Cauta stire turism

  • Categorie


Se redeschid birourile de promovare turistica ale Romaniei

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Ministerul Turismului
Se redeschid birourile de promovare turistica ale Romaniei
Proiectul de redeschidere a birourilor de promovare externă, pus în dezbatere publică de Ministerul Turismului.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunțat finalizarea procedurii de modificarea a HG 24/2017, privind funcționarea Ministerului Turismului, care prevede, printre altele, reînființarea birourilor de promovare externă ale României.

Noul proiect de act normativ prevede înființarea a 20 de reprezentanțe externe în cele mai importante piețe pentru turismul românesc. Totodată, spre deosebire de vechea formulă, fiecare birou extern va avea câte doi angajați, atașați în turism. Noua măsură intensifică eforturile de promovare a României ca destinație turistică majoră pe plan internațional. Astfel, proiectul prevede un număr de 40 de atașați în turism care vor lucra în străinătate.

Rolul reprezentanţelor externe va fi acela de a stimula fluxul turiștilor străini către România, de a facilita și de a crea noi colaborări pentru operatorii din turism, de a ține legătura cu turoperatorii străini, de a promova destinaţia în rândul specialiştilor şi al turiștilor prin intermediul activităţilor derulate.

„Decizia din de a închide pur și simplu birourile din cauza incapacității de a le gestiona în mod eficient este reparată, practic, prin acest proiect legislativ. De la preluarea mandatului, am luat mai multe măsuri pentru a accelera numirea atașaților în turism și de a limita, astfel, perioada în care România nu beneficiază de contact direct cu piețele prioritare pentru dezvoltarea turismului. Decizia de a întrerupe brusc activitatea de promovare externă a produs prejudicii turismului românesc pe care nu le mai pot tolera”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

În plus, proiectul prevede și înființarea a 5 noi reprezentanțe teritoriale interne, la București, Suceava, Harghita, Sibiu, Bistrița-Năsăud. În prezent, în cadrul Serviciului Turism Intern funcționează 12 reprezentanțe teritoriale. Odată cu înființarea celor 5 reprezentanțe noi, vor fi acoperite toate regiunile turistice ale țării.


Proiectul poate fi consultat accesand link-ul următor: http://turism.gov.ro/web/2018/06/25/proiect-de-act-normativ-15/

Data stire: 27 iunie 2018
Categorie: Ministerul Turismului
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Ministerul Turismului

Comentarii despre pagina: