turism CHRISTIAN TOUR
Grecia, Turcia , Bulgaria, Romania CHRISTIAN TOUR
Web site: www.christiantour.ro | www.incoming.ro |
Head office Kogalniceanu: Bd, Kogalniceanu 23, Sect. 5 Bucuresti
Tel/Fax:
+40 21 313 52 26 +40 21 313 52 60 | E-mail: office@christiantour.ro
Branch office Parlament: Bd. Natiunile Unite nr. 5 Sect. 5, Bucuresti
Tel/Fax:
+40 21 335 02 11 | +40 21 335 02 12 E-mail: parlament@christiantour.ro
Branch office Stefan cel Mare: Bd. Stefan cel Mare nr.5 Sect.2, Bucuresti
Tel/Fal:
+40 21 211 11 39 +40 21 211 11 49 E-mail: stefancelmare@christiantour.ro
Branch office Timisoara: Str. Lucian Blaga nr. 14, Timisoara
Tel/Fax:
+40 256 433 205 +40 256 433 206 E-mail: timisoara@christiantour.ro

Despre ZAKYNTHOS se spune ca a fost insula preferata de Artemis si Apollo pentru peisajele sale idilice, pentru minunatele plaje nisipoase, apele adanci, clare si albastre, pesterile de la malul marii, apusurile magice si climatul bland. Si tu vei indragi Zakynthos pentru aceleasi motive, dar si pentru cantecele calme, mediul ospitalier, atmosfera relaxata si cultura de aici.
Insula Zakynthos este vestita pentru frumusetea plajelor sale largi si nisipoase ( din Vassilokos, Laganas, Kalamaki, Tsilivi si Alykes) si pentru broastele testoase Caretta - Caretta, specie protejata de lege. Vegetatia insulei este bogata si verde mai ales in zonele mai inalte de deal ale insulei, cu plantatii de maslini, citrice si paduri de pini. Plajele sunt rasfirate pe coasta de nord, sud si est, dar cele mai frumoase si mai intinse se afla in sud, unde s-a dezvoltat un puternic centru turistic care annual atrage numerosi vizitatori din Anglia, Germania, dar si din restul tarilor din Europa. Hoteluri moderne si numeroase, cu servicii de calitate si variate posibilitati de divertisment asteapta turistii din mai pina in octombrie pentru ca clima blinda si soarele puternic face din Zakynthos o destinatie cu sezon de vara prelungit.
Pestera Abastra, golfurile, plaja cu epava unui vapor (Navaggio) este o imagine reprezentativa a insulei in toata lumea si unul din punctele turistice cele mai vizitate. Puteti alege sa faceti plaja si sa innotati in apele cristaline ale marii, scufundari sau o croaziera in jurul insulei, expeditii montane sau doar relaxare in atmosfera deosebita si linistita de aici.

SCURTA PREZENTARE A INSULEI ZAKYNTHOS
Zakynthos este o insula cu un trecut bogat, este insula muzicii, poeziei si ospitalitatii. Taramul natal al lui Dionysios Solomos, poetul national grec, a lui Hugo Foscolo si Xenopoulos, ea a avut si pastreaza si astazi un grad ridicat de activitate culturala. Influentele venetiene si traditiile grecesti confera insulei specificitate. In plus, datorita variatelor forme de arta care au fost cultivate si dezvoltate aici, Zakynthos este denumita si “Florenta de est”. Concerte si alte manifestari culturale sunt organizate in fiecare an pe insula.
Dintre insulele Ionice, situate in vestul Peloponezului (Corfu, Ithaca, Kefalonia, Kythira, Lefkada, Zakynthos) Zakynthos este cea mai sudica si a treia ca marime. Situata la 300 km vest de Atena, insula ofera turistului posibilitatea de a vizita cu usurinta si alte insule din marea Ionica .
Zakynthos este si o insula a contradictiilor – munti cu paduri de pin, campii fertile, numeroase plaje, foarte diferite si greu de numarat, coaste impozante care au dus la formarea pesterilor, cum ar fi de exemplu minunata Pestera Albastra din nord-vestul insulei.
Climatul este bland, mediteraneean, cu ploi bogate, dar si cu soare in timpul iernii, vegetatia este bogata, mereu verde, ceea ce justifica denumirea de “Fior di Levante”, iar maslinele, citricele si strugurii sunt la mare cautare.
O rascruce pentru diferite popoare si culturi de-a lungul secolelor, Zakynthos se remarca si prin grija acordata naturii. Intinse zone din insula au ramas neschimbate pentru a putea proteja si prezerva fauna marina, din care face parte binecunoscuta testoasa Caretta. In golful Laganas, guvernul grec a creat Parcul National Marin pentru a proteja speciile rare de testoase.
Testoasa Careta-Careta: Parcul National Zante se intinde in sudul insulei, de-a lungul golfului Laganas. In perioada iulie – august, femelele ies noaptea din mare, sapa un cuib de 50 cm adancime in nisipul plajei si isi ingroapa ouale. Aceste plajele unde vin testoasele sunt semnalizate si protejate de lege.
Asezarile si facilitatile din turism se impaca armonios cu natura. Fiecare turist se poate astfel bucura de comfortul modern si de serviciile oferite intr-un mediu natural si civilizat.

Despre locuitorii insulei si religie: Cunoscuti ca foarte credinciosi in Dumnezeu, locuitorii de aici au construit un numar impresionant de biserici, in locuri diferite, oriunde li s-a aratat cate un semn divin. Insula a devenit astfel loc de pelerinaj pentru lumea crestina la anumite sarbatori. Cele mai importante biserici si manastiri pe care va propunem sa le vizitati sunt : Catedrala Aghios Dionysos – cea mai mare si frumoasa din insula, singura care a scapat intacta dupa cutremurul din 1953 cu o canpanila ce aminteste de Bazilica San Marco din Venetia, in care se gaseste sicriul cu Sf. Dionysos, patronul orasului; Aghios Keriotissas construita pe locul unde a fost gasita icoana facatoare de minuni; se spune ca orice tentativa de a muta icoana a fost zadarnica; Aghios Mavra – a doua biserica ca importanta in insula; Aghios Dimitrios – cu o placa in dialect dorian, provenind de la Templul Artemisei; Aghios Ioannis Thelogou – contruita pe ruinele Templului Artemisei; Panagia tis Eleftherotrias – manastire de femei, construita in 1961; Aghios Nikolas - cu interiorul in rosu si verde si cu un frumos iconostas; Panagiatis Anafonistrias - dupa un naufragiu, locuitorii au gasit o icoana a fecioarei cu pruncul in brate - pentru aceasta, ei au construit o capela si o manastire; Aghios Penteleimonas – are un put de apa in interior, sub altar, credinciosii o folosesc pentru vindecare; Aghios Nikolaos Megalowati - Icoana Sfantului Nicolae de pe sol, de langa iconostas a fost gasita exact in acelasi loc, oamenii doar i-au adaugat rama de argint care o inconjoara; Aghia Marina – dedicata Sf. Marina.

Insula a fost descoperita de Zakynthos, fiul lui Dardanos - regele Troiei, a fost stapanita de Ulysse, regele Itakai, ocupata apoi pe rand de macedonieni, romani, britanici, venetieni, francezi, italienii din Napoli, turci care au stapinit-o si au influentat-o in dezvoltarea sa, lasindu-si amprenta asupra culturii, arhitecturii si a stilului de viata. A urmat apoi “valul modern” de cotropiri : francezi (1797), rusi si turci (1799-1807), imperiul francez (1807-1814), britanicii(1814-1864). La 21 mai 1864, insulele grecesti din Marea Ionica s-au unit sub steagul Greciei; imnul national “Oda Libertatii” fiind scris de poetul national al Greciei, originar din Zakynthos, Dionisou Solomi.

CUM AJUNGEM?
CU AUTOTURISM PROPRIU – dinspre Salonic spre Atena pe autostrada, si apoi pina la Killini; legatura cu insula Zakynthos dinspre partea continentala se face cu vaporul, zilnic, din portul Kilini in portul Zakynthos.
CU AVIONUL DIN BUCURESTI – curse charter; mai multe detalii va rugam sa le solicitati in agentie.

PLAJELE: Plajele sunt pe toate gusturile: agolomerate sau ascunse si intime, cu nisip auriu sau pietricele albe marunte, unele late, altele mai inguste, frumoase si unele nu foarte aglomerate; de cele mai multe ori sunt inconjurate de munti, coaste stancoase, insulite rasfirate in apele turcoaz, golfuri pitoresti, paduri bogate, grote ascunse si stanci austere peste care se ridica in aer un miros placut si puternic de la crinii de mare ce cresc pe linga plaje.

HOTELURILE: Exista posibilitati de cazare de toate categoriile: vile cu studiouri si apartamente pentru o vacanta economica, sau hoteluri de 3* la tarife avantajoase sau cluburi luxoase de vacanta de 4*-5* cu totul inclus.

STATIUNILE: Aflate in apropierea capitalei ( la maxim 20 Km distanta ) ele ofera o vacanta placuta in ritmul ales de dumneavoastra: plaja si baie, shopping, mari magazine si buticuri cu suveniruri, sporturi maritime, viata de noapte, excursii pentru descoperirea frumusetii salbatice a insulei, reculegere in biserici sau pur si simplu odihna pe malul marii.

PRINCIPALELE ORASE SI STATIUNI
ZAKYNTHOS – Capitala insulei are acelasi nume, are cca 10.000 locuitori, este situata pe coasta de est, intr-un golf si este centrul comercial si port al insulei, un oras in care nu trebuie sa ratezi: Principala strada, Marina, centrul comercial, strada Alexandrou Roma, piata centrala Ayios Markos, piata Dionysios Solomos, piata Rougos, manastirea Ayios Dionysios, muzee interesante, case vechi cu gradini scaldate in iasomie, cafenele si restaurante cu muzica traditionala. Castelul Kastro ofera o panorama inedita asupra orasului si a marii Ionice. Dealul Strani a fost sursa de inspiratie pentru versurile imnului national grec. Majoritarea cladirilor din centrul vechi al orasului au fost distruse in timpul cutremurului puternic din 1953 din insulele Ioniene, in urma caruia au ramas in picioare foarte putine cladiri. Noile constructii ridicate au pastrat arhitectura traditionala a insulelor Ioniene si creeaza o atmosfera pitoreasca si eleganta. Orasul Zakynthos are note de nostalgie si romantism si o panorama deosebita asupra golfului in care se afla.

KALAMAKI – Kalamaki este una din cele mai frumoase si pitoresti statiuni din Zakynthos, atragind anual mii de turisti datorita cu atmosferei relaxate. Statiunea este ideal situata intr-un golf in sud-estul insulei Zakynthos si se intinde de-a lungul unei plaje aurii care este declarata parc national datorita frumusetii sale si a speciilor de testoase caretta – caretta care se gasesc aici. Kalamaki se afla la 3 km de aeroport, 6 km sud de capitala insulei Zakynthos si la 5 km de Laganas ( distante parcurse usor cu autobuzele de linie sau taxiurile care au tarife foarte accesibile ). Plaja este intinsa si curata, intrerupta din loc in loc de stanci inalte cu dealuri de nisip in varf (ammolofoi, asa cum le numesc localnicii). Intreaga zona are o nota exotica datorita vegetatiei.
LAGANAS – este cea mai importanta statiune situata la 8 km de capitala Zakynthos si se mandreste cu una dintre cele mai frumoase si mari plaje din Grecia situata intr-un golf de 9 km. Este cea mai mare statiune turistica a insulei cu foarte multe restaurante grecesti si internationale, baruri, complexe hoteliere, viata intensa de noapte cu cluburi de toate felurile, sporturi nautice, animatie. In golful din dreptul statiunii Laganas se afla insulele : Marathonisi, Ayios Sostis si Pelouzo.
TSILIVI – Loc ideal de vacanta, la 5 Km de capitala Zakynthos, cu o plaja lunga de nisip si ape limpezi, viata de noapte bogata si numeroase magazine de toate felurile.
PLANOS – localitatea situata la 6 Km de capitala, aproape de plaja de nisip (500m), este un sat pitoresc, devenit turistic, ce incanta turistii prin atmosfera sa relaxanta si traditionala.
ALYKES – situata la 15 Km de capitala, statiunea este renumita pentru sporturile nautice ce se pot practica aici.
de vazut si www.infotravelgreece.com

EXCURSIILE ORGANIZATE LA FATA LOCULUI IN ZAKYNTHOS :
TURUL INSULEI - O zi de experienta pentru toate gusturile : vizitarea unor biserici de pelerinaj, peisaje fascinante, panorama de la Kampi si legendara imagine de la plaja Navagio cu ambarcatiunea esuata, se degusta produse locale in pitorescul sat Volimes, optional se viziteaza Pestera Albastra, toate aceastea iti vor ramane ca o experienta a unei zile unice intr-o insula deosebita.
CROAZIERA - In cautarea testoaselor Caretta Caretta
Un circuit cu vaporul in apele transparente si ireal de albastre ale Mediteranei, la Marathonissi – insula testoaselor si la misticele Grote Keri.
SEARA GRECEASCA
O seara de petrecere in traditional grecesc, pentru a cunoaste obiceiurile locale, specialitatile gastronomice din Zakynthos si bauturile traditionale. Veti invata alaturi de artisti consacrati si localnici sa dansati in ritmuri zantiote.
CROAZIERA IN JURUL INSULEI
O ocazie minunata de a va bucura de soare in mijlocul Mediteranei, leganat pe un vapor cu toate facilitatile turistice si de a admira frumusetea insulei .
EXCURSIE IN KEFALONIA
Descoperim frumusetile insulei vecine Kefalonia , mai putin turistica si comerciala insa mult mai frumoasa si mai naturala.

EXCURSIE IN ATENA SI PELOPONEZ (2 zile , 1 noapte cazare in Atena)

Va propunem o excursie deosebita cu vizite la Atena, Micene, Epidaur, Napflio (sunt incluse cheltuielile de transport autocar, taxe feribot, o cazare cu mic dejun la hotel 3* in Atena, ghid specializat, excursie Peloponez).

Muzica greceasca la Targul de Turism 27 martie 2010 ROMEXPO. Muzica greceasca recital Ministerul Turismului Grecia free mancare traditionala greceasca, melodii muzica Grecia. Film realizat la Targul de Turism al Romaniei 27 martie 2010 ROMEXPO Muzica greceasca Targul de Turism, martie 2009 muzica greceasca dansuri Grecia ROMEXPO 20 martie 2009
NEOTOUR dansuri grecesti| dansuri grecesti la Targul de Turism martie 2009- cel mai tare targ de turism din Romania in ultimii 20 de ani. Insula Corfu - film realizat de Bon Tours din Sibiu. Oferte CORFU Grecia cu BON TOURS din Sibiu tel 0269 215 033 | oferte Corfu , un film deosebit cu insula Corfu, muzica greceasca, imagini deosebite. Luna de miere in insula Corfu - GRECIA
de vazut si www.infotravelgreece.com
  back to top
Site-uri in reteaua InfoTravelRomania:
oferte litoral Romania litoral Grecia litoral Bulgaria litoral Turcia oferte cazare Ungaria InfoTraveRomania Blog
vacante Italia litoral Spania vacante Austria litoral Malta, oferte vacante Malta InfoTraveRomania .com
Oferte all inclusive de pe litoral Bulgaria 2019 pentru o vacanta la mare. Oferte litoral Bulgaria 2019; Vacanta Bulgaria; Sejur Bulgaria Nisipurile de Aur; Constantin si Elena; Sunny Beach; Obzor; Albena; Elenite; Pomorie; Nessebar | oferte vacante Grecia
Contact portal turism InfoTravelRomania: 0723 286 309 | office [@] infotravelromania.ro |