Cauta eveniment turism

  • Categorie

  • Anul si luna
  • Tara

  • Oras
Cauta numai dupa organizator
Acasa - Evenimente turism - Atelierele Brancusi la Targu Jiu

Atelierele Brancusi la Targu Jiu

Categorie eveniment: Altele
Localitate: Targu Jiu, judetul Gorj, Romania

Centrul de Cercetare, Documentare si Promovare „Constantin Brancusi”, Institutul Cultural Roman, Consiliul Local si Primaria Municipiului Targu Jiu, in parteneriat cu Uniunea Artistilor Plastici din Romania organizeaza in perioada 1 – 31 august 2016 Atelierele Brancusi, program cultural avand ca obiectiv promovarea operei lui Constantin Brancusi in tara si in lume.

Cu o vechime de 15 ani, manifestarea se desfasoara anul acesta pe doua sectiuni: Simpozionul International de Sculptura de la Targu Jiu (intre 1–31 august 2016) si Tabara Internationala de Pictura de la Ranca (22-31 august 2016).

Deschiderea oficiala a simpozionului va avea loc luni, 1 august, ora 13,00 pe Digul Jiului, in Parcul central, care adaposteste celebrul Ansamblu sculptural ridicat de Constantin Brancusi la Targu Jiu.

La Simpozionul de sculptura participa sase sculptori: ANTONIS MYRODIAS – Grecia, CHIU TAI-YANG – Taiwan, KATT LATIKA – India, NICOLAE FLEISSIG – Franta, PANAITE CHIFU si VLAD CIOBANU, care este si curatorul simpozionului, din Romania. Materialul de lucru este andezit.

La Tabara de pictura, care se va desfasura in frumoasa statiune montana Ranca, de unde incepe spectaculoasa sosea Transalpina, participa urmatorii pictori: ANITA MONOSCALCO – Italia, LENA KHVICHIA – Lituania, FLORIN GHEORGHIU, MARIA BALEA, SORIN IOSUB si TAJO din Romania. Curatorul taberei este VASILE FUIOREA, presedintele Filialei Targu-Jiu a UAP Romania. Deschiderea oficiala a taberei va avea loc luni, 22 august, ora 13,00, la Galeriile Municipale de Arta, str. Traian nr. 27, parter.

Miercuri, 31 august, ora 14,00, va avea loc festivitatea de dezvelire a lucrarilor de sculptura, vernisajul expozitiei de pictura si inchiderea oficiala a simpozionului la Galeriile Municipale de Arta, str. Traian nr. 27, parter.

Perioada: 1 august 2016 - 31 august 2016
Numar participanti: 100
Organizator: Centrul Constantin Brancusi
Taxa de participare:

Comentarii despre pagina:

Esti ghid de turism? inscrie-te acum!

 

transfer aeroport Bucuresti Brasov Constanta

 

Forumul Hotelierilor I

 

 

inchirieri autocare

 

vacante in Romania

Aveti nevoie sa inchiriati un sistem audio guide? Lasati acum un mesaj pe WhatsApp! 0723 286 309

Raza de actiune este de 200 metri. Aparatele se incarca in geanta (nu au baterii) si tin 24-30 ore. Sunt ideale pentru tururi culturale, vizite biserici si manastiri, fabrici sau spatii cu mult zgomot. Nu mai trebuie sa tipi si experienta este unica. Rezerva acum un sistem audio pentru ghizi turism!