Editorial turistic
oferte ieftine Turcia, sejur ieftin Grecia, litoral Bulgaria
Acasa | Asociatii turism | Linkuri turism | Stiri | Targuri turism | Reviste turism | Hoteluri Bucuresti | Fotografii |
  Agentie turism |Asigurari medicale | Companii autocar | Companii aeriene | Spatiul Schengen | Pasaport |
  Facultati turism | Cursuri turism | Bibliografie | Birouri turism | Centre de informare | Manifestari/expo | Chestionar
| Contact
Litoral 2016 Grecia| Oferte litoral 2016 Grecia | Oferte litoral 2014 Romania| Cazare litoral Romania
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
 
   
 
 Cere oferta personalizata de la toate agentiile de turism

 

Editorial turistic - Petre Dordea

Dupa 20 de ani...
Nu am sa inteleg niciodata:

- agentiile de turism care trimit oferte in word fara antet.
- turisti care suna la agentii de turism si intreaba daca sunt pensiunea ...? apoi cer numarul de telefon al pensiuni.
- site-urile de vreme..la categoria Turism, pe cel mai prestigios site de contorizare din Romania www.trafic.ro.
- de ce nu avem un centru de informare turistica in Bucuresti ?
- de ce nu avem Asociatia Hotelierilor din Bucuresti, Asociatia Hotelierilor din Romania.
- de ce nu avem un Minister al Turismului?
- targuri de turism organizate in aceeasi perioada: cum a fost in acest an Targul de Turism Bucuresti concomitent cu Targ Turism Brasov.
- hotelieri care trimit oferta pe e-mail la agentii si nu specifica exact care este comisionul?("pai daca nu scrie?.. nu e clar ca sunt nete?). ..pentru ca traim in Romania :) si asta ne ocupa tot timpul.


Astazi vom comenta un articol care a aparut pe www.wall-street.ro , scris de domnisoara Denisa Apostol si care este total eronat.

Piata rezervarilor online in timp real, procesate de portalurile de turism, va urca in acest an cu 205% fata de anul trecut, potrivit afirmatiilor reprezentantilor Vola.ro, unul din cei mai importanti jucatori care activeaza in aceasta industrie.

Pe piata portalurilor de turism exista si furnizori de servicii in timp real, rezervarile efectuate trecand direct in sistemul la care acces liniile aeriene, spre deosebire de majoritatea jucatorilor din piata. Vola.ro ofera, din aprilie 2007, un astfel de serviciu online care a inregistrat, in mai putin de un an, 827.000 de euro, peste 61.000 de vizitatori si aproximativ 3.019 de clienti.
Citeste articolul complet

1. In primul rand si foarte important , acest site www.vola.ro nu este un portal de turism!. Inseamna ca nu stiti ce este acela un portal de turism.
Este un site cu un trafic foarte mare, cu informatii generale si cat mai diversificate din domeniul turismului, oferte agentii, fotografii, linkuri etc etc. si care nu apartine unei agentii de turism, sau chiar daca au o agentie de turism nu promoveaza pe portal agentia lor de turism. Deasemeni ar trebui sa fie inscris pe un contor neutru: www.trafic.ro , www.gtop.ro sau www.statistics.ro

2. In al doilea rand, acest site (nu am nimic cu ei) este un suport/ sistem de rezervari bilete avion dezvoltat de cate agentia de turism STUDENT ADVENTURE.
Dovezi: http://www.vola.ro/contact.html uitati-va la adresa de contact:"#0066CC"https://www.infotravelromania.com/agentiiturism.php?litere=STUDENT+ADVENTURE

3. Pe ce se bazeaza acest domn ca va creste cu 205 %?..
4. Poate ca este un sistem in timp real dar mai sunt si alte site-uri de rezervari bilete avion la fel de bune:
www.bileteavion.com.ro
www.zborieftin.ro
www.bileteavion.ro
www.paravion.ro
www.gtsturism.ro
www.e-bileteavion.ro

Pentru detalii, va rugam scrieti Dl-ui Daniel Truica la daniel@studentadventure.ro / Director Vola.ro
sau Denisa Apostol - editor Wall-Street

1. Sursa: blog www.vola.ro: http://blog.vola.ro/2008/02/20/investitie-la-volaro/#comment-643

Investitie la Vola.ro

Draga cititorule,
Zilele trecute, cand mi s-a cerut sa scriu acest post, mi-am adus aminte de inceputurile Vola.ro, de primele discutii pe care le-am avut cu un coleg din Polonia in August 2006 in legatura cu dezvoltarea minusculului departament de rezervari bilete de avion pe care il aveam la vremea aceea si care a insemnat “samanta” din care s-a nascut Vola.ro.  De entuziasmul cu care am inceput sa lucram la www.vola.ro, de nenumaratele teste pe care le-am facut inainte de 18 Aprilie 2007 (ziua de nastere a Vola.ro) in speranta ca vom fi cat mai pregatiti pentru “go live”, de momentul cand am lansat site-ul si ne-am dat seama ca nici un test nu te poate pregati pentru experienta reala, de greselile inerente pe care le-am facut si de partenerii care ne-au fost alaturi si care au crezut in noi in pofida acestor greseli.
Inainte sa suspectezi un post siropos sau nostalgic, ma grabesc sa ajung la motivul pentru care scriu aceste randuri. Luna Februarie marcheaza inceputul unui nou capitol la Vola.ro. In aceasta fondul de investitii Tar Heel Capital (THC) a acceptat sa finanteze cu 1,1 mil. EURO atat Vola.ro cat si FRU.PL, site-ul nostru de pe web-ul polonez.
Poti citi despre asta in Capital sau pe wall-street.ro, iar aici poti afla si cum vom folosi finantarea.
Cred ca influxul de capital o sa ne ajute sa iti oferim servicii noi, o sa ne ajute sa ne imbunatatim serviciile pe care deja le avem, insa in primul rand ne-a facut sa ne dam seama ca daca si altii au incredere in Vola.ro, inseamna ca mergem pe un drum bun, oricat de nebatatorit ar fi el. Si asta inseamna mult.
Calatorii multe si cat mai placute,
Daniel, Vola.ro


2. ce scrie CAPITAL:
http://www.capital.ro/articole/investitie-de-1-1-milioane-de-euro-la-vola-ro-si-fru-pl/106991

Investiţie de 1,1 milioane de euro la Vola.ro şi FRU.PL
Vola.ro, agentie de turism online din Romania si compania partenera din Polonia, Fru.pl, au primit 1,1 milioane de euro pentru investitii din partea fondului polonez Tar Heel Capital (THC). Acordul prevede ca THC sa detina 35% din Fru.pl, care este actionar majoritar la Vola.ro.

Piata rezervarilor online din Romania este la inceput, detinand in acest moment aproximativ 4% din totalul rezervarilor, dar inregistreaza un ritm de crestere alert, care se va mentine si in anii urmatori.

Agentia de turism online romaneasca Vola.ro, lansata in aprilie 2007, a incheiat anul cu o cifra de afaceri de 827.000 euro si un numar de 3.019 clienti. Pentru anul urmator se estimeaza un numar de aproximativ 8500 de clienti si o cifra de afaceri de 3,5 milioane de euro.

Vola.ro este un agent acreditat oficial IATA (Asociatia Internationala pentru Transporturi Aeriene) si poate emite bilete pentru peste 400 de companii aeriene, catre orice destinatie din lume.

Data: 5 ianuarie 2008

Sursa: Vola.ro3. ce scrie www.bizcity.ro
http://www.bizcity.ro/companii/thc-finanteaza-cu-11-mil-euro-doua-agentii-de-rezervari-online-36209.html

THC finanteaza cu 1,1 mil. euro doua agentii de rezervari online

Articol de Emilian Nedelcu | 5 Februarie 2008

Agentia romaneasca de turism online Vola.ro si partenerul sau polonez Fru.pl au anuntat marti primirea unei finantari in valoare de 1,1 milioane euro din partea fondului de investitii Tar Heel Capital (THC).

In urma finantarii, THC va detine 35% din Fru.pl. Fondul este actionar majoritar la Vola.ro.

„O parte din bani, aproximativ 800.000 euro este destinata operatiunilor Vola.ro si Fru.pl, in proportie de 40, respectiv 60%", a declarat pentru BizCity directorul Vola.ro, Daniel Truica.

Oficialul spune ca, in afara de aceasta suma, aproximativ 100.000 euro vor fi investiti intr-un departament comun al ambelor website-uri, iar 200.000 euro vor fi folositi pentru finantarea unor proiecte din regiune, incepand cu Ucraina.

„Scopul nostru este sa cream o agentie de turism online de top in Europa Centrala si de Est", a afirmat Grzegorz J. Bielowicki, directorul THC.

Potrivit lui Truica, piata rezervarilor online din Romania detine aproximativ 4% din totalul rezervarilor.

Vola.ro a fost lansata in aprilie 2007 si a încheiat anul cu o cifra de afaceri de 827.000 euro, raportand 3019 clienti.  Pentru anul in curs oficialii companiei au estimat 8500 de clienti si o cifra de afaceri de 3,5 milioane de euro.4. ce scrie www.wall-street.ro
http://www.wall-street.ro/articol/IT-C-Tehnologie/37753/Un-fond-de-investitii-polonez-cumpara-35-din-actionarul-majoritar-al-Vola-ro.html

Un fond de investitii polonez cumpara 35% din actionarul majoritar al Vola.ro

 

Denisa Apostol, 6 Februarie 2008

Fondul de investitii polonez Tar Heel Capital (THC) a achizitionat 35% din Fru.pl, actionarul majoritar al Vola.ro, una dintre cele mai importante agentii de turism online din Romania. Compania va primi un aport de 1,1 milioane de euro din partea polonezilor, au declarat reprezentantii ambelor parti.

“Contractul de finantare incheiat ne va permite sa punem in aplicare planul de dezvoltare a serviciilor in Romania si Polonia, dar in acelasi timp sa luam in considerare si alte oportunitati in regiune”, a declarat Daniel Truica, Managing Director, Vola.ro.

Piata rezervarilor online din Romania este inca la inceput, detinand in acest moment aproximativ 4% din totalul rezervarilor, dar inregistreaza un ritm de crestere alert, care se va mentine si in anii urmatori, fapt incurajator pentru investitorii in turismul din regiune, in special pe partea de e-commerce.

„Scopul nostru este sa cream o agentie de turism online de top in Europa Centrala si de Est, care sa ofere cea mai avansata tehnologie si cele mai satisfacatoare servicii pentru clienti. Companiile in care am investit opereaza in conformitate cu un model de business care a avut succes in vestul Europei si in Statele Unite, detin tehnologii unice si sunt conduse de manageri competenti. Suntem convinti ca aceste companii vor deveni lideri de piata pe segmentul lor”, a declarat Grzegorz J. Bielowicki, Managing Partner Tar Heel Capital.

Vola.ro este un agent acreditat oficial IATA (Asociatia Internationala pentru Transporturi Aeriene) si poate emite bilete pentru peste 400 de companii aeriene, catre orice destinatie din lume. Clientii pot rezerva camere disponibile in peste 50.000 de hoteluri din intreaga lume si pot inchiria masini de la mai mult de 40 de companii specializate.

Lansat in aprilie 2007, serviciul online Vola.ro a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 827.000 de euro si un numar de 3.019 clienti. Vola.ro atrage lunar pe web site-ul sau peste 61.000 de calatori. Operatorul acestui website este Vola.ro Student Adventure SRL, cu sediul in Bucuresti.

Pentru anul in curs, compania estimeaza un numar de aproximativ 8.500 de clienti si o cifra de afaceri de 3.5 milioane de euro.

Fondul de investitii polonez Tar Heel Capital gestioneaza mai multe fonduri de risc, combinand capitalul unor investitori americani cu know how managerial local.


5. articol comentat www.wall-street.ro:
http://www.wall-street.ro/articol/Turism/38442/Piata-rezervarilor-online-in-timp-real-va-creste-cu-205-in-acest-an.html

Piata rezervarilor online in timp real va creste cu 205% in acest an
Fii primul care comenteaza

Denisa Apostol, 22 Februarie 2008

 

Piata rezervarilor online in timp real, procesate de portalurile de turism, va urca in acest an cu 205% fata de anul trecut, potrivit afirmatiilor reprezentantilor Vola.ro, unul din cei mai importanti jucatori care activeaza in aceasta industrie.

Pe piata portalurilor de turism exista si furnizori de servicii in timp real, rezervarile efectuate trecand direct in sistemul la care acces liniile aeriene, spre deosebire de majoritatea jucatorilor din piata. Vola.ro ofera, din aprilie 2007, un astfel de serviciu online care a inregistrat, in mai putin de un an, 827.000 de euro, peste 61.000 de vizitatori si aproximativ 3.019 de clienti.“Piata rezervarilor online in timp real este in formare. Cred ca in 2008 serviciile pe care le promovam (rezervarile online de bilete de avion in timp real) o sa devina din ce in ce mai atractive pentru clientii de servicii turistice datorita gradului ridicat de convenabilitate si transparenta perfecta a preturilor, astfel incat clientii pot obtine cea mai buna valoare - preturile cele mai atractive, servicii profesioniste, usurinta in cumparare, control al procesului de cumparare”, a declarat pentru Wall-Street Daniel Truica, Managing Director Vola.ro, estimand o crestere de 205% a pietei in acest an, raportat la 2007.

“Pentru 2008 estimam o cifra de afaceri de 3,5 mil euro”, a adaugat Truica, apreciind o crestere a veniturilor de 223% fata de anul precedent, peste evolutia pietei de rezervari online in timp real. Principala sursa de venit a site-ului o reprezinta vanzarea de bilete de avion, veniturile provenind din aplicarea unui “service fee” asupra fiecarui bilet vandut. “Nu avem castiguri din publicitate momentan, insa intentionam sa exploram aceasta optiune in viitorul apropiat”, a mai spus acesta.

Reprezentantul Vola.ro apreciaza ca principala tendinta in ceea ce priveste turismul online din 2008 va fi migrarea clientilor catre o platforma online care sa le ofere servicii de turism integrate (bilete de avion, rezervari hoteluri, inchirieri masini, pachete turistice) si in timp real. Mai mult, interesul romanilor pentru rezervarile si ticketing-ul online a atras atentia si fondului de investitii polonez Tar Heel Capital (THC), care va investi 1,1 milioane de euro in Fru.pl, actionarul majoritar al Vola.ro, ceea ce confirma potentialul extraordinar al acestei piete.

Cele mai solicitate destinatii ale romanilor care rezerva online pe Vola.ro sunt Spania, Germania, Italia, Grecia si Franta, cele mai vizitate orase de romani fiind Atena, Madrid, Amsterdam, Milano si Paris.

_________________________________
dupa cateva luni ..2 aprilie 2008

apare un alt articol si Vola.ro din portal de turism devine agentie de turism online :))))

La sfarsitul lunii martie, agentia de turism online Vola.ro a inregistrat un volum de 24% din vanzari pe segmentul calatoriilor de agrement de tip independent, aproximativ 80% dintre turisti preferand sederile scurte, de tip city-break, de maximum 5 zile. De la inceputul anului 2008, destinatiile cele mai populare pentru calatorii au fost Madrid (7%), Barcelona (5%), Paris (4%), Atena(2%), Viena(2%), Londra (2%), Lisabona(1%), Tenerife (1%).
dovada:
http://www.wall-street.ro/articol/Turism/40060/Vola-ro-Madrid-si-Barcelona-in-topul-preferintelor-turistilor-independenti-la-inceput-de-2008.html
acum incep sa inteleg mai bine, importanta unei asociatii de jurnalisti de turism care sa se ocupe de instruirea unor tineri jurnalisti de turism..cum ar fi Clubul Presei de Turism sau AJTR - Asociatia Jurnalistilor de Turism.


__________________________
dupa inca 3 luni..19 iulie 2008

Stiti vorba aia: "Unde dai si unde crapa?"

http://blog.vola.ro/2008/02/20/investitie-la-volaro/  back to top
Site-uri in reteaua InfoTravelRomania:
oferte litoral Romania litoral Grecia litoral Bulgaria litoral Turcia oferte cazare Ungaria InfoTraveRomania Blog
vacante Italia litoral Spania vacante Austria litoral Malta, oferte vacante Malta vacante exotice InfoTraveRomania .com
Oferte all inclusive de pe litoral Bulgaria 2019 pentru o vacanta la mare. Oferte litoral Bulgaria 2019; Vacanta Bulgaria; Sejur Bulgaria Nisipurile de Aur; Constantin si Elena; Sunny Beach; Obzor; Albena; Elenite; Pomorie; Nessebar | oferte vacante Grecia
Contact portal turism InfoTravelRomania: 0723 286 309 | office [@] infotravelromania.ro |