Proiectul Eden

 
= 652

Proiectul Eden

„The content of this article represents the views of the author only and is his/her sole responsibility; it cannot be considered to reflect the views of the European Commission and/or the Executive Agency for Small and Medium- sized Enterprises (EASME) or any other body of the European Union. The European Commission and the Agency do not accept any responsibility for use that may be made of the information it contains”.


Comisia Europeană a lansat în anul 2006 Proiectul EDEN – European Destinations of Excellence, care urmărește creşterea vizibilităţii destinaţiilor non-tradiţionale, creşterea conştientizării asupra diversităţii şi calităţii ofertei turistice europene, reducerea sezonalităţii, susținerea turismului durabil, crearea de reţele între destinaţii.

În urma concursurilor organizate de către autoritățile naționale de turism din fiecare stat participant la proiect, are loc desemnarea Destinațiilor Europene de Excelență – winner (locul I) şi runners-up (clasificate pe locurile II-V), conform procedurii agreate de Comisia Europeană. România a participat la toate cele 9 ediţii ale concursului EDEN, fiind desemnate 39 de destinații EDEN winner (locul I) și runners-up (locul II-V).

Destinațiile EDEN selectate în cadrul concursului EDEN ediția 2019 cu tema turismul de sănătate și relaxare sunt următoarele:

Tăuții Măgherăuș locul I

Ce alegi: natură și sănătate sau eleganță și stil? În Tăuții Măgherăuș le poți găsi pe ambele. Un oraș mic cu o gamă variată de alegeri pentru oricine. Adaugă stilul unic maramureșan și vacanța de neuitat este garantată. Oferta Turistică bazată pe sănătate și relaxare este foarte bogată, incluzând activități în aer liber, hipoterapie, facilități spa. Centrul spa din oraș, unul din cele mai moderne din zonă, oferă piscine interioare, piscine exterioare, aquapark cu slide-uri, zona ultra-welness, masaj, terapie fizică. Un loc foarte interesant de vizitat este centrul de permacultură Baza Ulmu, unde se află un ecodom construit conform tehnicii superadobe, rezistent la foc, cutremure, tornade și radiații.

Albac locul II
 

Mișcare într-un peisaj care-ți taie respirația, întoarcerea la viața rurală autentică și mâncarea sănătoasă sunt tot cei ai nevoie pentru a-ți încărca bateriile. În Albac vei găsi toate acestea plus ospitalitate caldă care te va face să revii de mai multe ori.

Viața rurală și-a păstrat ritmul ancestral. Constumele tradiționale încă purtate, sunetul buciumului care se aude încă pe munții înalți, cântecele, dansurile, activitățile din gospodărie, meștesugurile, toate te vor conecta la ritmul Albacului. Pe deasupra, Regele bancurilor din Munții Apuseni îți va aduce zâmbetul pe buze cu bancurile sale deosebite.

Baile Figa locul III

Altădată un ținut mlăștinos, datorită investițiilor susținute cu fonduri europene, parcul balnear Băile Figa a devenit o atracție turistică deosebită, o oază de relaxare și de sănătate. Acesta se întinde pe o suprafață de 15 ha și include spații verzi, locuri de joacă pentru copii, 1 piscină interioară, 2 piscine mari în aer liber, 1 piscină cu apă sărată în aer liber, jacuzzi, sauna, 3 tobogane uriașe cu jet de apă, o zonă cu nămolul de Figa, un lac sărat, plaje cu nisip și cu iarbă, Râul leneș pe care se poate pluti pe colace şi barcuţe gonflabile, terenuri de sport, sală fitness.

Pe lângă parcul balnear, în Băile Figa se află situl de sare arheologic cu muzeul viu, unde vizitatorii pot vedea metode vechi de extragere a sării din pământ cu ajutorul unor unelte speciale de lemn. De asemenea se mai pot vizita ferma de armăsari Lipizzaner, mândria locului, castelele familiei Bethlen sau cetatea dacică din Bileag.

Județul Harghita locul IV

Județul este bogat în resurse naturale pentru sănătate și relaxare precum izvoare de ape minerale, mofete, zăcăminte de sare, aer curat, fiind locul unde se află stațiuni turistice precum Praid, Băile Tușnad, Borsec, Harghita-Băi, Izvoru Mureșului, Lacu Roșu, Băile Homorod, Băile Banffy (Topliţa).

Turismul balnear, turismul rural, turismul spiritual, turismul cultural, turismul în natură, turismul gastronomic, sunt tipuri de turism care pot îmbunătăți starea de sănătate. Un peisaj minunat cu munți, Cheile Bicazului, Lacul Sf. Ana (singurul lac vulcanic din Europa Centrală și de Est), Lacul Roșu, o cină produse naturale organice de la țară, drumeții la munte, skiul, călăritul, pelerinaj pe ruta Via Maria, tradiții foclorice autentice, evenimente precum Festivalul de Muzică eche de la Miercurea Ciuc sau pelerinajul la Șumuleu Ciuc de Rusalii, sunt doar câteva din atracțiile județului Harghita.

Ocna Șugatag locul V

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Localizată într-un peisaj natural minunat, la poalele Munților Gutâi, Ocna Șugatag este o zonă turistică rurală deosebită, situată lângă 8 lacuri cu apă sărată. Pe lângă tratamentele pentru frumusețe sau procedurile clasice de terapie precum băi în apă sărată, în piscine interioare sau exterioare sau în lacuri, băi fierbinți, electroterapie, hidroterapie, termoterapie, masaj terapeutic, sunt și proceduri naturale precum drumețiile, mersul pe bicicletă. Bioclimatul are de asemenea caracteristici curative datorită concentrației ridicate de ioni negativi.

Mai multe informatii: romaniaeden.travel, romania.travel, Facebook: Romania EDEN Destinations

InfoTravelRomania.ro

Cine suntem si ce facem? Suntem un portal de turism ce prezinta piata turistica din Romania. Facem promovare online pentru orice companie din turism. Lansat in 18 iunie 2002, ajunge intr-un an in primile 5 portaluri de turism din Romania. Reusim sa ne pastram in top 15 de 15 ani de zile. Avem o medie de 2.500 de vizitatori unici/zi (aprilie - august ajunge chiar la 4.000 de vizitatori unici/zi). Din martie 2011 avem si acest blog care a depasit deja 2.500 de articole scrise.

You may also like...

litoral 2015 Grecia, litoral 2015 Romania, litoral 2015 Bulgaria