Cauta stire turism

  • Categorie


Paradoxul turismului in crestere

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Incoming Romania
Paradoxul turismului in crestere
In timp ce in Romania ne umflam piepturile ca sa suflam cat putem de tare in panzele unui turism firav ce creste vizibil dar care mai are mult pana departe, in tarile dezvoltate multe centre de vacanta au ajuns in zona de avarie de PREA MULT turism!

Pentru referinta recapitulam: Romania are 2,5 mil de turisti straini si aduce circa 2 miliarde de euro la PIB. Sincer cred ca avem cel putin 4 mil de turisti straini, 2,5 mil se declara la INS :)

Venetia, spre exemplu, este un oras cu 60 de mii de locuitori dar primeste anual peste 20 milioane de turisti! Exista miscari de protest impotriva vaselor mari de croaziera, care aduc in port, intr-o singura zi, zeci de mii de turisti. Numarul maxim al navelor mari acceptate in Venetia a fost limitat la doua pe zi. Au fost introduse amenzi usturatoare pentru turistii care se scalda in Grand Canale.

Genoa este un alt port care este covarsit de numarul turistilor ce sosesc pe mari vase de croaziera; nu mai putin de 15 milioane de turisti viziteaza regiunea anual, aducand peste 5 miliarde de euro economiei locale.

In Barcelona, un oras cu 1.600 de mii de locuitori, sosesc anual 7 milioane de vizitatori. Masurile luate de autoritati vizeaza interzicerea construirii a noii hoteluri in centrul istoric si limitarea numarului de vase de croaziera care acosteaza in port.

Copenhaga primeste 9 milioane de vizitatori anual, in timp ce intreaga populatia daneza nu depaseste 6 milioane de locuitori. Masurile luate interzic construirea de noi restaurante si baruri in capitala, precum si crearea in oras a anumitor zone de liniste in ansamblurile rezidentiale unde este interzis vorbitul tare pe strazi.

In plus, danezii le interzic strainilor sa achizitioneze proprietati in zonele de coasta sau de-a lungul plajelor.

Turnul Eiffel singur primeste sapte milioane de vizitatori anual, comertul stradal fiind o supus unor reglementari drastice, aruncarea unei cutii de suc sau unei tigari pe jos fiind prompt penalizate cu amenzi usturatoare!

Sursa: tourism-review.com

Data stire: 30 mai 2017
Categorie: Incoming Romania
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Tourism-review.com

Comentarii despre pagina: