În stațiunea de vacanță Albena viața revine la normal

  • Elitsa_Nona beach (1)
  • Boryana beach
    plaja la hotel Boryana
  • Mura_Slavuna beach (4)
    plaja la Hotel Mura din Albena
 
= 1334

La numai cateva zile după ploile torențiale de la Albena, cand râul Batovska din rezervația  naturală ,, Balta,, – care curge în imediată apropiere și-a ieșit din matcă și s-a impus evacuarea turiștilor, atmosfera din stațiune se normalizează.

,, Joi seară a început o ploaie destul de puternică care conform datelor oficiale ulterioare a avut un debit de 190 de litri pe metru pătrat.Trebuie să înțelegeți că acest lucru a îngreunat foarte mult activitatea normală a stațiunii și 6 dintre hotelurile noastre care se află în imediata apropiere a plajei au rămas izolate circa o zi,, a declarat Margarita Todorova, director ,,Marketing și vânzări,, la ,,Albena,, AD.

Pe data de  20 iunie mulțumită atât  ajutorului venit din partea organelor locale cât și a multor voluntari  947 de turiști au fost evacuați din hotelurile Gergana, Nona și Elițsa  și după aceea cazați în alte hoteluri din stațiune care nu au fost afectate de apele revărsate. La operațiunea de  evacuare au participat serviciile de pază și securitate internă, pompierii și forțe ale armatei cu tehnica corespunzătoare cu care oaspeții au fost transportați  din hotelurile afectate.

La această operațiune au participat și două elicoptere ,,Kruger,,.

Turiștii nu au fost afectați, au fost cazați în alte hoteluri ale  societății,,Albena,,AD și consideră cele întâmplate ca ceva ce nu se putea evita. Cu excepția hotelului Gergana restul de 5 hoteluri – Nona, Slavuna , Boriana, Elitsa și Mura  funcționează deja în condiții normale, sunt rezolvate toate problemele legate de electricitate și apă caldă, toate bucătăriile funcționează, la fel și restaurantele barurile și cafenelele.
Elitsa_Nona beach (1)

În noaptea cataclismului atât personalul cât și oaspeții s-au ajutat reciproc ca să nu se creeze panică și să se poată ieși cu bine din situația existentă. O mare parte dintre turiști  sunt oaspeți fideli ai stațiunii Albena. Printre aceștia se numără și familia germană Kun care a împărtășit că cele trăite nu o vor împiedica să-și  petreacă vacanța aici  și anul viitor.

plaja la hotel Boryana

plaja la hotel Boryana

La Albena se curăță de pe plajă urmele furiei apelelor. Plaja din stațiune este una dintre cele mai largi și  mai frumoase de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Până la sfârșitul săptămânii se va efectua și refacerea aleilor. Este reluată în întregime circulația pe drumurile republicane din regiunile Varna și Dobrici.

plaja la Hotel Mura din Albena

plaja la Hotel Mura din Albena

„Nu există  pericol pentru sezonul de vară din Bulgaria, a declarat și Branimir Botev, ministrul adj. al economiei pentru departamentul turism. Ploile torențiale de la sfârșitul săptămânii trecute  n-au fost un lucru plăcut pentru nimeni dar  liniștea turiștilor și petrecere în condiții bune a vacanței lor în stațiunile bulgărești nu sunt amenințate cu nimic” – a declarat el. Așteptăm conform prognozelor o  minunată vreme de vară  și un soare binevoitor.

După  ploile torențiale, situația în restul stațiunilor bulgărești de pe litoralul Mării Negre se normalizează. Nu există rezervări anulate, a mai declarat ministrul Botev, iar hotelierii bulgari depun toate eforturile ca oaspeții lor veniți să-și petreacă vacanța de vară în Bulgaria  să se simtă minunat.

InfoTravelRomania.ro

Cine suntem si ce facem? Suntem un portal de turism ce prezinta piata turistica din Romania. Facem promovare online pentru orice companie din turism. Lansat in 18 iunie 2002, ajunge intr-un an in primile 5 portaluri de turism din Romania. Reusim sa ne pastram in top 15 de 15 ani de zile. Avem o medie de 2.500 de vizitatori unici/zi (aprilie - august ajunge chiar la 4.000 de vizitatori unici/zi). Din martie 2011 avem si acest blog care a depasit deja 2.500 de articole scrise.

You may also like...

litoral 2015 Grecia, litoral 2015 Romania, litoral 2015 Bulgaria