Portal turism ce prezinta  piata turistica din Romania
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania RSS InfoTravelRomania.ro Linkedin InfoTravelRomania.ro Pinterest InfoTravelRomania.ro
 
   
cere vacanta ta!
Ghizi turism | Interviu | Evenimente turism | Stiri turism | Targuri Romania | Targuri int | Infotripuri | Lista mestesugari | Agentii turism | Sejururi | Circuite | Hoteluri |
   
 
Sunteti aici: Acasa - Romania - Alba Iulia judetul Alba

Alba Iulia, judetul Alba

Despre Alba Iulia  


Despre Alba Iulia


Orasul Alba Iulia este resedinta judetului Alba, se afla pe valea Raului Mures la o altitudine medie de 330 m, la doar 70 km fata de orasul Sibiu si este inconjurata de dealurile argiloase ale Podisului Transilvaniei la est, Muntii Metalici cu Vf. Mamut (630 m) la vest si Muntii Sebesului cu Varfurile Patru si Surianu (2130 m, respectiv 2245 m) la sud.

Orasul ce numara la sfarsitul ultimului recensamant circa 66.500 locuitori, are o importanta istorica deosebita la nivel national, acesta reprezentand in perioada cuprinsa intre anii 1541 si 1711 resedinta si in acelasi timp capitala politica a Transilvaniei. Mai tarziu si anume la data de 1 decembrie 1918, la Alba Iulia a avut loc marea unire a Banatului si a Transilvaniei cu Regatul Romaniei, iar in anul 1922, tot aici are loc ceremonia de incoronare a Regelui Ferdinand I si a Reginei Maria. In locul unde se afla astazi asezarea urbana ce poarta numele de Alba Iulia au fost descoperite obiecte cu o vechime de mii de ani, mai exact ce dateaza din epoca bronzului (1700 – 1000 Inainte de Hristos), dar si din neolitic (5000 – 1900 Inainte de Hristos).

Datorita trecutului istoric bogat, in fiecare an sosesc aici numerosi turisti, atat romani, cat si straini, turisti ce doresc sa viziteze numeroasele atractii ale zonei. Astfel, pe teritoriul localitatii, una dintre cele mai importante zone turistice este cea in care se afla Cetatea Alba Carolina, o cetate ce a cunoscut o dezvoltare impresionanta sub actiunile lui Carol al VI-lea, fapt pentru care orasul a primit denumirea e Karlsburg in onoarea acestuia. Cetatea a fost construita in forma de stea intre anii 1716 – 1735 si reprezenta una dintre cele mai impresionante constructii de acest tip din sud – estul Europei.

Tot aici pot fi admirate Catedrala Reintregirii, Grupul Statuar al Coriferelor Unirii, Muzeul si Sala Unirii, Biblioteca Batthyaneum, Celula lui Horea Closca si Crisan si Obeliscul ridicat in cinstea acestora, Bustul Regelui Ferdinand si al Reginei Maria, Biserica de lemn a primei mitropolii ortodoxe a Ardealului sau Monumentele ridicate in memoria lui Avram Iancu si Custozza si multe altele.

Pe langa obiectivele turistice amintite mai sus, in orasul Alba Iulia, dar si in imprejurimile acestuia va puteti bucura de o vacanta de neuitat datorita aerului curat si a peisajelor naturale deosebite iar daca aveti nevoie de o lista cu pensiuni puteti consulta aceasta pagina. Astfel, puteti alege sa vizitati una din rezervatiile naturale geologice, speologice sau botanice de pe teritoriul judetului Alba, dintre care amintim de: Cheile Geogeului, Cheile Pravului, Galditei, Plaiului sau Piatra Despicata, Padurea Sloboda, Poiana cu Narcise, Ghetarul de la Vartop si Coiba Mare, Avenul din Hoana Urzicarului, Pestera Scarisoara, Pestera Poarta Zmeilor si altele.

Accesul in localitate se realizeaza pe drumurile nationale DN 1 – E 81 si DN 7 – E 68, dar si folosind caile feroviare, in Alba Iulia existand o gara pe unde circula si trenuri internationale. Deasemenea, turistii care vor sa innopteze in oras sau in imprejurimi, pot opta pentru una dintre numeroasele unitati de cazare, hoteluri, vile si pensiuni ce isi asteapta vizitatorii tot timpul anului.

inapoi la titlu

autocar litoral Grecia 2019
 
Eurotrip
 
Eurotrip
 
Eurotrip
 
vacante cu Jumbo Travel
Esti ghid de turism? inscrie-te acum!
litoral Bulgaria 2018

vacante in Romania

oferte litoral Romania vacante Grecia, vacante in Grecia oferte litoral Bulgaria oferte all inclusive Antalya oferte vacante Ungaria InfoTraveRomania Blog
vacante Italia, sejur Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice
Oferte all inclusive Litoral Bulgaria 2020 pentru o vacanta la mare. Oferte litoral Bulgaria 2020; Sejur Bulgaria Nisipurile de Aur; Constantin si Elena;
City break © 2020 All Right Reserved. "InfoTravelRomania" is a registered trademark
Contact | Despre noi | InfoTravelRomania incurajeaza invatamantul romanesc: EvaluareInteractiva.ro