Portal turism ce prezinta  piata turistica din Romania
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania RSS InfoTravelRomania.ro Linkedin InfoTravelRomania.ro Pinterest InfoTravelRomania.ro
 
   
cere vacanta ta!
Ghizi turism | Interviu | Evenimente turism | Stiri turism | Targuri Romania | Targuri int | Infotripuri | Lista mestesugari | Agentii turism | Sejururi | Circuite | Hoteluri |
   
 
Sunteti aici: Acasa - Romania - Constanta, judetul Constanta

Constanta, judetul Constanta

Despre Constanta
Ce trebuie sa vezi in Constanta
Aeroport Constanta
Transfer aeroport Otopeni din Constanta
Cum ajungem in Constanta

 

Constanta, capitala la mare
Al treilea oras al Romaniei si cel mai mare port la Marea Neagra,
Constanta isi are originile in lumea fantastica a antichitatii grecesti, cu legende misterioase, poeti in cautare de muze, eroi si zeitati. Constanta a fost atestata in secolul VI inainte de Hristos sub numele de Tomis, fiind la momentul acela colonie greceasca. Istoria orasului se regaseste la tot pasul.

In primul rand la Muzeul de Arheologie. Acesta adaposteste obiecte de arta antice, colectii apartinand culturii Hamangia, statuia de marmura a zeitei Fortuna, protectoarea cetatii Tomis, impreuna cu Pontos, zeul Marii Negre, sau statuia sarpelui Glycon (o divinitate asiatica). Marturii ale infloritoarei perioade romane stau amforele si coloanele din parcul arheologic, care formeaza o adevarata galerie in aer liber, precum si superbul mozaic roman. Statuia din Piata Ovidiu, omagiu adus „poetului marii", este alt punct de atractie. Ovidiu a scris in Tomis doua din cele mai importante lucrari, „Tristele" si „Ponticele", exprimandu-si astfel tristetea de a fi departe de casa. Totusi, Ovidiu a ramas in cetatea de la malul marii pana la sfarsitul vietii.

Incursiunea in acest mélange de culturi poate continua printr-o vizita la Moscheea construita in stil maur in 1910, in cinstea sultanului Mohamed al II-lea, din al carei turn ni se dezvaluie intregul oras Constanta in toata splendoarea sa. Daca ne apropiem de apa descoperim Farul genovez, far care pazeste tarmul marii inca din secolul al XIII-lea. Plimbarea pe faleza se poate incheia intr-un mod extrem de placut la Cazinoul din Constanta, una dintre cele mai deosebite constructii constantene, conceputa in stil rococo. In traseul orasului mai trebuie incluse Muzeul Marinei Romane, Observatorul Astronomic, Muzeul de Arta si Muzeul Etnografic, dar si Acvariul si Delfinariul, o adevarata incantare pentru copii.

Toate aceste repere care respira o istorie de peste 2 500 de ani sunt dovada ca orasul lui Ovidiu e o destinatie culturala fascinanta. Mai mult, capitala de la tarmul marii este exact centrul cosmopolit de care e nevoie pentru a petrece o vacanta perfecta la tarmul marii. Restaurantele, magazinele, hotelurile si multiplele locuri de distractie fac trecerea de la un Tomis antic la o Constanta occidentala. inapoi la titlu


Ce trebuie neaparat sa vezi in Constanta?
1. Cazinou Constanta + faleza
Cazinoul este una dintre primele cladiri ridicate la Constanta, aproape imediat dupa ce acest oras a fost preluat de catre administratia romaneasca si nu s-a mai numit Kustenge. Istoria Cazinoului incepe odata cu anul 1880. La acea vreme se numea Cazin sau Kursaal si nu era decat o constructie de paianta, captusita cu scandura la exterior si ridicata langa farul genovez, la capatul bulevardului Elisabeta, singurul bulevard al orasului.

Arhitectul angajat sa proiecteze noua cladire construita intre anii 1907-1910 a fost Daniel Renard, un arhitect roman de origine franceza, care avea sa conceapa noul Cazino constantean in stil Art Nouveau, devenind astfel promotorul acestui curent in Romania.

La inceputul secolului al XX-lea, Cazinoul era un loc cu totul aparte, unde aveau acces numai cei bogati si aventurieri, unde tinuta de seara era obligatorie, iar luxul o atitudine fireasca. In timpul Primului Razboi Mondial el a fost transformat in spital, iar in perioada interbelica Cazinoul a revenit la destinatia sa, reluand sirul povestilor pasionante derulate intr-un spatiu de lux, in jurul meselor de joc.

Astazi, Cazinoul continua sa existe fastuos la malul marii, in asteptarea stralucirii de alta data.

2. Delfinariul din Constanta - Delfinariul Constanta este primul din lume care a reusit cresterea si instruirea, în captivitate, a celor trei specii de delfini care traiesc in Marea Neagra.În imediata apropiere a definariului se afla alte doua expozitii, cea de pasari cantatoare, cu specii de pasari exotice si Microrezervatia Faunei si Florei din Delta Dunarii.

Denumirea si adresa: Delfinariul Constanta, Bd. Mamaia 255, Constanta
Data deschiderii: 1 iunie 1972 (primul delfinariu public din sud-estul europei).
Posibilitati contact: telefon: 0241 547.055. Program: zilnic intre orele 10:00 si 19:30
Tarif intrare:
- 5 RON (bazinul acoperit)
- 4 RON (bazin in aer liber)
- gratuit pentru copii 0 - 5 ani.

3. Acvariul Constanta
Acvariul Constanta gazduieste peste 2.000 de pesti si mamifere, reprezentand 60 de specii de vietuitoare marine. Cea mai valoroasa sectie a acvariului Constanta o reprezinta colectia de sturioni, una dintre cele mai mari de acest fel din lume. Multe dintre exemplare surprind pe specialisti atat prin dimensiunile impresionante cat si prin perioada in care acestea au trait in captivitate (in unele cazuri peste 25 de ani).

Denumirea si adresa: Acvariul Constanta, Bd. 16 Februarie 1, Constanta
Data deschiderii: 1 mai 1958
Posibilitati contact: telefon: 0241 611.277. Program: zilnic intre orele 9:00 – 20:00
Tarif intrare:
- 4 RON
- 2 RON pentru grupuri copii/ studenti

4. Portul Tomis se integreaza armonios in arhitectura urbanistica a orasului Constanta, reprezentand o prelungire a falezei Cazinoului si realizeaza o trecere echilibrata la plaja orasului. Accesul din oras in port este deosebit de facil, putand fi realizat atat cu mijloace auto cat si pietonal. In apropiata vecinatate se afla o serie de obiective turistice care sporesc gradul de atractivitate : Piata Ovidiu cu statuia poetului Ovidiu, Muzeul de Arheologie, Mozaicul Roman cu vestigiile antice ale vechiului Tomis, Acvariul, Farul Genovez, Cazinoul.

Prin amplasamentul si infrastructura existenta, Tomis port ofera un potential ridicat de valorificare a turismului nautic, activitati sportive si de agrement, constituind un adapost pentru ambarcatiunile sportive cu vele. Capacitatea portului permite organizarea unei game largi de activitati sportive, ca de exemplu regate care se desfasoara pe durata mai multor zile.Se intentioneaza ca Portul Tomis sa devina o destinatie importanta pentru navele de agrement costiere care navigheaza de-a lungul litoralului romanesc, cu escale spre sud la Eforie, Costinesti, Neptun, Mangalia sau spre nord, la Mamaia, Midia.

Turismul nautic poate capata un caracter international, incluzand Portul Tomis intr-un circuit al Marii Negre. Se are astfel in vedere traseul Istanbul- Varna- Constanta- Odessa- Yalta, care poate fi realizat printr-o navigatie costiera. Acest gen de circuit se poate extinde, incluzand si alte localitati de pe tarmurile Marii Negre (portul bulgaresc Varna, portul ucrainean Odessa ), dar si Delta Dunarii.


Aeroportul International Mihail Kogalniceanu
www.mk-airport.ro


Transfer direct aeroport
70 lei / persoana, Brasov - Otopeni sau Constanta - Otopeni | Otopeni - Brasov sau Otopeni - Constanta
80 lei / persoana Mamaia - Otopeni sau Poiana Brasov - Otopeni.
90 lei Mangalia - Otopeni.
non-stop 0737 503 503 | www.direct-aeroport.roIn Constanta circula autobuze supraetajate

Vestitele autobuze supraetajate care circula pe traseul  Constanta City Tour
pleaca la fiecare jumatate de ora in timpul week-endului, si la fiecare sfert de ora in timpul saptamanii. Pretul unui bilet de calatorie este, in zilele de sambata si duminica, de 2,5 lei, acesta putand fi achizitionat la urcarea in autobuz. Acestea circula pe traseul: Gara - Centru - Orasul Vechi (piata Ovidius) - statiunea Constanta si retur, pe un traseu de aproximativ 30 kilometri. Un circuit complet, tur - retur, se desfasoara in doua ore. Pretul unui bilet variaza, in timpul saptamanii, intre 5 si 12 lei, functie de perioada de valabilitate a tichetului.

apasa aici ca sa vezi mai multe poze
.
Un bilet de calatorie valabil 3 ore costa 5 lei, 12 ore - 8 lei, 24 ore - 12 lei.

Plecarile in cursa au loc, in ultimele doua zile ale saptamanii, la orele fixe si la  si jumatate , in perioada 9.30 - 19.00.

Statii: Gara, Centru, Farul Genovez, Piata Ovidiu, Teatru, Delfinariu, Aquamagic, Cazino Constanta, Butoaie (cap de linie). inapoi la titlu

Incepind cu 28 aprilie 2007, RATC inaugureaza traseul turistic  Constanta City Tour , care va fi deservit de noile autobuze supraetajate marca Volvo.  Vom intra gradual pe piata, deocamdata, cu patru masini. Astfel, se poate spune ca inauguram mai devreme sezonul turistic. Este vorba, de fapt, despre o testare a pietei, pentru a vedea care segment este cel mai receptiv. Desigur ca aceasta strategie a fost gindita pentru sezon, iar adresabilitatea este indreptata, mai ales, catre turisti , ne-a declarat Dumitru Coiciu, directorul general al RATC. Masinile vor pleca din ora in ora, de la Gara si, respectiv, zona Butoaie, din Constanta. Traseul intreg are 120 de minute, noutatea constind in faptul ca, in functie de tariful pentru care se opteaza, calatorul poate beneficia de acest gen de transport oricind doreste.
Astfel, exista trei tarife: 5 lei pentru 3 ore, 8 lei pentru 6 ore si 12 lei pentru toata ziua (autobuzele functioneaza in fiecare zi, intre 09.00 - 20.00).  Calatorul care opteaza pentru oricare dintre aceste planuri tarifare poate folosi biletele dupa bunul sau plac, putind urca si cobori din autobuz ori de cite ori doreste, in intervalul orar pentru care a platit , ne incredinteaza Dumitru Coiciu.

Astfel, in fiecare autobuz se va afla cite o taxatoare care va vinde biletele, iar in plin sezon, cind autobuzele se vor suplimenta, ajungind la 10, pentru fiecare dintre aceste mijloace de transport vor exista cite doua taxatoare. Taxatoarea care va sta la etaj este, de fapt, un ghid insotitor si va asigura securitatea persoanelor care aleg sa calatoreasca cu acest mijloc de transport. Autobuzele au o capacitate de cite 77 de locuri si o inaltime de aproape patru metri. Întrebat despre acest aspect, directorul RATC a tinut sa mentioneze faptul ca  toate firele si bannerele au fost ridicate la peste 5 metri, asa ca nu exista niciun pericol pentru publicul calator .

Mai mult, pe aceste mijloace de transport, niciuna dintre gratuitatile acceptate pentru transportul in comun, nu este valabila! Traseul este construit in asa fel incit sa serveasca in totalitate intereselor turistilor si, de aceea, el atinge principalele obiective turistice ale orasului Constanta si statiunii Constanta, cu punctele principale de imbarcare: Gara CFR, Centru (harta arheologica a judetului), Farul Genovez, Piata Ovidiu, Delfinariu, Aqua Magic, Cazino Constanta, zona Butoaie.

Sursa: Alina CRISTEA (alina.cristea@telegrafonline.ro)
19 aprilie 2007 ora 15:28 inapoi la titlu

Cum ajungem in Constanta?
Cu trenul - 40 RON/ persoana tren particular(se achita in tren)sau 60 RON/ persoana cu CFR Calatori.
Cu masina personala: Bucuresti - Branesti - Fetesti - Cernavoda - Medgidia

 

autocar litoral Grecia 2019
 
Eurotrip
 
Eurotrip
 
Eurotrip
 
vacante cu Jumbo Travel
Esti ghid de turism? inscrie-te acum!
litoral Bulgaria 2018

vacante in Romania

oferte litoral Romania vacante Grecia, vacante in Grecia oferte litoral Bulgaria oferte all inclusive Antalya oferte vacante Ungaria InfoTraveRomania Blog
vacante Italia, sejur Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice
Oferte all inclusive Litoral Bulgaria 2019 pentru o vacanta la mare. Oferte litoral Bulgaria 2019; Sejur Bulgaria Nisipurile de Aur; Constantin si Elena;
City break © 2019 All Right Reserved. "InfoTravelRomania" is a registered trademark
Contact | Despre noi | InfoTravelRomania incurajeaza invatamantul romanesc: EvaluareInteractiva.ro