Portal turism ce prezinta piata turistica din Romania
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania RSS InfoTravelRomania.ro Linkedin InfoTravelRomania.ro Pinterest InfoTravelRomania.ro
 
   
cere vacanta ta!
Ghizi turism | Interviu | Evenimente turism | Stiri turism | Targuri Romania | Targuri int | Infotripuri | Lista mestesugari | Agentii turism | Sejururi | Circuite | Hoteluri |
   
 
Sunteti aici: Acasa - Romania - Eforie Nord, judetul Constanta

Eforie Nord, judetul Constanta

Despre Eforie Nord
Ce trebuie sa vezi in Eforie Nord
Cum ajungem in Eforie Nord

Harta Eforie Nord
Vremea Eforie Nord
Cazare hoteluri Eforie Nord

Statiunea Eforie Nord - a doua statiune dupa Mamaia ca numar de turisti, dedicata famililor cu copii.Aflata într-un amplu proces de modernizare, statiunea Eforie Nord este, in fiecare an, una dintre cele mai cautate destinatii turistice de pe litoralul romanesc. Turistii au la dispozitie plaje late cu nisip fin si spatii de cazare pentru toate gusturile. Plaja Belona este una dintre cele mai ravnite plaje, fiind inconjurata practic de foarte multe unitati de cazare, care le faciliteaza turistilor accesul rapid pe plaja.


Nu mai punem la socoteala restaurantele, barurile si localurile unde turistii pot servi masa sau se pot racori dupa o zi torida de vara. Cei care aleg statiunea Eforie Nord sunt cu precadere cei familisti care fug de agitatia cotidiana si aleg o zona linistita, unde pot avea parte de un concediu relaxant.

poze Eforie Nord

Plajele din Eforie Nord se intind pe o suprafata de 3 km de-a lungul tarmului, avand noua parapeti de stabilopozi care protejeaza atat de bine nisipurile aurii si favorizeaza depunerile aluvionare.

Iubitorii de soare din Eforie Nord se distribuie aproximativ egal de la nord la sud, partea de sud devenind putin mai aglomerata in toiul sezonului datorita parcului de distractii.


Hotelurile in Eforie Nord, ca peste tot de-a lungul coastei, ofera oaspetilor lor sectiuni specifice de plaja, unde sunt instalate sezlonguri si umbrele de soare.inapoi la titlu

Eforie Nord - supranumita si "statiunea copiilor " are o plaja excelenta si un centru de tratament "Efosan" foarte cautat de turistii straini (germani,francezi,olandezi etc).
Eforie Nord este cunoscuta ca fiind o statiune pentru familiile cu copii
- plaja este excelenta pentru copii (o trecere lenta in apa)
- foarte multe spectacole si magazine pentru copii.inapoi la titlu


Situata la 14 km sud de Constanta, intre mare si lacul Techirghiol, statiunea Eforie Nord imbina turismul recreativ cu cel balnear, fiind renumita in toata Europa pentru tratamentele cu factorii naturali existenti aici.

Statiunea dispune de 2 baze de tratament, una conectata la reteaua de hoteluri: Steaua de mare, Delfinul, Meduza, iar cealalta la clinica de 120 de locuri a Institutului de Balneofizioterapie si Recuperare Medicala.

Bazele de tratament functioneaza tot timpul anului, spatiile de cazare fiind incalzite in timpul sezonului rece. Dotate cu diverse instalatii: instalatii pentru bai calde (cu apa sarata concentrata provenita din lacul Techirghiol), pentru impachetari calde cu namol, pentru tratamente ginecologice, aerosoli, kinetoterapie, sauna si gimnastica medicala, cele doua baze de tratament fac minuni in cazul mai multor tipuri de afectiuni: reumatice, dermatologice, locomotorii, respiratorii, ginecologice, etc.

Descriere: oras situat pe tarmul Marii Negre,pe latura maritima a Podisului Dobrogei de Sud,cu o populatie de aproape 10.000 locuitori, alcatuit din doua componente aflate la 4 km una de cealalta :Eforie Nord si Eforie Sud.Eforie Nord este o statiune balneoclimaterica permanenta, aflata intre mare si extremitatea nord -estica a Lacului Techirghiol.
poze Eforie Nord


Statiunea Eforie Nord a apartinut de Techirghiol pana in 1933.

Plaja maritima ara cca. 4 km lungime si 50-80 m latime.Exista teatru si cinematograf in aer liber, piscine,strand,terenuri de sport,peste 40 de hoteluri,minihoteluri, popas turistic.
poze Eforie Nord

Eforie Nord are un farmec aparte, in primul rand datorita aerului de prospetime pe care il degaja marele parc natural in mijlocul caruia este situata. Cu o larga deschidere spre mare, statiunea are o plaja de 4 km, ferita de valuri de cele 6 diguri ce inainteaza in larg. Faleza este spectaculoasa, atingand pe alocuri inaltimea de 25 m si comunicand cu plaja prin scari monumentale de piatra.

inapoi la titlu

Fotografii Eforie Nord vara 2008, foto Eforie Nord Romania Fotografii Eforie Nord vara 2008, foto Eforie Nord Romania Fotografii Eforie Nord vara 2008, foto Eforie Nord Romania

Fotografii Eforie Nord vara 2008, foto Eforie Nord Romania Fotografii Eforie Nord vara 2008, foto Eforie Nord Romania Fotografii Eforie Nord vara 2008, foto Eforie Nord Romania

EFORIE NORD Fotografii Eforie Nord vara 2008, foto Eforie Nord Romania2004
1246 x 960
Litoral Romania Litoral Eforie Nord - Romania Panorama faleza
Panorama faleza 2
Umbreluta pe plaja langa hotel Acapulco

800 x 600
Fete pe plaja la Eforie Nord Plaja din Eforie Nord Romani la plaja
Litoral Romania - Eforie Nord
Restaurant Acapulco Faleza , plimbare pe faleza
Debarcader Eforie Nord Hidrobicicleta Eforie Nord Straduta hotel Union 3 *** din Eforie Nord

Hotel Union - Eforie Nord Statia de microbuz - Eforie Nord Minihotel Angely 3 ***

Minihotel Angely Camera 1 la Minihotel Angely 3 *** Camera 2 la Minihotel Angely 3 ***

2003
Faleza in Eforie Nord Dig de pietre in Eforie Nord Plaja in Eforie Nord

Pizzeria Acapulco din Eforie Nord - 2003 Rasarit de soare la Eforie Nord

1999
Plaja la Eforie Nord Eforie Nord - dig de pietre Rasarit de soare - Eforie Nord Rasarit de soare - Eforie Nord

Restaurant - pizza - bar - Acapulco Eforie Nord


Ce trebuie neaparat sa vezi in Eforie Nord?


In Constanta si Eforie Nord circula autobuze supraetajate

Vestitele autobuze supraetajate care circula pe traseul Constanta City Tour pleaca la fiecare jumatate de ora in timpul week-endului, si la fiecare sfert de ora in timpul saptamanii. Pretul unui bilet de calatorie este, in zilele de sambata si duminica, de 2,5 lei, acesta putand fi achizitionat la urcarea in autobuz. Acestea circula pe traseul: Gara - Centru - Orasul Vechi (piata Ovidius) - statiunea Eforie Nord si retur, pe un traseu de aproximativ 30 kilometri. Un circuit complet, tur - retur, se desfasoara in doua ore. Pretul unui bilet variaza, in timpul saptamanii, intre 5 si 12 lei, functie de perioada de valabilitate a tichetului.
autocare Constanta City Tour
.
Un bilet de calatorie valabil 3 ore costa 5 lei, 12 ore - 8 lei, 24 ore - 12 lei.

Plecarile in cursa au loc, in ultimele doua zile ale saptamanii, la orele fixe si la si jumatate , in perioada 9.30 - 19.00.
autocare Constanta City Tour

apasa aici ca sa vezi mai multe poze
Statii: Gara, Centru, Farul Genovez, Piata Ovidiu, Teatru, Delfinariu, Aquamagic, Cazino Eforie Nord, Butoaie (cap de linie). inapoi la titlu

Incepind cu 28 aprilie 2007, RATC inaugureaza traseul turistic Constanta City Tour , care va fi deservit de noile autobuze supraetajate marca Volvo. Vom intra gradual pe piata, deocamdata, cu patru masini. Astfel, se poate spune ca inauguram mai devreme sezonul turistic. Este vorba, de fapt, despre o testare a pietei, pentru a vedea care segment este cel mai receptiv. Desigur ca aceasta strategie a fost gindita pentru sezon, iar adresabilitatea este indreptata, mai ales, catre turisti , ne-a declarat Dumitru Coiciu, directorul general al RATC. Masinile vor pleca din ora in ora, de la Gara si, respectiv, zona Butoaie, din Eforie Nord. Traseul intreg are 120 de minute, noutatea constind in faptul ca, in functie de tariful pentru care se opteaza, calatorul poate beneficia de acest gen de transport oricind doreste.
Astfel, exista trei tarife: 5 lei pentru 3 ore, 8 lei pentru 6 ore si 12 lei pentru toata ziua (autobuzele functioneaza in fiecare zi, intre 09.00 - 20.00). Calatorul care opteaza pentru oricare dintre aceste planuri tarifare poate folosi biletele dupa bunul sau plac, putind urca si cobori din autobuz ori de cite ori doreste, in intervalul orar pentru care a platit , ne incredinteaza Dumitru Coiciu.

Astfel, in fiecare autobuz se va afla cite o taxatoare care va vinde biletele, iar in plin sezon, cind autobuzele se vor suplimenta, ajungind la 10, pentru fiecare dintre aceste mijloace de transport vor exista cite doua taxatoare. Taxatoarea care va sta la etaj este, de fapt, un ghid insotitor si va asigura securitatea persoanelor care aleg sa calatoreasca cu acest mijloc de transport. Autobuzele au o capacitate de cite 77 de locuri si o inaltime de aproape patru metri. Īntrebat despre acest aspect, directorul RATC a tinut sa mentioneze faptul ca toate firele si bannerele au fost ridicate la peste 5 metri, asa ca nu exista niciun pericol pentru publicul calator .

Mai mult, pe aceste mijloace de transport, niciuna dintre gratuitatile acceptate pentru transportul in comun, nu este valabila! Traseul este construit in asa fel incit sa serveasca in totalitate intereselor turistilor si, de aceea, el atinge principalele obiective turistice ale orasului Constanta si statiunii Eforie Nord, cu punctele principale de imbarcare: Gara CFR, Centru (harta arheologica a judetului), Farul Genovez, Piata Ovidiu, Delfinariu, Aqua Magic, Cazino Eforie Nord, zona Butoaie.

Sursa: Alina CRISTEA (alina.cristea@telegrafonline.ro)
19 aprilie 2007 ora 15:28 inapoi la titlu

Cum ajungem in Eforie Nord?

 

Eurotrip
 
autocar litoral Grecia 2019
 
Eurotrip
 
Eurotrip
 
vacante cu Jumbo Travel
Esti ghid de turism? inscrie-te acum!
litoral Bulgaria 2018

vacante in Romania

oferte litoral Romania vacante Grecia, vacante in Grecia oferte litoral Bulgaria oferte all inclusive Antalya oferte vacante Ungaria InfoTraveRomania Blog
vacante Italia, sejur Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice
Oferte all inclusive Litoral Bulgaria 2020 pentru o vacanta la mare. Oferte litoral Bulgaria 2020; Sejur Bulgaria Nisipurile de Aur; Constantin si Elena;
City break © 2020 All Right Reserved. "InfoTravelRomania" is a registered trademark
Contact | Despre noi | InfoTravelRomania incurajeaza invatamantul romanesc: EvaluareInteractiva.ro