Cauta stire turism

  • Categorie


Precizari despre voucherele de vacanta

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Romania
Precizari despre voucherele de vacanta
Urmare a informatiilor aparute in spatiul public conform carora personalul incadrat in sectorul public, dar si in companiile in care statul este actionar unic sau majoritar nu va mai beneficia de voucherele de vacanta, Ministerul Turismului face urmatoarele precizari:

In textul de lege dezbatut in Senat, se precizeaza clar, la art. 9 alin. (3) urmatoarele: „În anul 2018, institutiile si autoritatile publice prevazute la alin. (1) acorda o singura indemnizatie de vacanta sau o prima de vacanta, dupa caz, sub forma de vouchere, in conformitate cu prevederile art. 1 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanta, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr 94/2014, cu modificarile si completarile ulterioare.”

Asadar, conform proiectului de lege aflat in dezbatere la Senat, tot personalul din sectorul public, dar si din companiile in care statul este actionar unic sau majoritar, va beneficia de vouchere de vacanta acordate in conformitate cu OUG nr. 46 din 30 iunie 2017, in cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

Institutiile publice stabilesc unitatea emitenta a voucherelor de vacanta printr-o procedura de achizitie publica, aleasa in functie de valoarea totala a voucherelor de vacanta acordate salariatilor, conform legislatiei din domeniul achizitiilor publice.

Fiecare unitate emitenta incheie contracte cu operatorii economici cu activitate de turism din Romania, autorizati de Ministerul Turismului, care detin structuri de primire turistice clasificate si/sau agentii de turism licentiate si care accepta vouchere de vacanta ca modalitate de plata.

Data stire: 26 februarie 2018
Categorie: Romania
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Ministerul Turismului

Comentarii despre pagina: