Portal turism ce prezinta  piata turistica din Romania
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania RSS InfoTravelRomania.ro Linkedin InfoTravelRomania.ro Pinterest InfoTravelRomania.ro
 
   
cere vacanta ta!
Ghizi turism | Interviu | Evenimente turism | Stiri turism | Targuri Romania | Targuri int | Infotripuri | Lista mestesugari | Agentii turism | Sejururi | Circuite | Hoteluri |
 
  
 Sunteti aici: Acasa - Informatii turism - Dictionar turistic

DICTIONAR TURISTIC

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z
 

termeni in baza de date (1 pagini)
751. Logis de France -
Lant voluntar care cuprinde peste 4.000 de hoteluri de capacitate redusa, majoritatea amplasate in mediul rural.poate fi considerat un produs hotelier national francez.Recent, conceput a depasit frontierele tarii de origine, in Marea Britanie, Irlanda, Belgia si Italia creandu-se retele fondate pe aceleasi principii (Logis of Ireland, Longis de Belgique etc.).Din 1990, emblema este un semineu galben pe fond verde.Pentru secolul urmator, extinderea europeana a conceptului se va face sub Europlogis.
752. Loja - Box
Comartiment cuprinzand un numar redus de locuri pentru spectatori, asezat, alaturi de altele, in jurul incintei unei sali de spectacol. De asemenea, spatiul dintre scena si primul rand de scaune, amenajat sub neivelul scenei si al salii, unde sta orchestra.
753. Longitudine - Longitude
Una din cele doua coordonate geografice, reprezentand distanta in grade, masurata pe Ecuator, dintre meridianul care trece printr-un punct ocarecare de pe glob si primul meridian (meridianul zero, care trece prin Greenwich).
754. Loverator (incalzitor de vesela - Plate warmer
Utilaj care se foloseste pentru mentinerea la cald a farfuriilor.
755. Luna de miere - Honeymoon
Vacanta (sejur) petrecuta de tinerii casatoriti imediat dupa nunta.
756. Lus - Ladle
Piesa de inventar folosita pentru trecerea preparatelor lichide din supiera in farfuria adanca.Este confectionat din metal inoxidabil.In limbajul neporfesional se utilizeaza termenul "polonic".
757. Lux - Luxury; Upscale
Categorie fenerica de incadrare, careia ii corespunde un serviciu elegant, de calitate superioara, intr-un cadru somtuos.
758. Magazin scutit de taxe vamale - Duty-free shop
a)Magazin situat in aeroporturi internationale sau vase de croaziera in care pot cumpara marfuri fara taxe vamale;b)Bunuri pentru care nu se platesc taxe vamale.
759. Magentoscop - Video recorder; VCR
Aparat de inregistrare di de reproducere a imaginilor si sunetelor cu ajutorul unei benzi acopertite cu un strat fin de substanta feromagnetizata.
760. Maintre D`Hotel - Head waiter; Maitre d`hotel
Coordonatele formatiei de servire din salonul restaurantului si cel care asigura primirea clientilor.Termenii "sef dde sala" si "ospatar principal" nu sunt recomandati.
761. Malaxor - Universal mixing machine ; Malaxor
Masina cu care se executa operatii de malaxare.
762. Manastire - Monastery
Institutie religiosa cuprinzand o biserica si mai multe chilii, unde traiesc, potrivit unor reguli de viata austere si izolati de lume, calaugari sau caluigarite; locas in care serviciul divin este oficiat de calugari/calugarite.
763. Manuire , Manipualre - Handling
Deservirea acordata unei aeronave in escala de o firma specializata, denumita agent de "handling", pe baza unui contract incheiat intre compania a carei propietate este aeronava si firma specializata.
764. Marca - Brand
Un nume care identifica usor si diferentiaza un produs de altele in mintea cumparatorilor.Avis, Hilotn si Thomas Cook sunt exemple proeminente in turism."Constientizarea marcii" exprima masura inc are cumparatorii potentiali recunosc o amrca si caracteristicile sale."Imaginea de marca" se refera la imapresia pe care un produs se face in randul populatiei cu numele sau marca.Masura in care clientii continua sa cumpere o anumita marca mai mult decat produsele competitive este cunoscuta sub denumirea de "loialitate fata de o marca".
765. Marcaj - Marigin
Diferenta intre pretul de vanzare si const.
766. Mare - Sea
Vasta intindere de apa statatoare, adanca si sarata, unita , de obicei, cu un ocean printr-o stramtoare, parte a oceanului de langa tarm, constituind o atractie turistica deosebita de valoroasa.
767. Margineabazinului, piscinei - Poolside
Portiune de faianta, gresie, ceramica etc.; care delimiteaza piscina.
768. Marmita - Marmite
Recipient prevazut cu capac, folosit pentru fierberea preparatelor lichide.Utilajul dispune de sursa propie de alimentare cu vapori in sistem autonom.
769. Masa - Table
Piesa de mobilier formata dintr-un blat patrat, rotund sau chiar oval, sprijinit pe unul sau mai multe picioare.Pentru salonul de servire al restaurantului, cele mai eficiente mese sunt cele pataratice pentru doua persoane; prezenta excesiva a meselor patratice pentru patru persoane aminteste de cantina.pentru un banchet, cele mai elegante mese sunt cele cu blatul rotund.De asemenea, se recomanda mesele cu picior unic, central.
770. Masa calda - Waen cupboard
Utilaj care , adesea desparte bucataria de oficiul restaurantului, fiind folosit pentru pastararea la cald a veselei, in locul laveratorului.
771. Masa completa - Full board
Pensiune completa (mic dejun + pranz + cina). Nu sunt incluse bauturi alcoolice sau nealcoolice, sau alte servicii.
772. Masa de lucru - Work table
Suprafata metalica plata, eventual dispunand dedesubt de sertare sau chiar dulap neutru, utilizata ca blat de sprijin la bucatarie.
773. Masa de servit - Console
Piesa de mobilier din salonul de servire (bufet de salon), utilizata pentru pastrarea rezervei de inventar necesar serviciului.Uneori drept masa de serviciu este folosita o masa obisnuita.
774. Masa rece - Refrigerated couter
Blat de lucru metalic, sub el find dispus un fulap frigorific.
775. Masian de fabricat cuburi de gheata - Ice maker
Utilaj folosit in bar pentru producerea de cuburi de gheata.Sistemul de aprovizionare cu apa este autonom, iar cuburile sunt eliminate automat intr-un sertar.
776. Masian de spalat lenjeria - Washer
Utilaj folosit pentru spalarea propriu-zisa a lenjeriei.Exista sisteme constructive pentru spalarea continua si deiscontiunua, cu si fara program de stoarcere.
777. Masina de cafea Espresso - Espresso coffee machine
Aparat pentru preparat cafeaua, apa fierbine dizolvand cafeaua si fiind filtrata direct in ceasca.
778. Masina de fabircat inghetata - Ice cream mix; Ice cream machinery
Utilaj care permite prepararea in regim autonom si, eventual, portionarea si servirea inghetatei.
779. Masina de gatit - Stove
Utilaj termic care, de regula concentreaza toate procedeele de pregatire de baza din bucatarie (fierbere, prajurea, frigerea, coacerea).Energia termica este furnizata de un combustibil lichid (mai rar), gaz, electricitate sau in sistem mixt (arzatoare cu gaz si plita electronica).
780. Masina de macinat (rasinta) si dozat cafea - Coffee grider
Masina folosita pentru macinarea boabelor si dozarea cafelei maciante.
Eurotrip
 
autocar litoral Grecia 2019
 
Eurotrip
 
Eurotrip
 
vacante cu Jumbo Travel
Esti ghid de turism? inscrie-te acum!
litoral Bulgaria 2018

vacante in Romania

 Inapoi sus
oferte litoral Romania vacante Grecia, vacante in Grecia oferte litoral Bulgaria oferte all inclusive Antalya oferte vacante Ungaria InfoTraveRomania Blog
vacante Italia, sejur Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice
Oferte all inclusive Litoral Bulgaria 2021 pentru o vacanta la mare. Oferte litoral Bulgaria 2021; Sejur Bulgaria Nisipurile de Aur; Constantin si Elena;
City break © 2021 All Right Reserved. "InfoTravelRomania" is a registered trademark
Contact | Despre noi | InfoTravelRomania incurajeaza invatamantul romanesc: EvaluareInteractiva.ro