Cauta eveniment turism

  • Categorie

  • Anul si luna
  • Tara

  • Oras
Cauta numai dupa organizator
Conferinta Nationala a Bucatarilor din Romania, prima editie 19 septembrie 2018

Categorie eveniment: Conferinta
Localitate: Brasov, judetul Brasov, Romania

Conferința Naționalã a Bucãtarilor din România va avea loc pe 19 septembrie 2018 la Hotel ARO PALACE din Brașov. Este prima ediție a unui eveniment care reunește profesioniștii din industria gastronomicã sub același acoperiș.

Vor fi discuții despre bucãtãria naționalã versus strãinã, importanța gustului în era esteticului, bucãtarul plurivalent, cum se pregãtesc profesioniștii pentru un concurs și recrutarea personalului din industria ospitalierã.

O zi, cinci paneluri, 20 de speakeri, 10 invitați speciali. Acestea sunt coordonatele CNBR 2018. Conferința Naționalã a Bucãtarilor din România va avea loc pe 19 septembrie 2018 la Hotel ARO PALACE din Brașov. Este prima ediție a unui eveniment care reunește profesioniștii din industria gastronomicã sub același acoperiș.

“Conferința Naționalã a Bucãtarilor din România își propune sã devinã un eveniment anual al gastronomiei românești, un moment de analizã a problematicilor din sectorul gastronomic, piesã centralã a industriei de ospitalitate din România. Vrem sã capacitãm eforturile bucãtarilor, formatorilor, instituțiilor publice, factorilor guvernamentali, reprezentanților industriilor conexe în vederea realizãrii și promovãrii unei activitãți și imagini corecte a gastronomiei românești profesioniste”, spune Adrian Neag, ANBCT România.

Sesiunile de dezbateri vor aborda teme de interes din sectorul gastronomic românesc. Se va vorbi despre bucãtãria naționalã versus strãinã, importanța gustului în era esteticului, bucãtarul plurivalent, cum se pregãtesc profesioniștii pentru un concurs și recrutarea personalului din industria ospitalierã.
Cosmin Dragomir, fondatorul revistei on-line Gastroart.ro, va modera panelul despre evoluția bucãtãriilor tradiționale în România dar și la nivel mondial, despre unicitatea gastronomiei noastre și despre cât de important este acest aspect din punct de vedere al cifrei de afaceri a unui restaurant. Vor dezbate aceste subiecte chef Oana Coantã, chef Mãdãlina Șanta și chef Giovanni Baldantoni.
Despre revenirea gustului în prim planul unei gastronomii conduse doar de vizual va dezbate George Valeriu Drãghici, chef și lector la Horeca School Brasov și București, împreunã cu Cosmin Dragomir, chef Ciprian Nicolaescu și chef Adrian Pop.

O altã temã foarte des întâlnitã în bucãtãrie este bucãtarul 3 în 1 – un meniu semnat de același chef, de la starter la desert. Un cofetar poate pãstra identitatea restaurantului? Vor afla rãspunsul la întrebare Flavian Andrei Dobre, pastry chef cu premii câștigate la IBA CUP Munchen 2015, chef Paul Siserman și cofetar Stefan Alexandru.

Pentru cã existã multe competiții naționale și internaționale pentru profesioniștii din gastronomie, este important ca aceștia sã știe cum sã se pregãteascã pentru un concurs. La CNBR, bucãtarii au ocazia sã învețe de la Gabriela Berechet, trainer, jurat în competiții gastronomice, autor de lucrãri de specialitate și consultant. Vor afla care este tipul de coaching de care au nevoie și cum se asigurã cã pot furniza resursele – informaționale, tehnice, materiale – necesare pentru a câștiga de la chefii Petronela Ciubotariu, Maria Popa, Carmela Dragomir și Irina Hriapcã.

Ziua se va încheia cu discuții despre recrutarea personalului din industria ospitalierã. Cursurile oferite de școlile din România par sã nu mai fie suficiente pentru a face fațã ofertelor de locuri de muncã din acest sector. Cristian Macedonski, consilier la Primãria din Brașov, va gãsi soluții alãturi de reprezentanți oficiali din învãțãmânt.

La conferințã vor participa și câțiva invitați speciali, directori și fondatori de asociații gastronomice internaționale. Printre aceștia se numãrã Domenico Maggi – director continental WACS pentru Europa de Sud, Carlos Duran Herrera - Secretary General and Founding CEO National Spanish Culinary Team, Elena Ciobanu, președinte Asociația Naționalã Culinary&Catering Republica Moldova, Enza Barbaro, președinte Reprezentanța România FIC – Federazione Italiana Cuochi, Sarkiz Yacoubian, președinte Taste of Peace și Zeki Acikoz, președintele Federației Asociațiilor Gastronomice din Turcia.

Conferința Naționalã a Bucãtarilor din România este un eveniment organizat de ANBCT (Asociația Naționalã a Bucãtarilor și Cofetarilor din Turism), sub patronajul Ministerului de Turism și al Ministerului Agriculturii și Dezvoltãrii Rurale din România. Hospitality Culture Institute este, începând cu acest an, partener de dezvoltare și comunicare al ANBCT iar Asociația Guerilla Cooking Brașov si Horeca Romania sunt parteneri media a Conferinței.

ANBCT a fost înființatã în 1971 la inițiativa marilor bucãtari și cofetari ai vremii și a aderat la Federația Internaționalã a Bucãtarilor, astãzi WACS (World Association of Chefs Societies), unde ANBCT este singurul reprezentant al gastronomiei românești membru cu drept de vot.

Data: 19 septembrie 2018
Numar participanti: 100
Organizator: Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor
Taxa de participare:

Comentarii despre pagina: