Cauta stire turism

  • Categorie


Gala Premiilor Margareta de Aur 20 mai 2017

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Evenimente
Gala Premiilor Margareta de Aur 20 mai 2017
20 Mai 2017 - Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", Bucuresti
ANTREC Romania si revista "Vacante la tara" au deosebita placere de a va invita la "Sarbatoarea Margaretelor"-Gala decernarii premiilor Margareta de Aur pentru activitatea din anul 2016.

Evenimentul este organizat, in data de 20 Mai 2017, incepand cu ora 13.00, in incinta Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti" - Scena Dumitra. Si in acest an, la editia a-XIII-a, ducem traditia Margaretei de Aur mai departe, acordand premii si aprecieri serviciilor turismului rural romanesc, cat si celor implicati in fenomenul turistic general.

In Gospodaria Moiseni va asteptam cu degustari de produse gastronomice, demonstratii de mestesuguri si cu materiale de promovare ale pensiunilor ANTREC.

Voia buna si dansul vor fi asigurate de prezenta Ansamblurilor din Vintu de Jos, judetul Alba si Pestisani, judetul Gorj promovand folclorul din zona Apusenilor si a Olteniei. Programul va continua cu prezentarea filmului "Experiente de vacanta la Domeniile Mar tinutzi, Vintu de Jos, judetul Alba".

Manifestarea "Sarbatoarea Margaretelor" face parte dintr-un program amplu al Muzeului Satului "Dimitrie Gusti" care sarbatoreste 81 ani de activitate, in perioada 17-21 Mai 2017.
_________________________
UPDATE 29 mai 2017

Decernarea premiilor Margareta de Aur Cea de-a XIII-a editie a Galei Premiilor Margareta de Aur organizata de ANTREC Romania si Revista Vacante la tara a avut loc in cadrul Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti", sambata, 20 Mai 2017. Manifestarea, devenita deja traditie, a facut parte din amplul program aniversar desfasurat de Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" cu ocazia implinirii a 81 de ani de activitate.

Au fost premiati proprietarii de pensiuni si personalitati din lumea turismului care au avut rezultate remarcabile in. a mentine la un nivel ridicat calitatea serviciilor aferente anului 2016.

Ca noutate, la aceasta editie, pe langa marile premii aferente fiecarei categorii si Marele Premiu "Margareta de Aur", am ales sa acordam premii de excelenta pentru programe turistice generatoare de experiente de vacanta, promovarea conceptului de ecoturism si pentru originalitatea si unicitatea proiectelor initiate in turism.

Juriul de anul acesta a fost format din: Maria STOIAN – conf.univ.dr. - Presedinte Fondator ANTREC Romania; Cristian Alexandru CATANǍ – Redactor sef Revista Vacante la tara, Traian BĂDULESCU – Consultant turism si Marius IONIŢǍ, turist fidel al vacantelor rurale. Selectia si jurizarea au fost facute in urma propunerilor filialelor ANTREC Romania, a expertilor in turism si ca urmare a opiniei turistilor.

Pe langa festivitatea de premiere au fost sustinute spectacole folclorice de catre ansambluri de copii, tineri si adulti din Vintu de Jos, judetul Alba si din Pestisani, judetul Gorj promovand folclorul din zona Apusenilor si a Olteniei. Cei prezenti au fost invitati sa urmareasca si un scurt film documentar "Experiente de vacanta la Domeniile Mar'tinutzi, Vintu de Jos, judetul Alba".

În Gospodaria Moiseni invitatii au degustat produse gastronomice traditionale, au admirat demonstratiile de mestesuguri si s-au informat din materialele despre programele turistice specifice turismului rural, ecologic si cultural.

Evenimentul a fost prezentat de Traian Badulescu – consultant in turism si Elena-Nicoleta Vasile – studenta USAMV Bucuresti-Facultatea de Management.

Multumim gazdei noastre, Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti, domnului Mohammad Murad – presedinte FPTR&Phoenicia si, de asemenea, USAMV Bucuresti – Facultatea de Management.

Marii premianti ai Margaretei de Aur:

Marele premiu Margareta de Aur: Complexul agroturistic "Gradina Vlahiia", Snagov – domnul Cristian Dumitrescu.
Premiul de excelenta pentru "Experiente de vacanta": Domeniile Mar’tinutzi, Vintu de Jos, Alba;
Premiu de excelenta pentru "Promovarea conceptului de EcoTurism" – Casa Comana, Giurgiu ;
Premiu de excelenta pentru "Originalitatea si unicitatea proiectului" - Complexul Egreta, Berzasca – Clisura Dunarii, Caras-Severin.

Marile premii pe categorii:

Traditie locala: Marele premiu - "Arhitectura cu stil" – Conacul Bratescu, Bran, Brasov;
Agrement: Marele Premiu "Programe si spatii de agrement pentru copii "- Club Vila Bran, Bran, Brasov;
Gastronomie: Marele premiu pentru "Promovarea identitatii gastronomice din judetul Sibiu prin programul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019" – Asociatia Judetena de Turism Sibiu;
Amenajare gradina: Marele Premiu "Amenajarea spatiilor de relaxare si de agrement" – Domeniul Cerbilor, Fundu-Moldovei, Suceava;
Festivaluri si Evenimente: Marele premiu: Festivalul Prazului si Zaibarului, Casa de Cultura "Amza Pellea", Bailesti, Dolj;
Promovare on-line servicii turistice: Premiu special: Pensiunea La Mesteceni,Rahau,Alba

Diplome de apreciere:

1 - Profesionalism si daruire totala in sustinerea turismului rural: domnul Emil Comsa – ANTREC Alba
2 - Promovarea patrimoniului basarabean - domnisoara Svetlana Matvievici, Orhei, Basarabia – Blogul: Orheianca.eu
3 - Sustinerea activa a turismului responsabil: domnul Aurel Borsan – Fundatia Amfiteatru – Forumurile pentru Turismul Responsabil;
4 - Promovarea si incurajarea mestesugurilor prin evenimente nationale: domnul George Brezoi – Festivalul MestesugarFest 2016;
5 - "Deschiderea Satului nou" – Doamnei Conf. Univ. dr Paula Popoiu, Manager, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" ;
6- Promovarea turismului prin cultura – Doamnei Anca Vlad – Fildas Art&Catena pentru Arta;
7 – Promovarea gastronomiei maramuresene in spatiul urban – Doamnei Iulia Corau, Casa Ancutei, Botiza, Maramures;
8 – Premiul "Mandru de Romania" – domnul Costin Corboianu, Scorilo Turism;
9 - Popas de suflet, turism, cultura si credinta: Parintele Mihail Daniliuc, Schitul Vovidenia, Neamt, si Casa memoriala "Mihail Sadoveanu".
10 – Promovarea ecoturismului in Delta Dunarii – domnului Ivan Patzaichin.

Data stire: 15 mai 2017
Categorie: Evenimente
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: ANTREC

Comentarii despre pagina: