Cauta stire turism

  • Categorie


Creste numarul turistilor veniti in Bucuresti

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Incoming Romania
Creste numarul turistilor veniti in Bucuresti
Capitala, altadata vizitata in special de strainii care veneau pentru afaceri, atrage acum tot mai multi turisti de peste hotare. Numai in ultimii 5 ani, procentul celor care vin sa se relaxeze si sa se distreze in Bucuresti s-a dublat, iar specialistii spun ca acesta e abia inceputul.

Louis este din New York. Calatoreste in toata lumea si scrie despre experientele sale pe blog. De aceea, este mereu in cautarea unor destinatii sigure si cu o conexiune buna la Internet. Despre Bucuresti nu stia mare lucru si nici nu avea mari asteptari.

"Prima impresie despre oras a fost ca este foarte frumos, mult mai frumos decat credeam. Sincer, credeam ca va fi mai neingrijit, cu imobile nereparate, dar e foarte frumos de fapt. Am fost placut surprins. Sper sa revenim curand si sa aflam mai multe despre oras", spune Loius.

In 2016, aproape jumatate din strainii care au venit in tara noastra au vizitat si Capitala, adica 1.100.000 de persoane.

De departe, cei mai multi dintre straini prefera centrul istoric al orasului.Farmecul medieval al strazilor si al cladirilor istorice, magazinele, muzeele, restaurantele cu mancare traditionala, toate acestea au facut rapid din Centrul Vechi al capitalei una dintre principalele atractii turistice

Sunt insa si alte locuri pe care turistii le pot descoperi in Capitala. In ajutorul lor vin voluntarii.


Bogdan Savulescu, ghid: "Sunt divesre tururi, de la Communist Tours la Jewish Tours, Hidden Parts of Bucharest Tours, este un tur care merge chiar si in cimitire, in zone din periferia Bucurestiului".

Cresterea numarului de curse aeriene low cost, tarifele reduse pentru cazare, mancare si acces la muzee, dar si evenimentele culturale au dus tot mai multi vizitatori in Capitala.

Calin Ile, presedinte Federatia Industriei Hoteliere din Romania: "Numarul turistilor care vin in Bucuresti e in crestere in ultimii 5 ani, dar in special a celor veniti pentru vacante. Daca acum 5 ani ponderea turistilor de bussiness era undeva la 80%, astazi, datorita cresterii numarului de turisti veniti in vacante si pentru distractie si agrement, ponderea turistilor de bussiness e undeva la 60%, deci ponderea turistilor de vacanta a crescut de la 20% la 40%, o dublare in ulitmii 5 ani".

Cei mai multi turisti vin pe cont propriu, iar hotelierii se bazeaza foarte mult pe vanzarea online. Asa ca mai avem mult pana la podiumul destinatiilor turistice consacrate, unde pe primul loc in 2016 a fost Bangkok-ul, cu peste 21 milioane de turisti, urmat de Londra si Paris.

Galerie poze
Data stire: 21 mai 2017
Categorie: Incoming Romania
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Digi24.ro

Comentarii despre pagina: