Cauta stire turism

  • Categorie


Regulament in premiera pentru schiorii care merg in Poiana Brasov

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Romania
Regulament in premiera pentru schiorii care merg in Poiana Brasov
Un regulament nou se afla in dezbatere publica la Poiana Brasov si urmeaza sa fie adoptat luna viitoare. El se va aplica in acest sezon de iarna, iar cine nu va respecta interdictiile impuse risca sa fie amendat.


Noul regulament impune cateva interdictii clare. Astfel, circulatia persoanelor fara echipament de schi se va face doar pe potecile turistice deschise in Masivul Postavaru sau pe marginea partiilor, acolo unde nu exista poteca sau poteca intalneste partia de schi.

Practic cine nu schiaza nu are ce cauta de partie. Va fi interzis accesul pe partie a schiorilor insotiti de animale de companie. Schiatul de tura nocturn se va efectua doar pe partia Drumul Rosu, cu acces atat din partia Bradu cat si dinspre Pub Rossignol atat la urcare cat si la coborare, nu mai tarziu de ora 22.00 si nu mai sus de Cabana Postavaru.


De asemenea, este interzis schiatul prin padure, dar si traversarea gardurilor de protectie cu schiuri, placi de snowboard sau fara acestea. In Poiana Brasov va fi interzisa folosirea snowmobile-lor pe partiile de schi. De asemenea, este interzisa folosirea pungilor de plastic sau cauciucurilor pe partia de sanius.

Reguli clare pentru schiori

Schiorii afalti pe partie trebuie sa isi adapteze viteza starii zapezii, gradului de dificultate al partiei, conditiilor atmosferice si densitatii traficului de pe partie. De asemenea sa depaseasca schiorul in faa fie pe partea dreapta, fie pe partea stanga, niciodata drept. Schiroul trebuie sa se asigure cu ocazia traversarii unei partii sau a reluarii parcursului dupa o oprire temporara pe aceasta; sa evite stationarea pe partie; sa utilizeze numai marginea partiei, in cazul in care este obligat sa urce sau sa coboare pe jos. De asemea schiorii trebuie sa sa anunte postul de prim ajutor, in cazul accidentarii unui alt schior si sa acorde sprijin la transportarea acestuia. Martorii care suna la Salvamont trebuie sa specifice urmatoarele: numele, ce s-a intamplat, cate persoane au nevoie de ajutor, cand s-a produs accidentul si locul unde se gasesc persoanele accidentate.

Schiorii pot trimite sugestii

Noul regulament se afla in dezbatere publica pana pe 7 noiembrie, iar sugestiile pot fi trimise catre Serviciul Public Local Salvamont Brasov sau pe e-mail salvamont@brasovcity.ro. Regulamentul urmeaza sa fie adoptat in sedinta de Consiliu Local din luna noiembrie, iar pentru incacarea interdictiilor se vor stabili si amenzi, cuantumul acestora urmand sa fie intre 100 si 500 de lei. Amenzile pot fi aplicate de politia locala sau jandarmeria montana.

Poiana Brasov are cele mai multe partii din tara si este cea mai aglomerata statiune de schi din Romania. In sezonul trecut s-au inregistrat pentru un milion de treceri pe la turnichetii instalatiilor de transport pe cablu. In Poiana Brasov se va putea schia in sezonul rece pe urmatoarele partii: Drumul Rosu (5,8 kilometri) si variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, pe partia Lupului (2,62 kilometri) si Kanzel (0,80 kilometri)- toate considerate dificile, pe partiile Sulinar (2,82 kilometri) si variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, pe Bradul (0,50 kilometri) si Stadion (0,10 kilometri), de dificultate usoara. 

Data stire: 23 octombrie 2017
Categorie: Romania
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Adevarul.ro

Comentarii despre pagina: