Litoral 2018 Grecia
   
Portal turism ce prezinta  piata turistica din Romania
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania RSS InfoTravelRomania.ro Linkedin InfoTravelRomania.ro Pinterest InfoTravelRomania.ro
 
   
cere vacanta ta!
Ghizi turism | Interviu | Evenimente turism | Stiri turism | Targuri Romania | Targuri int | Infotripuri | Lista mestesugari | Agentii turism | Sejururi | Circuite | Hoteluri |
   
 
Sunteti aici: Acasa - Elevi si studenti - Tabere pentru copii

oferte litoral

 

Tabere pentru copii 2013

tabere pentru copii aventura natura munte

Contact: Aventura in Natura
Str: Erou Iancu Nicolae nr 27, Bucuresti, Romania


Rezervari: 0722 611 678 Madalin Stefanescu www.e-tabara.ro
tabere pentru copii Transfagarasan tabere copii aventura Sibiu tabere copii aventura Bistrita

Echipa AVENTURA IN NATURA va propune sa petreceti o vacanta de neuitat, placuta, distractiva, plina de surprize si inedit, punand, in acelasi timp, accent pe partea educativa.

Prin intermediul jocurilor si concursurilor, copiii isi vor pune la incercare inteligenta, perspicacitatea, indemanarea, abilitatile fizice, vor invata sa comunice, sa se ajute reciproc, sa fie generosi, dar, in acelasi timp sa stie ce vor si sa se straduiasca sa obtina ceea ce vor. Se vor apropia de natura, de animale, de traditiile populare romanesti.

Taberele AVENTURA IN NATURA sunt tabare ecologice si ne propunem sa-i invatam pe copii sa respecte natura si mediul inconjurator dupa principiul: “Nu lasa urme!”
Avand in vedere faptul ca viitorul le va cere, mai mult ca niciodata, competitivitate si combativitate, in tot ceea ce facem ne straduim sa le stimulam aptitudinile de invingatori, de lideri.

Prin programul taberei, prin jocuri si concursuri, vom stimula copiii sa comunice cu coechipierii, cu animatorii si supraveghetorii, punand accent pe dezvoltarea sociabilitatii, si a capacitatii de integrare si adaptare la diverse situatii.


TABARA AVENTURA IN NATURA
MUNTII FAGARAS  - TRANSFAGARASAN 2013
O AMINTIRE DE – O VIATA

galerie video tabara aventura montana | galerie foto tabara aventura montana
Tabere 2013
PRET: de la 690 LEI *

DATE DE INTRARE: 21.06; 28.06; 05.07; 12.07; 19.07; 26.07;
02.08; 09.08; 16.08; 23.08; 30.08.2013PROGRAM

Ziua 1.
Intalnirea la ora 7.30 in parcarea de la Academia Militara ( acces din B-dul Eroilor).Plecare pe traseul Pitesti – Curtea de Arges – Arefu .  La Curtea de Arges vizitam Manastirea Curtea de Arges si atelierul “ MICUL OLAR”, unde fiecare copil are ocazia sa-si confectioneze un vas din lut. Cazarea grupului, timp liber pentru acomodare. In aceasta zi, toti elevi participanti se organizeaza in echipe de 8-10 copii si stabilesc conducatorul echipei, numele echipei si pregatesc steagul echipei. Seara servim prima cina .

Ziua 2.
Dupa servirea micului dejun propunem copiilor un program special in care urmarim in mod deosebit dezvoltarea spiritului de echipa si sublinierea rolului fiecarui coechipier ca parte integrata in grup. Probele desfasurate in prima parte a zilei pun in evidenta creativitatea si atentia copiilor precum si aptitudinile de coordonare, cooperare.

* Drumeţia cu obstacole surprizã (4 ore) – fiecare echipã va primi din partea organizatorilor o hartã a zonei. Pe aceasta hartã va fi trasat traseul pe care îl vor parcurge şi vor exista deasemeni anumite instrucţiuni cu privire la desfaşurarea probei. Pe parcursul acestei drumeţii concurenţii vor intâlni 6 posturi de control cu arbitrii, iar în fiecare post se va desfaşura câte o probã surprizã. Traseul va avea un grad minim de dificultate, putând fi parcurs de oricare copil. Probele ce se vor desfãşura în cele 6 posturi de control sunt:

1 – Montajul (5 min/echipã) – participanţii vor trebui să monteze şi demonteze un obiect cu ajutorul coechipierilor.

2 – Labirintul (5 min/echipã) – participanţii vor trebui sã treacã printr-un culoar cu obstacole naturale, de pe o parte pe alta a labirintului creat, legaţi la ochi cu eşarfe şi coordonaţi de unul din membrii echipei.

3 – Pânza de pãianjen muzicalã (15 min/echipã) – participanţii vor trebui sã treacã de pe o parte pe alta a „pânzei de paianjen”, prin culoarul cel mai facil pentru ei şi la indicaţiile coechipierilor, dar fãrã sã atingã „pânza de paianjen muzicalã”.

4 – Puzzle-ul (10 min)– concurenţii vor avea la dispozitie un puzzle care va trebui asamblat de cãtre întreaga echipã cât mai repede posibil.

5 – Tir cu arcul (20 min/ echipa)– concurenţii vor avea la dispozitie 3 sageti de proba si alte 3 sageti pentru a obtine cat mai multe puncte necesare echipei.

6 – Puntea suspinelor (30 min)– fiecare concurent (ajutat de colegii din echipa) trebuie sa traverseze un parau trecand insa pe „puntea suspinelor”. Riscul de cadere in apa este nul, fiecare copil fiind asigurat (prin echipamentele de alpinism) de catre instructori.

In aceasta seara echipa de animatori a pregatit un program de prezentare  si initiere in tehnicile de fotografiere: instantanee, peisaje, momente de neuitat.

Ziua 3.
Drumetie pe potecile muntilor Fagaras

Dupa servirea micului dejun copii, insotiti de echipa tehnica vor porni intr-o drumetile pentru a cunoaste imprejurimile . Traseul ales va avea un grad minim de dificultate, neexistand probleme din punct de vedere al sigurantei copiilor.

Drumetia se va desfasura pe parcursul intregii zile cu respectarea programului de servire a meselor.

In aceasta seara fiecare echipa, participa alaturi de animatori  la proba “ O ZI DE TABARA IN CULORI” (pictura pe piatra sau hartie), respectand tematica recomandata.

Ziua 4.
Dupa servirea micului dejun propunem un program ce va include probe care vor începe simultan. Acestea se vor desfasura pe parcursul intregii zile cu respectarea programului de servire a meselor. Pin desfasurarea probelor acestei zile se urmareste in primul rand dezvoltarea increderii in sine dar si in coechipieri.

Probele zilei
1. Tiroliana (4 ore)
la acestă probă fiecare concurent va fi învăţat în prealabil cum se foloseşte corect echipamentul de alpinism. Echipa tehnică va prezenta fiecare element al echipamentului necesar acestei probe, precum şi al celei de alpinism, şi va explica modul de folosinţă şi utilitatea fiecăruia. Tiroliana este activitatea unde copiii pot obţine plăcere maximă cu un efort şi risc minim şi una dintre cele mai distractive activităţi care, deşi considerată extremă, prezintă un nivel maxim de siguranţă.Participanţii vor folosi echipamente profesionale pentru alpinism ca metodă de susţinere (ham, carabiniere, scripeţi, tandem etc.) şi scripeţi speciali pentru coardă şi coborâre pe coardă.
tabere aventura, tabere munte copii, tabere elevi

2. Catarare (4 ore)stânca/peretele artificial alese pentru alpinism vor fi pentru începători, astfel încât orice concurent să poată parcurge minim 2 m in inaltime. Proba se va desfăşura în paralel cu cea de tiroliană. Participanţii vor folosi echipamente profesionale folosite în alpinism şi escaladă care conferă confort şi siguranţă. Aceste activităţi îşi pun amprenta asupra multor aspecte foarte importante într-o echipă şi anume, încrederea faţă de colegii de echipă, responsabilitate, curaj, scopuri comune şi multe altele.

Activităţile de ESCALADĂ ŞI ALPINISM au o tentă extremă, activităţile desfăşurându-se în teren stâncos si uneori la înălţime. Fiecare participant se va lupta cu propriile limite şi indiferent de cât de sus va escalada sau cât de bună va fi tehnica lui, acesta se va simţi un mic alpinist, iar senzaţia de a termina un asemenea traseu este excepţională. Această activitate este extrem de plăcută şi are ca scop aducerea participantului faţă în faţă cu momentul în care trebuie să îşi depăşească propriile limite şi de a reacţiona la prima vedere faţă de elemente noi necontrolate de către participant. Vârsta minimă pentru alpinism şi escaladă este de numai 6 ani.

3. Orientarea după hartă (30 min/persoană) – pentru aceastã probã concurenţii vor primi, o hartă o zonei în care se va desfãşura orientarea. În fiecare punct indicat concurenţii trebuie sa descopere câte un post (“mut”, ‘lampion”) unde vor gãsi un capsator cu care işi vor capsa fişa de parcurs.

In aceasta seara, impreuna cu echipa de animatori, organizam un “CARNAVAL”, unde fiecare echipa trebuie sa se costumeze  conform indicatiilor primite de la animatori.

Ziua 5.
Dupa servirea micului dejun propunem un Concurs cu obstacole surpriza. La probele prezente in acest concurs echipele vor participa simultan. Probele pun in evidenta in primul rand aptitudinile de coordonare, cooperare pentru atingerea obiectivelor comune.

*1 – Patratelul mut (30 min/echipã) – participanţii trebuie sa parcurga pe rand un anumit traseu asemanator unui labirint, respectand indicatiile coordonatorului.

*2 – La schi (5 min/echipã) – participanţii vor trebui să se deplaseze pe o anumita distanta (teren plat) cu ajutorul unor schiuri improvizate.

*3 – Lac mal (5 min/echipã) – participanţii a cate doua echipe se vor intrece intr-un concurs in care, fiind asezati intr-un cerc, vor trebui sa execute anumite sarituri la comanda coordonatorului de joc.

*4 – Tunelul (5 min/echipã) – participanţii trebuie sa transmita un obiect printr-un tunel imaginar intr-un timp cat mai scurt posibil.

*5 – Jaloanele (5 min/echipã) – participanţii vor trebui sa parcurga intr-un timp cat mai scurt o anumita distanta, ocolind in traseul lor cateva jaloane. Praba se desfasoara sub forma de stafeta.

*6 – Tavanul muzical (5 min/echipã) – participanţii vor trebui sa treaca pe sub un „tavan muzical” situat la o înãlţime de maxim 40 cm faţã de sol. Tavanul este confecţionat din sfoarã iar pe aceasta sunt agãţaţi o mulţime de clopoţei micuţi.

In paralel cu desfasurarea concursului cu obstacole surpriza, doritorii pot participa la programul “ HAI IN SA”- o plimbare cu Bicicleta sau optional o plimbare cu Calul.

In aceasta seara, impreuna cu echipa de animatori, organizam concursul “ MICUL DANSATOR” un program de discoteca.

Ziua 6
Tehnicile cercetasesti
(supravietuire, alimentatie, prim ajutor, pericole in natura) – au rol de initiere in turismul montan si nu numai. In urma desfasurarii lor se evidentiaza preocuparea copiilor pentru solutionarea problemelor comune precum si cresterea increderii reciproce intre acestia.

Pentru punerea in practica a celor invatate in aceasta zi, fiecare echipa primeste un pachet cu alimente si sub directa indrumare a animatorilor, pregatesc propria cina.

Seara fiecare echipa prezinta in cadrul unui concurs  programul artistic “ HAPPY FACE  ” pregatit pe durata  taberei  respectand tematica impusa de animatori.

Ziua 7. Tranfagarasan
Dupa servirea micului dejun propunem o excursie optionala pe Transfagarasan. Daca vremea ne permite, ne propunem sa ajungem pana la cabana Balea Lac, zona alpina Cota 2000, Cabana Capra, zona Piscul Negru sau Barajul Vidraru.

Seara fiecare echipa prezinta in cadrul unui concurs  programul “ MICUL FOTOGRAF  ” pregatit pe durata  taberei  respectand tematica impusa de animatori.

Ziua 8.
Micul dejun. Dupa FESTIVITATEA DE PREMIERE, cu bagajul plin de anintiri,  ne luam ramas bun de la gazdele noastre si plecam catre casa dornici sa povestim celor dragi, cum am petrecut 8 zile minunate in tabara “AVENTURA IN NATURA”

PENSIUNEA DRACULA -  COMUNA AREFU, JUDETUL ARGES
www.pensiuneadracula.ro
este amplasata la intrarea pe Transfagarasan, intr-o zona turistica renumita (Cetatea Poenari- Valea lui Stan – Barajul Vidraru). La cabana, copiii se pot bucura de aer curat, de liniste, dar si de bucatele traditionale romanesti. Cazarea este asigurata in camere sau apartamente  cu 2,3,4, 5 sau 6 locuri. Grupurile sanitare, dotate cu dusuri (cu apa calda ), sunt situate in camera sau pe hol (maxim un grup sanitar la doua camere). Cabana dispune de bucatarie si sala de mese proprie ( aproximativ 300 locuri). In zilele in care se vor programa excursii (plimbari sau vizitarea unor obiective turistice din zona) se va putea asigura mancare la pachet pentru fiecare elev.
tabere de aventura

PRETUL INCLUDE : NU SUNT INCLUSE IN PRET:
PROGRAM DISTRACTIV DE AVENTURA
7 NOPTI CAZARE –  8 ZILE
7 PENSIUNI COMPLETE
TRANSPORT AUTOCAR
ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFASURARE PROGRAM
(biciclete, echipamente pentru desen, muzica, alpinism, tir cu arcul, etc)
CUPE, MEDALII (pentru invingatori), DIPLOME (pentru participanti)
ASISTENTA TURISTICA
FIECARE 4 COPII SUNT INSOTITI DE UN CADRU DIDACTIC!!!

TRANSFERUL PANA LA BUCURESTI
(in cazul grupurilor din provincie)

PLIMBAREA CU CALUL

INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE SAU ATELIERUL MICUL OLAR


OPTIONAL:
EXCURSIA  PE TRANSFAGARASAN – BALEA LAC – CASCADA CAPRA – BISERICA SFANTUL ILIE – BARAJUL VIDRARU  40 LEI/PERSOANA
Va asteptam sa petrecem o saptamana de neuitat pe Transfagarasan
LOCURI DISPONIBILE 170/ SERIE

Echipament minim obligatoriu pentru tabara Transfagarasan
Echipamentul individual necesar pentru participarea în bune condiţii la program: rucsac (poate fi înlocuit cu o geantă tip voiaj) evitaţi valiza sau plasa nylon, bocanci (se recomandă a doua pereche de încălţăminte tip sport), pantaloni lungi (de preferinţă din material de foiţă, doc, polar etc.), pantaloni scurţi, tricouri (1/zi), hanorac contra vântului (eventual unul de rezervă) + un pulover, polar etc., haină pentru seară, ciorapi bumbac (1 pereche/zi), trening, şapcă soare-ochelari de soare
lenjerie intimă, pelerină de ploaie, şlapi sau papuci de casă, lanternă bidon pentru apă (din plastic, maximum 1 litru), trusă de toaletă (săpun, prosop, pastă + periuţă de dinţi etc.), cremă hidratantă pentru faţă, cremă protectie solara, acte, costum de baie, aparat foto digital – unul pe echipa

Vă rugăm să evitaţi pantalonii, geaca sau orice accesoriu din material de blugi!


Forumul Ghizilor de Turism IV
 
autocar litoral Grecia 2018
 
Eurotrip
 
 
vacante cu Jumbo Travel
oferte Revelion 2019 Romania, oferte Craciun Romania 2018
Esti ghid de turism? inscrie-te acum!
Litoral 2018  Bulgaria
litoral Bulgaria 2018

vacante in Romania

InfoTravelRomania InfoTravelGrecia totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
Oferte all inclusive Litoral Bulgaria 2018 pentru o vacanta la mare. Oferte litoral Bulgaria 2018; Sejur Bulgaria Nisipurile de Aur; Constantin si Elena;
City break © 2018 All Right Reserved. "InfoTravelRomania" is a registered trademark
Contact | Despre noi | InfoTravelRomania incurajeaza invatamantul romanesc: EvaluareInteractiva.ro