Cauta stire turism

  • Categorie


Ministrul turismului nemultumit de functionarii din minister

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Ministerul Turismului
Ministrul turismului nemultumit de  functionarii din minister
Situatie incredibila reclamata de ministrul turismului. "Un sistem cangrenat, in care fiecare protejeaza pe fiecare", asa descrie Mircea Titus Dobre sistemul public, plin de functionari care isi acopera spatele si care nu pot fi inlocuiti.

La Adunarea Generala a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ministrul a spus ca a ajuns sa faca inspectie prin birouri si sa constate ca directorii sai nu vin la serviciu la ora stabilita prin program.

"Este un sistem cangrenat, nu imbacsit, ci cangrenat, in care fiecare protejeaza pe fiecare, iar la rezultate nu avem niciun fel de rezultate. Nu din cauza mea sau a secretarilor de stat institutia nu functioneaza, ci din cauza lor. Pentru ca ei vaneaza numai pozitii, se vaneaza unii pe altii, au orgolii, au polite de platit, au frustrari. Adica sa ajung in situatia sa pun secretarul general adjunct al ministerului sa se ocupe ca sa vad daca vin oamenii la ora 8:30 la birou, in conditiile in care caut seful de serviciu si directorul la ora 9 si jumatate si nu sunt? Domnule, daca nu mai vrei, pleaca. Vacanteaza postul si cu asta, basta. Problema este ca nici nu poate fi dat afara. Sunt titulari pe post, posturile sunt ocupate prin concurs", a declarat ministrul Mircea-Titus Dobre.

Contactat de Digi24, ministrul a detaliat nemultumirile pe care le are. Functionarii din ministerul sau vin tarziu la serviciu, semneaza condica si pleaca la ora 17:00, in conditiile in care au de lucrat cu institutii din domeniul privat, intr-un domeniu care trebuie sa fie extrem de activ si de dinamic.

Se pierd documente, se pierde timp apoi pentru a le cauta, fiecare arunca vina pe celalalt, nu le este teama de nimic. Nu este vorba de incompetenta, cat de delasare si dezinteres, a precizat ministrul la Digi24. El a mai dezvaluit ca in momentul in care si-a preluat mandatul, multi dintre functionarii cu functii au venit in biroul sau ca sa-l il linguseasca si sa-si asigure astfel spatele.

Profund nemultumit, ministrul a spus ca va face un raport de informare catre prim-ministru si a spus ca a luat deja primele masuri, instituind controale de o saptamana, iar rezultatele deja se vad.

Mircea-Titus Dobre a spus ca nu stie daca situatia este la fel si in alte ministere, dar considera ca trebuie sa existe niste comisii de disciplina, dar si de evaluare in orice institutie.

"Ganditi-va ca suntem 202 persoane in minister, cu tot cu mine. 99% sunt functionari publici, care trebuie sa avizeze documente, sa-si asume, trebuie sa le analizeze, sa se miste mai repede, nu trebuie sa mai tina documente atat de mult pe circuitul de avizare. Trebuie sa ne miscam mai repede, pentru ca lumea are asteptari si trebuie sa inteleaga ca sunt platiti din banii publici si sa depuna toate eforturile pentru aceste activitati", a declarat ministrul la Digi24.Data stire: 2 aprilie 2017
Categorie: Ministerul Turismului
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Digi24.ro

Comentarii despre pagina: