Cum sa minti poporul cu televizorul!

  • bulgaria-hotel-helena-sunny-beach-52
 
= 923

potrivit ultimelor evaluări furnizate de Ministerul Bulgar al Sănătății, riscul ca apa mării să fie infectată este limitat la o zonă restrânsă din Varna și nu sunt afectate alte stațiuni de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre”.

bulgaria-hotel-helena-sunny-beach-52

ANAT salută colaborarea cu MAE, în sprijinul informării corecte a turiștilor români

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) apreciază promptitudinea cu care Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a răspuns solicitării patronatului de a clarifica situația plajelor din Bulgaria și de a linisti, în acest fel, turiștii români care au achiziționat deja vacanțe în țara vecină sau care urmează să cumpere pachete turistice pe litoralul bulgăresc.

După comunicatul de presă trimis ieri de ANAT, prin care anunțam că sunt probleme doar pe ”Plaja Ofițărească” din Varna, MAE a venit în sprijinul patronatului anunțând că ”potrivit ultimelor evaluări furnizate de Ministerul Bulgar al Sănătății, riscul ca apa mării să fie infectată este limitat la o zonă restrânsă din Varna și nu sunt afectate alte stațiuni de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre”.

De asemenea, MAE a informat că ”misiunea diplomatică a României la Sofia va monitoriza în continuare situația, în colaborare cu autoritățile bulgare competente, urmând să informeze în cazul în care apar riscuri noi”.

Astfel, astăzi, 7 iulie, MAE a actualizat informarea privind calitatea apei mării din zona ”Plaja Ofițerească-Varna”, precizând că ”În  urma monitorizării excepționale de către Inspecția Regională de Sănătate – Varna (IRS) la 3.07.2014, la proba de apă de mare din zona de îmbăiere „Plaja Ofițerească-Varna” s-a constatat că rezultatele arată o tendință de  reducere a valorilor,  indicatorul „Escherichia coli”  răspunzând normelor obligatorii. Dar, în pofida valorilor reduse, pentru indicatorul „enterococi intestinali” norma este depășită și,

Situația este sub monitorizarea permanentă, noi probe se prelevează în continuare, rezultatele urmând a fi anunțate ulterior.

ANAT apreciază stabilirea unui dialog cu Ministerul Afacerilor Externe și-i mulțumește ministrului Titus Corlățean pentru implicare. Dialogul dintre MAE și ANAT vine în sprijinul turiștilor care de fiecare dată trebuie să afle rapid informații corecte cu privire la potențialul risc al unei destinații.

Considerăm că după precizările ANAT și ale MAE, turiștii români care au cumpărat vacanțe în Bulgaria au garanția că pleacă într-un sejur de relaxare, fără riscuri.

 

InfoTravelRomania.ro

Cine suntem si ce facem? Suntem un portal de turism ce prezinta piata turistica din Romania. Facem promovare online pentru orice companie din turism. Lansat in 18 iunie 2002, ajunge intr-un an in primile 5 portaluri de turism din Romania. Reusim sa ne pastram in top 15 de 15 ani de zile. Avem o medie de 2.500 de vizitatori unici/zi (aprilie - august ajunge chiar la 4.000 de vizitatori unici/zi). Din martie 2011 avem si acest blog care a depasit deja 2.500 de articole scrise.

You may also like...

litoral 2015 Grecia, litoral 2015 Romania, litoral 2015 Bulgaria