Cauta stire turism

  • Categorie


Numarul de turisti din Delta Dunarii este in crestere fata de anul precedent

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Delta Dunarii
Numarul de turisti din Delta Dunarii este in crestere fata de anul precedent
Conform datelor INSSE, numarul de turisti din Delta Dunarii este in crestere fata de anul precedent.

Turismul de incoming s-a bucurat de un numar de 22426 de turisti straini ce au vizitat in acest an, pana in 31.10.2017, Delta Dunarii, ce inseamna o crestere de aproximativ 29,13% fata de anul 2016. Primele 3 tari fiind Germania (5898 de turisti), Italia (3221 de turisti) si Franta (2124 de turisti), urmate de Polonia, Bulgaria, Norvegia, Spania si Regatul Unit.

Comparativ cu anul 2015 numarul de turisti straini a crescut cu aproximativ 42%. Delta capatand tot mai multa vizibilitate.

Declaratie Presedinte APDLT - Ionut Chirica:
”Urmarind datele INSSE am observat o crestere semnificativa a numarului de turisti straini in regiunea Dobrogea de Nord, aceasta insemnand Delta Dunarii si judetul Tulcea.

Vom cere datele oficiale ale INSSE cu numarul de turisti ce au vizitat regiunea Dobrogea de Nord in anul 2017, pentru a ne face o idee si mai clara asupra gradului de ocupare a locurilor de cazare totale a structurilor de primire turistica din regiune si a contura analiza noastra privind dezvoltarea turismului din zona.

Ma bucur sa vad lucrurile miscandu-se si ca tot mai multi au inteles importanta ce trebuie sa o acordam judetului nostru din punct de vedere turistic. Asa cum am mai spus potentialul turistic al regiunii Dobrogea de Nord este unul ridicat.

Datorita mecanismului ITI Delta Dunarii numarul de structuri de primire turistice si implicit a locurilor de cazare va creste, astfel trebuie sa gandim o strategie sustenabila pentru viitorul judetului nostru si sa atragem un numar si mai mare de turisti. Desigur vizam si alte piete tinta pentru atragerea de turisti, una din ele fiind India. Speram la o infrastructura mai buna pentru a facilita accesul acestora.”

InfoTravelRomania.ro sustine APDLT.

Data stire: 23 decembrie 2017
Categorie: Delta Dunarii
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Asociatia de Promovare si Dezvoltare Locala Tulcea

Comentarii despre pagina: